90ти американски филмски награди (Оскари 2017)

Кој е вашиот фаворит? Се надевам не Dunkirk.

• Вкупно гласачи
    10
  • Гласањето е завршено на .

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Тараџи човече:cuc::cuc::cuc:
Уште Џесика Честн да си ја видам и може да заврши црвениов тепих за мене...

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.362
Вака пред Оскарите прво да кажам: МИЛАНКА Е СРЦЕ :love::love:

Од овие 9 номинирани за најдобар филм изгледани ми се 5 филма.

За рангирање на филмовиве некако не би можел пошто сите негде ми одат по слична линија.

Билбордите ми е сигурно прв.

Останатите четири ми се сите слични. Не се лоши, ок се ама не би ги рангирал како одлични.

Get Out, Dunkirk, Ladybird и Shape of Waterми се останатите 4 инаку.

Претпоставувам целта од сите овие филмови најдобри си ја заврши Гет Аут и најдобра приказна некако долови. Секао најоригинална би рекол (ок можда втора најоригинална после Шејп оф Вотер)

Лејдибрд на пример не е ни нешто посебно добар quirky филм, има многу бољи али ок ми е.
Данкирк - Не сакам јас лично воени филмови така да поради тоа би рекол можда и најмалку омилен на Нолан ми е овој.
Шејп оф вотер - Дел Торо мене не ми е нешто ептен as good as advertised, има некои си приказни што не ми легнуваат. Од сите тие останати оскаровски ствари ко режии, музики, костимографии и се по ред дефинитивн е број еден така да очекувам вечерва да собере најмногу оскари вклучувајќи го и главниот. Немам видено коефициенти така да не знам кој е фаворит затоа на слепо го пишувам ова...па ај да видиме дали сум во право :D

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
И се смееме на Миланка за преводите, од друга страна Хрвативе имаат "Tri plakati izvan grada" и "Gost"

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.362
Eј пак треба "преводи интернет дифенс форс" да бидам?

СФАТЕТЕ ДЕКА ПРЕВОДИТЕ СЕ НАПРАВЕНИ ЗА ФИЛМОВИТЕ ДА БИДАТ ПО МАРКЕТИБИЛНИ.

Тоа што вие имате интернет и знаете се за филмови не значи дека просечен човек е навлезен во филмовиве.

Значи ако знаеш се за филмот тебе ништо нема да ти смени насловот зарем не? (ова не е за Ајсбој, општо е пишано :D )

Ама на обичен човек што поминал покрај кино и решил да утепа саат време ќе му смени насловот. Затоа и мора насловите да бидат маркетибилни.

Ебинг,Мисури мене ништо не ми значи. Голем дел од маркетинг компаниите мислат дека неамериканци не би се поврзале со нешто такво.

Затоа Captain America низ светов беше преведен како First Avenger.

Затоа постерот во Кина за Блек Пантер е со маскиран Блек Пантер пошто нели, во азија нема црнци.

И не ги прави Миланка преводиве бе боже сачувај:D

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Океј бе, океј, не ме карај :)
Инаку озбилно, пуштете си ХРТ ако имате, дечките растураат со одличен коментар, тројца се, не преведуваат додека зборат презентериве и имаат огромно разбирање од филмови.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.362
Педофилијава, Зоофилијава и Војнава до сега си газат со Оскариве :D[DOUBLEPOST=1520220894][/DOUBLEPOST]
Да не го спремаат Dunkirk за BP? :D
Јок.
Баш вака филмови што добиваат помали оскари за ништо не ги спремаат :D

Скоро па сигурен сум дека Shape of Water ќе освои тоа.

Реално не гледам друг филм зошто би освоил[DOUBLEPOST=1520221947][/DOUBLEPOST]Требаше Билбордите да освојат најдобро сценарио. Ај не ме нервира ептен Гет Аут што доби, добро сценарио беше и тоа, Пил е сосема добар сценарист (уште од шоуто негово со Кеј. Ако те бива за комедија пишување би требало и за друго да те бива, најзезнато е тоа за пишување) Баш ме интересира каде ќе оди кариерата на Пил, се надевам ќе почне да прави повеќе оригинални приказни и нема да остане само и само на race based филмови иако маестрално го прави тоа (пак ќе се повторам уште од скечевите со Кеј и Пил шоуто)
...па што да не бе....НЕКА НАПРАВИ FULL LENGTH ФИЛМ БАЗИРАН НА СКЕЧОТ СО МАКЕДОНСКИ ВС АЛБАНСКИ РЕСТОРАН!! ТОНИ МИХАЈЛОВСКИ НЕКА ЛАПА НОМИНАЦИЈА ВО УЛОГА И НА МАКЕДОНЕЦОТ И НА АЛБАНЕЦОТ!! :D

Дајте change.org да потпишеме за фул ленгт филм за ова :D

АААА РОЏЕР ДИКИНС ОСВОИ ОСКАР ААААААААА

ГЕРИЈАТРИСКИ ЛЕО!!

ХОУЛИ ШИТ!!! УАТ А ТАЈМ ТУ БИ АЛАЈВ!

Браво!! Ептен ме радува ова (y)

Ајде за пар години и Ејми Адамс нека освои оскар :D

Последно уредено:
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Следната година очекувам преведување и на песниве. Џабе се сите коментари и сите кажувања дека не треба да збори толку а таа пак, едноставно женава не е нормална и тоа е тоа.

R

Redhead

Гостин
Уште Данкирк сега да земе за најдобар филм и горе-доле сите ко што и сакав ќе освојат.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.362
Тоа е тоа, очекувани награди ко победа на ДУИ во Тетово :D

Kajgana Shop

На врв Bottom