81 издание на Оскар

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Изгледа за да освоиш оскар за улога мора педер да глумиш. Нејсе, добра улога имаше Шон Пен али очекував Мики Рурк да победи но изгледа уште му го памтатат морничавото минато. Slumdog Millionaire е најочекуван победник а и Кејт Винслет. Сепак момент за сеќавање на Оскариве е оскарот за споредна улога, како Џокер, неверојатниот Хит Леџер кој повеќе не е меѓу нас, и стандинг овејшн од цела сала за него. Донекаде очекуван расплет на наградите со сосема мали изненадувања.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Сакам да искажам големо задоволство што WALL E доби оскар за најдобар филм од погледот на анимацијата, компјутерските ефекти, филмот е нешто неверојатно, налик детски, ама штом успеа да натера луѓе од 7 до 77 да отидат во киносалите да го гледаат, тогаш нормално дека наградата е заслужена. Љубов помеѓу две роботчиња, слатко :)
Честитки и до Сламдог Милионер, уште еднаш ќе кажам, доказ како и со помалку финансии може да се направи врвен оскаровец.

Член од
9 октомври 2008
Мислења
186
Поени од реакции
3
epa toa e tazno so nema tv kaj nas i sto ne gi prenesuvaa oskarite.ako nemas kabelska ili stelitska so dekodirani kanali so ke gledas sramota nemame tv vo mk kako so treba so tehnika kadar i sredtva sramota i najvece srmota so nema javen srvis. togas neka nema nisto site ke si zememe satelitici i da si gledame rts hrt i taka. segde javnite servisi go prenesuvaa oskar. sramota da se zaprasame. jas i ne go sakam osakr i holuvud oti e sranje i podobro vo niedna drzava da ne go prenesuvat ali aj neka bide ali ke ima i nesto so vredi pa ke nema - i ova mi pokazuva deka sme vo crna dupka i deka nema nisto mk i deka ostnavme bez tv i vo kulturen i informativ mrak da nema iternet i satelit da si kupis ke potoneme vo mrak i sramota sramota i sramota. podobro da nemame drzava. treba malce da se pozamislite a za kometiranjeto lesna rabota ke se bara dobra kometator ako imas tv kako treba vie ste se fatiel za kometatorot abe ova e strasno so se slucuva vie rabirate.treba malku da se zamislime so slucuva i da se pobunime.a uste malce ke nema nisto ke nema tv ni ova so go ima sega i ako i ova so go ima kako da go nema.e treba malce da se zamislite a ne gledajte na hrt na rts i na nezam koj starski kanali - poveceto javnu servisi pa zaprasajte se do kade sme.

Epa toa e tazno so nema tv kaj nas i sto ne gi prenesuvaa oskarite.ako nemas kabelska ili stelitska so dekodirani kanali so ke gledas sramota nemame tv vo mk kako so treba so tehnika kadar i sredtva sramota i najvece srmota so nema javen srvis. Togas neka nema nisto site ke si zememe satelitici i da si gledame rts hrt i taka. Segde javnite servisi go prenesuvaa oskar. Sramota da se zaprasame. Jas i ne go sakam osakr i holuvud oti e sranje i podobro vo niedna drzava da ne go prenesuvat ali aj neka bide ali ke ima i nesto so vredi pa ke nema - i ova mi pokazuva deka sme vo crna dupka i deka nema nisto mk i deka ostnavme bez tv i vo kulturen i informativ mrak da nema iternet i satelit da si kupis ke potoneme vo mrak i sramota sramota i sramota. Podobro da nemame drzava. Treba malce da se pozamislite a za kometiranjeto lesna rabota ke se bara dobra kometator ako imas tv kako treba vie ste se fatiel za kometatorot abe ova e strasno so se slucuva vie rabirate.treba malku da se zamislime so slucuva i da se pobunime.a uste malce ke nema nisto ke nema tv ni ova so go ima sega i ako i ova so go ima kako da go nema.e treba malce da se zamislite a ne gledajte na hrt na rts i na nezam koj starski kanali - poveceto javnu servisi pa zaprasajte se do kade sme.

Ibrakadabra

Wimoweh, wimoweh...
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.670
Поени од реакции
781
Оние кои немаа шанса да го следат доделувањето вчера, имате одличен торент со добри сидери овде:
http://www.mininova.org/tor/2311995
Сите пофалби за Slumdog Millionaire.

А баш сакав да барам торент сега... Фала ти многу :)
Иначе за Slumdog Millionair можам да кажам дека е сосема заслужено, одличен филм е!

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Легнав во 1 и после ни Кискин, ни аларм, ни Свети Јон Посен не ме будеше. Сабајлево се расположив ко видов дека "Милионерот" собрал дури 8 оскари од вкупно 10те негови номинации. Секоја чест. А и мислам и дека не пропуштив којзнае колку возбудливи ситуации, иако ми е голем ќејф да ги видам непознатите актери и актерки како се радуваат на златната статуетка, али вечер ќе ги видам(златен торент).

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
:vozbud: Најдобри Оскари досега! Свака им част на целата организација, го изгледав до крај сабајле, и едноставно немаше еден досаден момент. Посебно каков беше тој мјузиклот :pipi: :pipi:

Sean Penn, Kate Winslet, Slumdog Millionaire :vozbud::vozbud: БРАВО! Брависимо!

Хју Џекмен прејако водеше, а и сцената со дијамантите :nesvest::nesvest:

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Ок, оскарите горе долу поминаа како што очекував. Сламдог е апсолутен победник и ги зеде најважните оскари. Единствено се изненадив за оскарот за најдобар актер, еб*те педерот Шон, мојот фаворит беше Бред Пит, се надевам дека ќе се сложите со мене дека Бред и Мики Рурк требаше да ја водат главната битка, а не човекот со огромно геј лоби :)
Оваа година имаше доста квалитетни филмови и конкуренцијата беше доста голема. Curious case of Benjamin Button мислам дека потфрли, и тоа се деси сосема очекувано. Најмногу негативни поени би требало да има добиено токму поради украденото сценарио, додека шминката и визуелните ефекти заслужено си добија оскар, и се разбира требаше да земе најдобра машка улога. Спореден актер сосема очекувано и сосема заслужено - Хит Леџер, анимиран филм исто така заслужено наградата си ја зеде Wall E.
Да напоменам дека церемонијата помина одлично, Хју беше маестрален, а исто така и презентерите (читај Бен Стилер и Стив Мартин). Се на се, секоја чест за американците што знаат како се организира ваков настан во вистинско светло.

FrEaKy GiRL

...FaLLeN AnGeL...
Член од
20 јули 2007
Мислења
623
Поени од реакции
28
Дефинитивно најдобрите оскари досега! Прво преку Си-Ен-Ен го гледав црвениот тепих, па после од 2 до 6 наутро целата манифестација. Беше совршено. Одлично испланирано, организацијата беше на ниво, презентерите воодушевуваа, конкуренцијата преголема...се добри филмови се натпреваруваа! Мило ми е што Шон Пен зема за главна машка улога, иако беше голема конкуренцијата со Мики Рурк...и иако и Бред Пит одлично го изглуми својот дел од Бенџамин Батон. За главна женска улога и ми се допаѓа што зема Кејт Винслет...после 6 номинации...редно време и беше:)...Но сепак мои фаворити беа и Мерил Стрип, како и Анџелина Џоли, кои завршија одлична работа. За машка и женска споредна улога нема да коментирам...едноставно победија најдобрите...Пенелопе Круз во Вики Кристина Барселона има феноменална улога во која прекрасно се внесе, додека пак за покојниот Хит Леџер(РИП), сите знаеме дека подобар Џокер до сега не бил виден! Slumdog millionaire го немам гледано за да коментирам, баш сега ќе земам да го гледам...но сигурно е одличен чим успеа да собере дури 8 Оскари, а сепак во него не се вложени премн. пари...во споредба со некои др. филмови. Исто мислам дека беа избрани најдобрите сценарија во филмовите, и посебно ми се допадна што за анимиран филм Оскарот му припадна на Wall-E!

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Пак оскар за шупакот Шон Пен!!!!:tapp:

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Ме разочара "Чудниот случај на Бенџамин Батон", очекував повеќе оскари...

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Ај некој ако е фин да ми пише листа кој се доби Оскар?Јас како што бев прва смена во школо, ни Оскари видов, ни ништо.Телевизорот ме гледаше мене:)

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.548
Поени од реакции
2.737

Kajgana Shop

На врв Bottom