30 Day Movie Challenge

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
ден 16: филм што те натерал да си го преиспиташ животот
Mr. Nobody (2009)

Поточно, LOST е едниственото нешто кое ме натерало да си го преиспитам животот, ама од филмови сега ми текнува само на Мистер Ноубади.

ден 17: филм каде што саундтракот е подобар

Подобар од што? И дали зборуваме за саундтрак или за music score?

Енивеј, би одел пак со Ноубади затоа што има одличен скор и саундтрак преку цел филм, или пак со некоја класика од Енио Мориконе, ама ајде да не го заборавиме ова:

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Подобар од што? И дали зборуваме за саундтрак или за music score?
Јас како што разбирам се мисли да не ти се допаднал филмот, ама да ти се допаднала музиката од филмот

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Ден 16: филм што те натерал да си го преиспиташ животот
Не знам, затоа и вчера не пишав, мислев цел ден да ми текне ама не ми текнува. Јакиот живот што го имам па уште да го преиспитувам. Има многу прашања у ова `преиспиташ`.
Сикс фит андер, а?

Ден 17: филм каде што саундтракот е подобар
Од цел филм ли? Најверојатно. Така и ќе играм.

Bohemian Rhapsody (2018)
Не дека е лош филмов, ама па и не дека е кујзне што.

Овие два на Леоне што ја сочинуваат трилогијата Долари се топ филмови ама мислам дека повпечатлива е магијата на Мориконе отколку самата идеја и изведба на филмовите. Од поштовање не би рекол дека се шлепаат на Добар, лош, грд.
A Fistful of Dollars (1964) и For a Few Dollars More (1965)

Inception?

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Ден 17: филм каде што саундтракот е подобар

Хм... Веројатно се мисли дека саундтракот е подобар од самиот филм... Сигурно има еден куп примери за ова ама само на ова ми текнува во моментов:
Да сме реални ова е еден од најлошите Бетмен филмови. Го сакав како дете ама за денешни стандарди изгледа смешно. Ама од саундтракот останаа две легендарни песни:

grande-juve

е ај да плачеме сега
Член од
20 ноември 2017
Мислења
1.484
Поени од реакции
7.307
Последно уредено:
Z

zmej gorjanin

Гостин
Не мислам дека Hereditary и Suspiria се лоши филмови, мислев дека има грешка во насловот т.е наместо подобар треба да стои предобар. А само што сакав да пишам како никој не ги ставил

18. Филм што е визуелно прекрасен

Hero
Life of Pi
The Revenant
Arrival
Blade Runner 2049
Dune

Kajgana Shop

На врв Bottom