T
trilobite
Гостин
Е тоа е се веќе сказни(скаски)
Jedi boy за тебе има тоа што за нас нема, за нас има тоа што за тебе нема!Garfield напиша:Koe iznenaduvanje?? Koja vistina? Nema pekol, nema raj, nema bog, ima samo Sila!
Ne takva Trilobite, ne takva sila!
The Force, the true, the us, them, it, those, the everything - The Force!
секој човек треба да верува во нешто бидејќи верувањето те учи нешто и те прави човек.не викам ништо против неверниците ама лично мислам дека треба да веруваат во нешто без разлика Исус Христос или Алах.GoKi^Elite^90 напиша:Jas ednostavno mislam deka ne morame da go prifatime Isus/Alah za spasitel za da odime vo raj ili vo pekol.
Демек ти сега .....''Јас си верувам иако знам дека не е така''.......нема верувајте во што сакате, се знае само едно може да е правилно. А за тоа не учи на добри нешта , тоа религија или не исто ти се фаќа...морални норми напишани од луѓе како мене и тебе..и бог/религијата не го создава човекот, него човекот го создава бог/религијата.IsusHristos напиша:секој човек треба да верува во нешто бидејќи верувањето те учи нешто и те прави човек.не викам ништо против неверниците ама лично мислам дека треба да веруваат во нешто без разлика Исус Христос или Алах.
со тоа што религијата не учи на добри нешта да не грешиме а со самото тоа душата ти е чиста кога знаеш дека не си грешел и животот ке ти биде полесен.тоа е рајот.да ти биде мирна душата.
мене ми е јасно како е , погрешно си ме сватил....Sith_Lord напиша:Apash, друже- не е баш така.
Читни си уште малку.
Sith
Mmmmmm, NE!!!SCORPIO__20 напиша:ne se plasam od faktot sto ke umram
mojata dusha ke se reinkarnira vo novo telo.. ziveam vecno ziveam vecno...