90ти американски филмски награди (Оскари 2017)

Кој е вашиот фаворит? Се надевам не Dunkirk.

• Вкупно гласачи
    10
  • Гласањето е завршено на .
S

staycalm

Гостин
Па гледај на NBC, CBC, ABC, некој амерички канал, не смарај тука. Фала богу дека ќе има коментатор кога англискиот не ни е официјален јазик на ниедна од земјиве на Балканот.

Годинава ниеден не ми е гледан освен Коко од анимираниве, а и немам некоја желба да ги гледам. Ги имам симнато Три билборди и Обликот, али видечемо кога и дали ќе ги гледам воопшто. И колку само е се исполитизирано и поебано говори сликава подолу што некој без работа седнал и броел колку зборови изговориле жените во добитниците на Оскар во однос на мажите. И после феминизам, лгбт, црнци, море мрш у пм сите до еден.

Добар си душо?[DOUBLEPOST=1520203972][/DOUBLEPOST]
Шо ти смета Миланка :icon_lol: ,толку многу години стаж налупа као коментатор на оскарите шо чудно ќе ми биде еднаш у годината да не ја слушнам.
Мизерија ми е Миланка. 5 минути ја трпам и после почнува по живци да ми оди, не знам едноставно ми е одбивна :D И увек знае да пролупа нешо сосема непотребно, катастрофа. изглеа ќе треба да праам trial верзија на некој streaming сајт само за оскариве хахаха

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.165
Поени од реакции
10.130
Не глуми вицкаст, не си. Не смее да се врши пренос во живо на странски настан без коментатор. Убаво праша на кој канал ќе има, убаво ти кажаа на Сител, ако ти се гледа гледај, ако не најди си подобро.

S

staycalm

Гостин
Не глуми вицкаст, не си. Не смее да се врши пренос во живо на странски настан без коментатор. Убаво праша на кој канал ќе има, убаво ти кажаа на Сител, ако ти се гледа гледај, ако не најди си подобро.
Дечко, чил малце. Не сум единствен на кој му сметаат коментаторите и не е забрането да кажам се' шо ми душа сака на темава.

Член од
3 мај 2014
Мислења
908
Поени од реакции
2.990
Ај да се приклучам и јас со мој фаворити ве следам, некое време, па тамн имам уште малку време :)
Според мене многу слаба филмска година, но ете некои мои фаворити за награда.
Гари Олдман - најдобар актер
Oбликот на водата- најдобар филм
Франсес Мекдорманд најдобра актерка

S

staycalm

Гостин
Само Call me by your name го иам гледано од номинацииве, така да I'm rooting for it.
И со песната ужасно многу се заразив па се надевам ќе земе best song :D

grande-juve

е ај да плачеме сега
Член од
20 ноември 2017
Мислења
1.484
Поени од реакции
7.307
Набрзина за кого навивам(the post, phantom thread, roman j. Israel, ferdinand, boss baby, victoria and abdul, a fantastic woman, the insult ги неам глеано)

За најдобар филм дефинитивно Билбордите

Главна машка, Гери Олдман, мада и младиот од Call me by yoyr name веше фантастичен

Главна женска Френсис без дилема

Споредна машка Роквел без дилема

Споредна женска, мајкава од Лејди Брд поише ме допре иако и мајката на Тоња беше јака

Анимиран Коко

Кинематографија без дилема Блејд Ранер

Режија некако неам фаворит

Монтажа може Бејби Драјвер

Странски филм без дилема On Body and Soul

Оригинален саундтрак навивам за Шејп оф вотер и за Билбордите. Првиот беше многу мирен и нежен, вториов ептен ме внесуеше у филм

Сценографија Блејд Ранер

Адаптирано сценарио Call me by your name

Оригинално сценарио дефинитивно Билбордите

Ај да глеаме фустани сеа

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.165
Поени од реакции
10.130
Дечко, чил малце. Не сум единствен на кој му сметаат коментаторите и не е забрането да кажам се' шо ми душа сака на темава.
Темава е за филмските оскари, за филмовите, режисерите и сите останати луѓе што се номинирани, требало да се номинирани или ќе добијат награда.

Темава не се вика: „На кој му смета Миланка?“, „Зошто Миланка пак ќе води?“ „хаха џоукс за Миланка“ „Миланка ми е антипатична“ и „Зошто ќе има коментатор на настанов?“

Значи шириш тема во непотребен правец, одиш офтопик и смараш со истите коментари што ги има во секоја тема за Оскарите. Ако си гледал некој филм или имаш нешто да кажеш околу филмовите бујрум, вака само продолжуваш да кажуваш небитни работи и да умуваш.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.754
Поени од реакции
52.716
Темава е за филмските оскари, за филмовите, режисерите и сите останати луѓе што се номинирани, требало да се номинирани или ќе добијат награда.

Темава не се вика: „На кој му смета Миланка?“, „Зошто Миланка пак ќе води?“ „хаха џоукс за Миланка“ „Миланка ми е антипатична“ и „Зошто ќе има коментатор на настанов?“

Значи шириш тема во непотребен правец, одиш офтопик и смараш со истите коментари што ги има во секоја тема за Оскарите. Ако си гледал некој филм или имаш нешто да кажеш околу филмовите бујрум, вака само продолжуваш да кажуваш небитни работи и да умуваш.
Ти замараш сега, ако не приметуваш.

S

staycalm

Гостин

You kinda have a point али не биди толку дрзок, сепак за 3-4 мислења се работи не за трупање 10 страни со исти ствари.

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Allison Janney ми е женската верзија на J.K. Simmons.
There I said it.
Во позитивна конотација фала богу, прејаки ми се и двајцата.

Ај да се позанимавам со фаворитите:

BEST ACTOR:
Gary Oldman, Darkest Hour

BEST ACTRESS:
Frances McDormand, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

BEST SUPPORTING ACTOR:
Willem Dafoe, The Florida Project

BEST SUPPORTING ACTRESS:
Allison Janney, I, Tonya

BEST DIRECTOR:
Guillermo Del Toro, The Shape of Water

BEST ADAPTED SCREENPLAY:
Molly's Game, Aaron Sorkin

BEST ORIGINAL SCREENPLAY:
The Shape of Water

BEST FOREIGN LANGUAGE FILM:
On Body and Soul (Hungary)

BEST ANIMATED FEATURE:
Coco

BEST CINEMATOGRAPHY:
The Shape of Water

BEST PRODUCTION DESIGN:
Darkest Hour

BEST SCORE:
The Shape of Water

BEST SONG:
"Remember Me", Coco

BEST SOUND EDITING:
Blade Runner 2049

BEST SOUND MIXING:
Blade Runner 2049

BEST VISUAL EFFECTS:
Blade Runner 2049

BEST FILM EDITING:
Dunkirk

BEST COSTUME DESIGN:
Beauty and the Beast

BEST MAKEUP AND HAIRSTYLING:
Darkest Hour

grande-juve

е ај да плачеме сега
Член од
20 ноември 2017
Мислења
1.484
Поени од реакции
7.307
Allison Janney ми е женската верзија на J.K. Simmons.
There I said it.
Во позитивна конотација фала богу, прејаки ми се и двајцата.
Хе!! Вчера истото си го мислев

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.931
Поени од реакции
42.650
Блејд ранер во многу тапа ствари го номинирале а е подобар од сите овие заедно на купче да ги ставиш.

Kajgana Shop

На врв Bottom