greenje podrazbira greenje na onoj del od kukata ili stanot koj sakash NO NAJCESTO KOJ MOZESH DA SI DOZVOLISH da go greesh. NAJEKONOMICNO GREENJE E TEMATA I batka KANO ne e promasheno. I jas sakam da imam VOLVO najnovo pred zgrada (ili kano sistem za greenje plus kamin za kuropek i uzivanje) ama NE MOZAM DA SI DOZVOLAM. Zatoa batka onak se e vo red so temava i postovite. Zdravje vo ovaa drzava odamna sme zaboravile. Zdravjeto e kompletna sostojba na covekot (dushevna, finansiska, ANTIPESIMISTICKA.....)
sekoe dobro[DOUBLEPOST=1415250057][/DOUBLEPOST]

јас не реков дека не е во ред со темата... туку муабетиве што се вртат се грешни... и посочив дека греење е едно, а пригравање е муабетов тука што се врти... и пак ке повторам, клима и една просторија загревање не е греење...[DOUBLEPOST=1415300673][/DOUBLEPOST]
За тие што незнаат (а посебно за тие што го лајкнале),
@onak едно време беше kano, сега е наопачки пошто е баниран пар пути ради саморекламирање . Истото го прави и тука, и по други форуми, го врти муабетот на тоа дека климите нечинат "грејте се на парно" (неговото). Нема да го рекламирам што точно продава само ке кажам дека е на струја, кое наводно "малку" троши а нема COP, нема цени на сајтот а не е ефтино (информација од кано лично

) нема гаранција колку стварно троши и најбитното, нема референци на сајтот и ниеден сведок по форумиве со слики или било како да каже дека го има ставено тој систем и дека стварно малку троши.
Пар страни уназад на темава и сам си напиша дека сеа работи и со клими
прво и основно, со клими работам пред да почнам да работам со парно... и не сум баниран ПАР ПУТИ туку еднаш ми е избришан профилот и тоа по лично барање мое, од револт за да покажам незадоволство. повели, прашај ја администрацијата, ке потврди... значи, НЕМОЈ ДА ШИРИШ ДЕЗИНФОРМАЦИИ т.е. лаги... системот кој јас го произведувам, има референци одлични, сега има и сертификати, но и понатака нема да ги објавувам на сајтот, нити пак цени ке турам, затоа што:
-цените се променлива категорија, токму заради тоа што се произведува во МК, а кај нас е страшно нестабилен пазарот кога се во прашање набавки на суровини.. од месец во месец се менува, од друга страна не сум моќен да набавувам огромни количини од се, затоа што како и самиот рече, системот воопшто не е втин..
-а појаснуваја за фактори и ситни бројчиња, кај мене во офис, според инсталацијата, според изолацијата и нај битното според струјата... од зграда до зграда на исто трафо различна струја има... значи во офис кај мене ке добиете инфо, или на меил слободно... јас не се кријам и фала богу не ни имам потреба.. а дали си се запрашал дали ако имаше превара или лага во овој систем ТОЛКУ ГОДИНИ ке постоевме на пазарот? м?[DOUBLEPOST=1415300865][/DOUBLEPOST]
браво мајсторе за постот сега идам од кај еден другар не оти е топло времето ама кај нив дневна соба 45-50м2 ја грејат со алфа плам и прават во било кое време од годината од 26 па нагоре да седиш по кратки ракави. Нека се јави некој тука со било која клима квалитетна дека така се грее во најладните денови му пуштам рака веднаш и нема да коментирам ништо повеќе
фала богу еден разумен одговор... за оние што пишале парно ова она, се ракламирам.. јас никаде не се изрекалмирав во постот... и кога ке спомнам дека парно е правилна ствар, или подно, или ете и воздушно но ЦЕНТРАЛНО греење и не мислам на тие системи што јас ги произведувам, туку ете, како и твојот другар, алфаплам котел, или некој друг.. било кој... само се вклучив во темава пошто е интересна за мене, но како што гедам станала многу монотона... 99% дискусија само за клими се праи, а не за греење...[DOUBLEPOST=1415300897][/DOUBLEPOST]
Не ставаш линк до твојот сајт ?
нема потреба.. немам намера да се рекламирам...
ти ке туриш од твојот?[DOUBLEPOST=1415301015][/DOUBLEPOST]
Не би било лошо да го споделиш твоето искуство и да ни објасниш со што се ти грееш и дали ја грееш целата кука или стан и колку сметка плакаш за такво греење. Јас се греам со инвертери од fujitsu 12 и 9ка за цел стан и не ги гасам 24 часа и плакам сметки од 4000 ден 3 год по ред и тоа се сметки за се потрошена ел.енергија и не догревам со ништо друго и имам температура од 24 степени
ако ти одговорам, погоре цитираните во истиов пост, ке ме линчуваат одма дека се рекламирам... сопственик сум на фирма за климатизација, па ке ме набедат (како и повеке пати наназад) дека се рекалимра.. ете читај им ги постовите и ке ти стане јасно зашто неможам т.е. несакам да одговорам, не за друго, имам попаметна работа, односно да се релаксирам а не да се објаснувам со недозреани деца...