Необично хоби

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување
jas si sobiram salfetki imam prilicno mnogu bidejki i majkami kako pomlada sobirala pa mi ostanaa

јас собирав музика... на хард диск... имав преку 40 000 песни пред 3 месеци... ама при несреќа отидоа во вода... бев тажен.. сега се враќам во форма само 10 000

Во последно време се занимавам со правење ножеви. Интересна работа:helou:.

Во последно време се занимавам со правење ножеви. Интересна работа:helou:.

ај кажи како се прават ножеви ако сакаш, од што материјал, бла бла бла и такви неко иработи

Сечива обично нарачувам преку нет (www.brisa.fi , на сајтот има и материјал за рачки и се што ти треба за да си направиш нож.
Може и да се прават от турпија, ама тие одпосле се калат, а калењето е малку сложена постапка.
За рачка можеш да користиш и цреша, орев, слива (коренот од сливата има интересна текстура).
Каков нож сакаш и зашто би го користел?
Уф....многу има за пишување, ај еве неколку туторијали, тука сум за помош.
1
2
3
4
Штета што www.outdoors-magazine.com веќе не работи, бевме 20-ина души од екс Ју кои се занимаваме со кнајфејмејкинг. Имаше тука туторијали и на српски.
п.с. Се надевам дека нема да го користите ножот како оружје.

јас ко помала незнам со кој ум ама знам шема беше тогаш да се собираат црнки од моливи,боици..
бев забавче и со душа чекав да ми се скрши некоја боичка или молив и ги ссобирав во едно ќесе и собрав цел најлон..
и шо им напрајв? Ги стадов во едно тенџере со зовриена вода и се испушти бојата и се радвев:tapp::pos2::pos2:
сеа ко ке ми текни на то ми ида да се убијам,:uvo:

Ко помала собирав онакви миризливи тефтерчиња, самолепливи сликички за у албуми (од барби до ребелде уеј :pos:)
Сеа собирам упаљачи, ама не оние од 10 ден шугавине, туку такви убави (бикчиња, крикет, некои со интересни шари, мали, големи, секакви...), имам негде околу 50тина. Секако не се само мои, во ова придонеле и моите другар(к)и :wink:
Исто така собирам шишенца од парфеми, нив ги имам околу 20 и сите се мои :icon_lol:

Се собирам:) Џоа канта за отпадоци:):pos2:
Не шала на страна, ама мн. работи собирам. За спомен. И за место да зафаќаат:)
Собирам шеќерчиња(Бог знае колку ги имам), собирам етикети од алишта што ќе си ги купам, потоа влезници од театри, кина и разнорани журки и манифестации:uvo:, др. чек да ми текне...хммм... летно време собирам школки по плажа:), собирам се што има од Хари Потер(од интервјуа и сликички, па се до чаши, чорапи и ханаплас:)), собирам списанија...ок тоа не е собирање, само што кога ќе ги купам не ги фрлам:), шишиња од истрошени парфеми, си ги собирам сите оние желби од цигари што се праат од опаковките, ако ми се паднале на мене, собирам...ај доста ми беше, мислам дека доволно работи изнакажав:)
Иии да...за крај:) Си собирам и маски, онакви веценијански во мала верзија:):vozbud:

п.с. не ми личи станот на ѓубретара, не помислувајте такво нешто. Се е уредно средено на некое место. :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

искрено и јас како тебе собирам се што ќе мислам дека ќе ми остане во драго сеќавање ... ама у последно време собирам само фискални сметки ... ауу поим неам колку само дома ги имам у една кутија ...
а исто така многу ме интересира хороскоп и у еден фолдер што се вика Х О Р О С К О П у натре ставам се што ќе најдам на нет за хороскопот и хороскопските знаци (какви се што се, па ваков хороскоп, наков и 300 други чуда)

Ja собирам флаши од пиво :) Ама сам шо ќе го испијам :) Ама сеа само 3 ми останале дома :/

Едит: Сеа почнав у скоро време да колектирам Аниме... цели сезони даунлоуд и бап на цД :)

искрено и јас како тебе собирам се што ќе мислам дека ќе ми остане во драго сеќавање ... ама у последно време собирам само фискални сметки ... ауу поим неам колку само дома ги имам у една кутија ...
а исто така многу ме интересира хороскоп и у еден фолдер што се вика Х О Р О С К О П у натре ставам се што ќе најдам на нет за хороскопот и хороскопските знаци (какви се што се, па ваков хороскоп, наков и 300 други чуда)
Не си единствена у фискални сметки, само шо ја у наоФчаник ги чувам.

Собирам разни билети имам околу 30-35 сега за сега : кино, театар, ски-лифт, концерти, автобус... :D

Јас собирав тапи од шишиња,постери...и ред други работи:)... а што гледав на ТВ еден собирал ластици и си направил топка незнам колку голема...

Пред 2-3 години кај баба во маало едни деца сечеа слики од некролозите во весниците и ги собираа.Дури и се менуваа ако имаат дупликати од иста личност:uvo:.Хоби - понеобично здравје :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom