88ми американски филмски награди (Оскари 2015, 28 Февруари)

Кој е вашиот фаворит?

• Вкупно гласачи
    93
  • Гласањето е завршено на .
Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.829
Поени од реакции
36.871
Ако имаше оскар за најемотивен филм, Room ќе го добиеше. Прв филм на кој сум пуштил солзи, gotta admit that.
Моментот кога се споија повторно со мајката на слобода, ми идеше да ровам ко мало дете.
Шта да речам, не го очекував. Поштено ме потресе. Бри Ларсон одлична, малиот уште поодличен. Темата потресна, цело време додека го гледав ми трепереше срцето де од радост, де од среќа.
На неколку саати пред Оскарите и со изгледани 7/8 номинирани, го менувам гласот за Room - најдобар филм. Sorry Ињариту, али годинава не.
Мој чоек! А не ко њот и десетките за The Big Shit и Shitlight.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.064
bi se raduval da zeme i room :3

moe glasanje godinava najpromaseni ke imam

film: big short

maska glavna: redmayne

zenska glavna: larson

maska sporedna: ruffalo

zenska sporedna: vikander

animiran: inside out

efekti: mad max

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.164
Поени од реакции
10.129
Мој чоек! А не ко њот и десетките за The Big Shit и Shitlight.
Види Спотлајт и ја кажав дек ми се свиѓа, не е за десетка, и може не за Оскар, и не е подобар од Room (9ка), али добар е (7.5 има од мене). :D
Само уште The Big Short ми остана неизгледан, али јбг немаше торент ко можев да симнам, ќе остане за по Оскари.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Како ќе бидат:
Филм: Revenant
Режија: Ињариту
Најдобар актер: Ди Каприо
Најдобра актерка: Бри Ларсон
Најдобар спореден: Силвестер Сталоне
Најдобра споредна: Кејт Винслет
Анимиран: Inside Out

Како сакам да бидат:
Филм: Room
Најдобар актер: Брајан Кренстон
Најдобар спореден: Марк Рафало
Најдобра споредна: Алиша Викандер
Анимиран: Inside Out

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.396
Поени од реакции
25.219
За жал најмалку филмови од номинираниве имам изгледано годинава, најмногу заради тоа што немав време да седнам да се сконцентрирам на нив.

Само Mad Max и Spotlight ги имам гледано од номинираните за најдобар филм, и Inside Out од анимираните, тоа е кога единственото кино во Охрид е во Скопје, си го зема данокот.

Во темава дојдов за една работа - Сталоне.

Штета што целата фама ќе биде насочена кон Леонардо, но Сталоне си заслужува почит и Оскар за кариерата што ја имаше и филмовите со кои пораснавме. Мислам дека е многу потценет како во Холивуд така и во светот, а човекот го однесе филмот во Холивуд на едно повисоко ниво, зад себе има неверојатни ликови - Роки и Рамбо, и има ненадминлива филмографија.

Форца Сталоне :cuc:

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.164
Поени од реакции
10.129
Не сум баба Ванѓа да знам како ќе бидат, али сакам вака да се. :D

Како сакам да бидат:
Филм: Room
Најдобар актер: Лео
Најдобар спореден: Слај си го поштувам (иако го немам гледано Крид) :D
Најдобра споредна: Тука најслабо стојам од Џени Фер Ли и Рејчел би одел со Џенито
Анимиран: Шон (имењакот) - чисто да му скрши филмо на Инсајд аут. :ROFLMAO:[DOUBLEPOST=1456702143][/DOUBLEPOST]
Во темава дојдов за една работа - Сталоне.

Штета што целата фама ќе биде насочена кон Леонардо, но Сталоне си заслужува почит и Оскар за кариерата што ја имаше и филмовите со кои пораснавме. Мислам дека е многу потценет како во Холивуд така и во светот, а човекот го однесе филмот во Холивуд на едно повисоко ниво, зад себе има неверојатни ликови - Роки и Рамбо, и има ненадминлива филмографија.

Форца Сталоне :cuc:
За ова имаш вечити наклон од мене Џими, пораснав со Сталоне и ликот на Рамбо и ликот у Клифхенгер (ми текнува како сум станувал у 5.30 да гледам негов филм на тв). Глумичиште. :aplauz:

B

Blade Torch

Гостин
Гага или Сем Смит најдобра нумера? :icon_mrgr: Ќе пејат во живо ако не се лажам.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
За жал најмалку филмови од номинираниве имам изгледано годинава, најмногу заради тоа што немав време да седнам да се сконцентрирам на нив.

Само Mad Max и Spotlight ги имам гледано од номинираните за најдобар филм, и Inside Out од анимираните, тоа е кога единственото кино во Охрид е во Скопје, си го зема данокот.
И The Martian е номиниран. :kuracc:

Best picture: Bridge of Spies
И јас имам 3/8 изгледано од номинираните, ама ако по некоја случајност се деси да освои овој просечен филм само ради Спилберг, ја не глеам Оскари веќе. :anco:

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Само што го гледав детето од Room на Е! какво прекрасно интервју. Паметно и харизматично има се што е потребно да се успее во Холивуд

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
И што мислите вие народе, што го јаде Гилберт Грејп?

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Само што го гледав детето од Room на Е! какво прекрасно интервју. Паметно и харизматично има се што е потребно да се успее во Холивуд
Освен ако не почне да влече бело во тинејџерските дни. Инаку топ е :D[DOUBLEPOST=1456703063][/DOUBLEPOST]
Best picture: Bridge of Spies
Ова ти е фаворит или прогноза? :D

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.829
Поени од реакции
36.871
1. Викандер зема за споредна - најзаслужено.
2. Ако некој му скрши филм на Inside Out, тоа би бил Anomalisa.
3. За краток анимиран ќе стискам најмногу палци да оди во Чиле за Bear Story.
4. Bridge of Spies, Brooklyn, па и The Martian се тотални аутсајдери.
5. Оскарот за филм оди кај Revenant, Big Short или Spotlight. Јас навивам за Room, но едно се желбите, друго реалноста. (И не, не сум баба Ванѓа).
6. Лубецки МОРА да земе оскар за кинематографија
7. На Бланшет ова и е трет Оскар, ако не се лажам. :P
8. Чекај да ми текне...

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.808
Поени од реакции
42.442
само биг шорт го имам гледано ама тој не е за сите, така да нема поента да ги гледам оскариве.

Kajgana Shop

На врв Bottom