Се шетав низ подфорумов и случајно ми текна да ја читам темава и да се присетам на убавите времиња на 24... Тие години на форумов беа оние "златни години" кога сите сакавме некоја серија онака најискрено, без да се замараме кој што напишал на интернет и какво ретардирано меме ќе објави.
Иако отприлика 10тина души ја гледавме серијава и никогаш не ја доби популарноста на Лост или Хаус (зборувам за форумската популарност) секогаш ќе ми остане како една од најдобрите серии и мојата прва љубов кога станува збор за маратонскиот начин за гледање серии.
Тогаш (далечната 2007 или 08 мислам

) имаше тема Тв серии и филмови за размена, а нели голем луксуз беше да се има брз интернет со повеќе мегабајти... па нарачувај работи, предложи цедеа за размена, пиши приватни пораки на форум. Така еден член кој уште го паметам по ник sanisoft ми пиша само да му пратам празни двд-а за да ми ги сними првите 5 сезони. Поради тоа што човекот беше од Св. Николе, уште другиот ден одев до пошта да му ги пратам. После секој ден трчав на врата да видам дали стигнале.

И така некако се засакува серија...
Сега кога што и да посакаме ни е на една минута разлика, си викам - како се нафати некој кој не го знам ни па тој ме знаел мене да ми направи таква услуга да изрежи 15тина двд-а и за возврат да не ми побара ништо. Тогаш бе се ценеа овие работи повеќе, живеевме за нов понеделник што значеше нова епизода.

После кога излегуваа наредните епизоди на 24 ги спуштав со брзина од 15 кб/с и го имав уклучено компјутерот цела вечер само за да изгледам епизода. Така беше и со Лост, па дали има торент, па дали нема... ако некој има, мора да ти го пушти по порака оти грев прави ако не пушти, па дали имало превод или немало... па ајде чекај преводи, па чекај уште 2 дена да се спушти епизода за на третиот ден да можеш безбедно да влезеш во темата...

Животиште.