Ако имаше оскар за најемотивен филм, Room ќе го добиеше. Прв филм на кој сум пуштил солзи, gotta admit that.
Моментот кога се споија повторно со мајката на слобода, ми идеше да ровам ко мало дете.
Шта да речам, не го очекував. Поштено ме потресе. Бри Ларсон одлична, малиот уште поодличен. Темата потресна, цело време додека го гледав ми трепереше срцето де од радост, де од среќа.
На неколку саати пред Оскарите и со изгледани 7/8 номинирани, го менувам гласот за Room - најдобар филм. Sorry Ињариту, али годинава не.
Види Спотлајт и ја кажав дек ми се свиѓа, не е за десетка, и може не за Оскар, и не е подобар од Room (9ка), али добар е (7.5 има од мене).
Само уште The Big Short ми остана неизгледан, али јбг немаше торент ко можев да симнам, ќе остане за по Оскари.
Како ќе бидат:
Филм: Revenant
Режија: Ињариту
Најдобар актер: Ди Каприо
Најдобра актерка: Бри Ларсон
Најдобар спореден: Силвестер Сталоне
Најдобра споредна: Кејт Винслет
Анимиран: Inside Out
Како сакам да бидат:
Филм: Room
Најдобар актер: Брајан Кренстон
Најдобар спореден: Марк Рафало
Најдобра споредна: Алиша Викандер
Анимиран: Inside Out
За жал најмалку филмови од номинираниве имам изгледано годинава, најмногу заради тоа што немав време да седнам да се сконцентрирам на нив.
Само Mad Max и Spotlight ги имам гледано од номинираните за најдобар филм, и Inside Out од анимираните, тоа е кога единственото кино во Охрид е во Скопје, си го зема данокот.
Во темава дојдов за една работа - Сталоне.
Штета што целата фама ќе биде насочена кон Леонардо, но Сталоне си заслужува почит и Оскар за кариерата што ја имаше и филмовите со кои пораснавме. Мислам дека е многу потценет како во Холивуд така и во светот, а човекот го однесе филмот во Холивуд на едно повисоко ниво, зад себе има неверојатни ликови - Роки и Рамбо, и има ненадминлива филмографија.
Не сум баба Ванѓа да знам како ќе бидат, али сакам вака да се.
Како сакам да бидат:
Филм: Room
Најдобар актер: Лео
Најдобар спореден: Слај си го поштувам (иако го немам гледано Крид)
Најдобра споредна: Тука најслабо стојам од Џени Фер Ли и Рејчел би одел со Џенито
Анимиран: Шон (имењакот) - чисто да му скрши филмо на Инсајд аут. [DOUBLEPOST=1456702143][/DOUBLEPOST]
Штета што целата фама ќе биде насочена кон Леонардо, но Сталоне си заслужува почит и Оскар за кариерата што ја имаше и филмовите со кои пораснавме. Мислам дека е многу потценет како во Холивуд така и во светот, а човекот го однесе филмот во Холивуд на едно повисоко ниво, зад себе има неверојатни ликови - Роки и Рамбо, и има ненадминлива филмографија.
За ова имаш вечити наклон од мене Џими, пораснав со Сталоне и ликот на Рамбо и ликот у Клифхенгер (ми текнува како сум станувал у 5.30 да гледам негов филм на тв). Глумичиште.
За жал најмалку филмови од номинираниве имам изгледано годинава, најмногу заради тоа што немав време да седнам да се сконцентрирам на нив.
Само Mad Max и Spotlight ги имам гледано од номинираните за најдобар филм, и Inside Out од анимираните, тоа е кога единственото кино во Охрид е во Скопје, си го зема данокот.
И јас имам 3/8 изгледано од номинираните, ама ако по некоја случајност се деси да освои овој просечен филм само ради Спилберг, ја не глеам Оскари веќе.
1. Викандер зема за споредна - најзаслужено.
2. Ако некој му скрши филм на Inside Out, тоа би бил Anomalisa.
3. За краток анимиран ќе стискам најмногу палци да оди во Чиле за Bear Story.
4. Bridge of Spies, Brooklyn, па и The Martian се тотални аутсајдери.
5. Оскарот за филм оди кај Revenant, Big Short или Spotlight. Јас навивам за Room, но едно се желбите, друго реалноста. (И не, не сум баба Ванѓа).
6. Лубецки МОРА да земе оскар за кинематографија
7. На Бланшет ова и е трет Оскар, ако не се лажам.
8. Чекај да ми текне...
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.