Aко не го прифатиш ***** како спасител, ќе одиш во Пеколот

Lajce

Не за сркање
Член од
19 април 2006
Мислења
997
Поени од реакции
116
Garfield напиша:
Koe iznenaduvanje?? Koja vistina? Nema pekol, nema raj, nema bog, ima samo Sila!
Ne takva Trilobite, ne takva sila!

The Force, the true, the us, them, it, those, the everything - The Force!
Jedi boy за тебе има тоа што за нас нема, за нас има тоа што за тебе нема!

п.с. Се е ова само чукање празна слама!

Член од
9 февруари 2007
Мислења
441
Поени од реакции
61
EDNO PRASANJE STO MISLAM NIKOJ NE BI MOZEL TOCNO T.S. SO FAKT DA SE DOKAZE KADE IDAT LUGETO STO SE ATEISTI A SEPAK NE PRAVELE GREVOVI VO TEKOT NA SVOETO ZIVEENJE AMA SEPAK NE PRIFATILE NITU EDNA RELIGIJA PRASANJETO E KADE IDAT NIVNITE DUSI???

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
еднаш кажа мислам Трилобајт - у пеколот демек (не дека постои)

S

Sagan

Гостин
Темава стварно навлегува во доменот на атеизмот и тоа каде оди душата по смртта.

Јас таму имам пишувано, па не би сакал да се повторувам. Само на кратко:

1. И Рајот, и Пеколот се овде на Земјата. Каде Вие живеете, тоа зависи од Вас.
2. Нема никаков Рај, а уште помалку- Пекол, во некој си задгробен живот.
3. Душата е резултат на движењето на ситните честици на материјата, научно докажаните фотони, квазитрони, квартони и сл., кои се многу помали од електроните.
4. Така да, што и да прифатиме, со распаѓањето на комлексот од атоми, молекули, гени, клетки, наречен тело, се распаѓа и душата.

Пепел во пепел, прав во прав. Тоа и на поповите им е јасно ;)

П.С. Она со што би требало да се занимаваме ‘‘во овој живот‘‘, е како планетава да си ја сочуваме цела, незагадена, нерадиоактивна, и како да го подобриме животот на неа, со помалку и помалку војни, гладувања, страдања и убивања. А за тоа одлучуваме НИЕ, луѓето! Се додека не го сфатиме ова со сета своја суштина, ќе тонеме во мрак.

XENIA

IHS
Член од
26 јануари 2007
Мислења
100
Поени од реакции
4
единствениот пат до Бога е преку мене Исус, јас сум вратата....
следствено сите што не го прифатиле Исус немаат ВИП карта за понатаму

ГоКи™

ИнСпИрИрАнА БуДаЛа
Член од
19 април 2007
Мислења
57
Поени од реакции
0
Jas ednostavno mislam deka ne morame da go prifatime Isus/Alah za spasitel za da odime vo raj ili vo pekol.

Тане

„Форумџија во години“
Член од
6 март 2007
Мислења
49
Поени од реакции
1
Освен поповите, кој друг „компетентен“ го рекол тоа и дали е вистина!??
Ако „имаш“ време за избор - изборот е твој!:kesa:

До денес никој „не кажал“ - каде бил!?:toe:

Единствено во „тоа“ - сите се исти!:smir:

Поздрав!

Птичји Грип

Без влакна на јазикот!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
770
Поени од реакции
9
А шо, декек закана е ова?
Јас не познавам религија која се заснова/проповеда закани, уцени, убиства...
Секој човек припаѓа на таа религија во коешто семејство е одгледан или сам со текот на времето решава дали да верува во нешто друго или воопшто да не верува.
На крајот на краевите секој верува во нешто. Дали во религија или во самиот себе си.

IsusHristos

Bojan CPU
Член од
1 март 2007
Мислења
256
Поени од реакции
1
GoKi^Elite^90 напиша:
Jas ednostavno mislam deka ne morame da go prifatime Isus/Alah za spasitel za da odime vo raj ili vo pekol.
секој човек треба да верува во нешто бидејќи верувањето те учи нешто и те прави човек.не викам ништо против неверниците ама лично мислам дека треба да веруваат во нешто без разлика Исус Христос или Алах.
со тоа што религијата не учи на добри нешта да не грешиме а со самото тоа душата ти е чиста кога знаеш дека не си грешел и животот ке ти биде полесен.тоа е рајот.да ти биде мирна душата.

Apash

Od kol na kol, kolot vo gazot!
Член од
10 март 2007
Мислења
567
Поени од реакции
15
IsusHristos напиша:
секој човек треба да верува во нешто бидејќи верувањето те учи нешто и те прави човек.не викам ништо против неверниците ама лично мислам дека треба да веруваат во нешто без разлика Исус Христос или Алах.
со тоа што религијата не учи на добри нешта да не грешиме а со самото тоа душата ти е чиста кога знаеш дека не си грешел и животот ке ти биде полесен.тоа е рајот.да ти биде мирна душата.
Демек ти сега .....''Јас си верувам иако знам дека не е така''.......нема верувајте во што сакате, се знае само едно може да е правилно. А за тоа не учи на добри нешта , тоа религија или не исто ти се фаќа...морални норми напишани од луѓе како мене и тебе..и бог/религијата не го создава човекот, него човекот го создава бог/религијата.
А тоа ти е јако...прави гревови секако знаеш дека другиот ден ке си се помолам и оп простени ми се...и другиот ден пак гревови , мене дури и мотивација би ми дало да правам уште гревови , интересно ке биди. Абе интересна работа ова религијата.

S

Sith_Lord

Гостин
Apash, друже- не е баш така.
Читни си уште малку.

Sith

Apash

Od kol na kol, kolot vo gazot!
Член од
10 март 2007
Мислења
567
Поени од реакции
15
Sith_Lord напиша:
Apash, друже- не е баш така.
Читни си уште малку.

Sith

мене ми е јасно како е , погрешно си ме сватил....

тоа дека во иронија кажано ми е малку

Член од
25 август 2006
Мислења
336
Поени од реакции
6
Aко не го прифатиш ***** како спасител, ќе одиш во Пеколот??
Како може да се поставуваат вакви услови во демократско општество??:D
Денес секој има право на свој избор,свое мислење...така да кој што сака тоа ќе си прифаќа:)
Од пеколот и од рајот никој не се вратил за да ни каже дали навистина постојат...

Член од
28 април 2007
Мислења
53
Поени од реакции
0
SCORPIO__20 напиша:
ne se plasam od faktot sto ke umram :)
mojata dusha ke se reinkarnira vo novo telo.. ziveam vecno ziveam vecno...
Mmmmmm, NE!!!
I da dodadam deka South Park (yet again) e u pravo. "People make us kids believe that heaven is this white place with angels and clouds, but now we think that heaven isn't a place you can get to, maybe heaven is just an idea, a frame of mind or something gay like that. Maybe heaven is this moment right now..." Epa ne dobivas bolje objasnuvanje od ova!

Kajgana Shop

На врв Bottom