3D во кино Милениум

Член од
22 август 2011
Мислења
326
Поени од реакции
346
Да.:) Добар е филмот, јес да не е нешто посебно, има доза на хумор, некои нелогичности, ама сепак, па и не може логика да се бара во филм со time travel и aliens.
Прв пат бев на 3Д, имаше некои добри моменти, наочарите си беа во ред, се на се ок беше.

Г

Грејвдигер

Гостин
И јас конечно денес бев да го гледам The Avengers, всушност вчера веќе. :)
Филмов е бомба, секоја чест како е склопен! Само пак ќе промрчам за наочариве дека треба да ги зачистуват малце, па и малку криви ми се погодија овојпат. И да... на некој си 20тина минути од почетокот на филмот се сјеба проекторот или нешто, па имаше малку пауза и пак го пуштија од почеток. xD

Член од
13 септември 2009
Мислења
560
Поени од реакции
434
И јас конечно денес бев да го гледам The Avengers, всушност вчера веќе. :)
Филмов е бомба, секоја чест како е склопен! Само пак ќе промрчам за наочариве дека треба да ги зачистуват малце, па и малку криви ми се погодија овојпат. И да... на некој си 20тина минути од почетокот на филмот се сјеба проекторот или нешто, па имаше малку пауза и пак го пуштија од почеток. xD
Од колку до колку пари е карта ?

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.431
Поени од реакции
6.078
Кога е премиерата на Прометеус некој да знае ?

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
pr0m3theus e tapoina storywise gleano...

Член од
10 септември 2011
Мислења
133
Поени од реакции
73
Многу повеќе очекував од прометеј, некако се обидел режисерот да објасни голема сторија со погрешни сцени, или барем јас така сватив.

А и додека не почнат да пуштат клима или вентилација во Милениум јок кино во лето:eek:, од некаде дува но не доволно. Така да кога ке залади тогаш пак!

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.346
За тие што го гледаа Прометеус во кино (а ги гледале и другите 3Д филмови во Милениум) какви беа 3Д ефектите? Се гледа некоја разлика? Затоа што овој е целосно во 3Д правен за разлика од другите

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.875
Поени од реакции
6.931
За тие што го гледаа Прометеус во кино (а ги гледале и другите 3Д филмови во Милениум) какви беа 3Д ефектите? Се гледа некоја разлика? Затоа што овој е целосно во 3Д правен за разлика од другите
Да да, има разлика. Во споредба со Стар Ворс 1 е каде каде подобар, се гледа дека е добро направен, ефектите се супер. Штом е сниман изворно во 3Д нема бегање, мора да е добар.
Само да ви кажам филмот многу ме разочара, можеби затоа што имав и преголеми очекувања, не знам....И нека не лажат дека немал врска со Алиенс, пошто цел филм уствари служи за да се поврзат алиените, како дошле до контакт со човекот. Еден куп пре идеализирани работи, како: идејата за робот на бродот исто како на Алиен 1/2, тој го заразува едниот доктор, тој одма легнува со женска му, таја одма бремена, одма алиен се раѓа, абе ајде :tapp: Па на крај до толку се зголеми, што стана октоподиште огромно, па му се закачи на еден од тие Градителите, па после од него се изведе оној алиенот што го знаеме, црниот, со долгата глава. Па пред да полета тој големиот брод овие се судруваат со Прометеј во него, па има огромна експлозија, паѓаат на земја и докторкава пак се дограбува да влезе во Прометеј и после падот, а него ништо не му фали, нов, чист, сите системи работат :tapp:. Имавме впечаток дека стварно филмов е за Градителите и дека ќе се дознаат некакви прашања, одговори. Тие испаднаја никој и ништо. Дали и тие биле нападнати од алиените или пак се и нивни создатели кои заебале некои експерименти, не се дозна :eek: Па и Питер Вејланд требаше подобра улога да има. Џабе го влечкаја на бродот и место да н(n)апраат муабет со тие Градителите, овај ко се разбуди ги истепа сите, абе :pos: Не знам за вас, мене ми се виде многу замешан филмов. Добро почна, лошо заврши. Си зел Ридли Скот делови, шеми од стариот филм за да си направи нов во 3Д. Филм на годината, my ass

Член од
13 јануари 2011
Мислења
21
Поени од реакции
0
Може некој да ми каже што е IMAX и импресии доколку сте гледале филм во вакво кино.

LeoMessi10

Lionel Andress Messi
Член од
12 април 2008
Мислења
2.316
Поени од реакции
268
Знае ли некој дали денес од 15 го има Луѓе во црно 3?

Член од
21 октомври 2011
Мислења
1.746
Поени од реакции
2.561
Јас го гледав прометеј, првпат 3д во милениум. Незнам дали беше вчерашната проекција или такви се прокциите или филмот е таков, ама немаше ништо од 3Д, освен најавата од долби на почетокот. Плус сликата беше премногу темна и скоро да немаше колор. Пола филм го изгледав без наочари, подобра беше сликата и се гледаше само минимално „дуплирање“ на деловите кои ја доловуваат длабочината кога се гледа со наочари.
Некој со слично/различно искуство?

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Прометеј е еден од најлошите филмови што сум ги гледала. Толку не ми се допадна што поштено си преспав 50 минути од филмот, па после ми го раскажуваа. 3Д наочарите на мене и потонав во 3Д соништа. :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom