Westworld

• Креатор на темата Креатор на темата NewForce
  • Време на започнување Време на започнување
WOW, деветтава епизода беше ВРВ!

medium-clean.jpg

Ед испадна дека е човек сеа?

човек е он, уште од прва еп може да приметиш по тоа што хостовите не му можат ништо додека им глуми факинг Џон Вејн

Предобра епизода, јасно беше дека Арнолд=Бернард, но нејасното е колку временски периоди следиме напоредно во серијава, разговорите што ги водеа Долорес и Бернард во првите епизоди веројатно се разговори на Арнолд со Долорес, а некако и теоријата дека Вилијам=Ед Харис се поверојатна ми делува. (плус дознавме дека Ед Харис е член на одборот на Делос).

Мене едино не ми се допаѓа приказната на Меаве (или како и да се изговара), ја направија супермен, никој ништо не примети, и се шета и се глупира по цел парк како ќе и текне, освен ако Форд свесно не го прави тоа.

Тоа го мислев погоре: по сцената со сликата, едно е сигурно - следиме минимум два timeline-а. И да, веројатно Man in Black е Вилијам.

На сликата која му ја покажа Форд на Бернард имаше 3 лика. Некоја шпекулација за кој е третиот?

Ако Вилијам не е Ед Харис, тогаш може третиот е младиот Ед Харис

На сликата која му ја покажа Форд на Бернард имаше 3 лика. Некоја шпекулација за кој е третиот?
Некаде прочитав дека третиот бил првиот хост кој го направил Форд, според ликот на својот татко.

На овој богатиов Logan, типувам дека му е татко и е косопственик или значаен инвеститор во паркот. Можеби во сегашниот тајмлајн е сопственик на Delos?

Многу забега напред назад со тајмлајнови, повеќе од два се гарант. Финалето очекувам Dr. Ford да признае и он дека е робот и дека цела прва сезона е само наратив на Arnold и да си пукам во колено. :D

Многу е јака серијава, не знам дали сум ви кажал.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom