30 Day Movie Challenge

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.592
Ден 3: филм на кој му го знаеш скоро цело сценарио

Член од
27 април 2009
Мислења
2.500
Поени од реакции
3.319
Последно уредено:

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
ден 4: филм што те депримира

Cinema Paradiso (1988)

Ах да, Синема Парадизо. Филмот што го гледав 2 саати, и го оплакував уште 2 ипол. Уште не можам да ја пуштам последната сцена без да се расцимолам, ма каква сцена бре, само музиката пуштете ми ја. Мориконе кралу, фала ти за се. Сите насобрани емоции од последните 20 години ми ги ослободи. Јас уште немам начекано појако комбо од Торнаторе/Мориконе, а Синема Парадизо е круната на нивното партнерство. Ве сакам <3

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.562
Поени од реакции
29.157
The Pursuit of Happyness
Marley and Me
The Notebook
Hachi: A Dog's Tale

Многу ги има на темава. Ќе го ставев и јас Cinema Paradiso, ама филмот си заслужува некоја посебна категорија, не би да го мешам со овие.​

Член од
27 април 2009
Мислења
2.500
Поени од реакции
3.319

Cinema Paradiso (1988)

Ах да, Синема Парадизо. Филмот што го гледав 2 саати, и го оплакував уште 2 ипол. Уште не можам да ја пуштам последната сцена без да се расцимолам, ма каква сцена бре, само музиката пуштете ми ја. Мориконе кралу, фала ти за се. Сите насобрани емоции од последните 20 години ми ги ослободи. Јас уште немам начекано појако комбо од Торнаторе/Мориконе, а Синема Парадизо е круната на нивното партнерство. Ве сакам <3
Ке имаш нов ден за филм кој најмногу те расплакал (најтажен филм)
Немојте да ги мешате депримирачки со тажен пошо гледам повеќето ќе поставите класично тажни филмови (Пример Requiem for a Dream не го доживувам како тажен филм ама e крајно депресивен)

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.203
Поени од реакции
10.232
4. Филм што те депримира

Има филмови што ме натажиле, има филмови што ми биле тешки за гледање, што биле толку лоши што ми идело да им е*ам матер на сите што учествувале во тој филм, филмови што ми бркнале у живац, али не се сеќавам да некогаш сум бил у депресија по гледање на некој филм, ма колку и да бил лош или тажен или тежок за гледање.

И не ми е јасно како некој би го фатила депресија од кој било филм.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.775
Поени од реакции
5.104
Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.592

Филм што останува со тебе по гледањето. Трагедијата на балканските народи да се уништуваме меѓу себе и апсурдноста на војната, посебно на граѓанската...

Kajgana Shop

На врв Bottom