@vocko
Cestito klima druze dolgo da te slluzi!
a pobucna e od Bekoto zaso ovaa pojako duva
na pocetok sekogas ke ti duva najako za da ja dostigne podesenata temperatura pa so vreme ke ke si namalli na kec, najdobro na Auto namesti go duvanjeto i sama ke si menuva brzini.
Na nalepnicata se standardni podatoci:
Capacity Cooling/Heating....toplinska mokj-maksimalna, >+7C nadvoresna T
Power Input C/H....nominalna/sredna potrosuvacka pri ladenje/greenje
Rated Input C/H....maksimalna potrosuvacka (pri pocetno ukljucuvanje posle namaluva)
Drugo...ima 850grama freon R410, tezi 29kg, proizvedena 2014god 12ti mesec.
Фала многу, жив и здрав да си !!!
Одговорот на момците околу бучноста беше дека обработува повеќе воздух за разлика од Бекото, но и дека ќе се смири со тек на време, истото мислење како и твоето. Нивна препорака исто така беше дека би било добро да се користи опцијата AUTO поради тоа што во таа опција работи според параметрите и подесувањата од самата фабрика, но секако и секое менување и задоволување на сопствените потреби е добредојдено. Спомена и грејачи на тацна во претходниот пост, па ме потсети дека и за тоа ми зборуваа момците. Запомнив рекоа дека има силиконски грејач кој се вкључувал како одбрана од замрзнување и имало уште еден грејач на некаква течност внатре или околу самиот компресор. Споменав дека сум лаик па повеќе околу грејачите неможам да објаснам. Споменаа и дека овој модел на Gree, Lomo е релативно нов кај нас во МКД и дека во досегашните којшто ги монтирале низ државава имале само една интервенција поради неисправен инвертер (фабричка грешка) и дека бил заменет со нов. Освен тоа посериозна интервенција немале. Кога ги прашав за компресорот ми рекоа дека користи компресор создаден во соработка со Daikin.
Друго што ги прашав беше околу минусните температури и работата и ми одговорија повеќе шеговито како демек за клима која првенствено е наменета за греење нема што да размислувам за недворешните температури во зима и дека кога ќе дојдат поголеми минусни температури воопшто да не ја гасам климата. Тоа и ми го потенцираа уште еднаш. Споменаа и дека капацитетот на греење и е околу 55 квадратни метри отворена површина. Во спротивно за очекување би било мали температурни разлики доколку се очекува да грее и во други простории, но само доколку се близу или една до друга со ударната просторија за што е и наменета да ја грее.
Тоа е се чека зимата сега