21.12.2012 (read only)

Статус
Затворена за нови мислења.

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Има еден многу прост доказ за тоа што сме , а до него се доага преку свеста . Да станеш свесен дека Ти не си ниту твоето тело ниту твоето логичко размислување(ум) па и твоите емоции , и да знаеш дека тие се огледало на Тебе , ама заради разни причини се јавува дисторзија , е крајна цел во животот . Тоа е првиот принцип ама кажан со зборови на друг станува втор . Затоа ова што го напишав ретко кој ке го разбере . Тоа е дијалектиката на животот ....... Ако некој се буни заради ова што го напишав , пред време му кажувам дека егото му се противи и нејке да биде потчинето -во втор план, нејке да биде второ или трето и се ке направи да биде во право . И може човек да има IQ 250 и уште бетер нема да свати што имам напишано . Колку е човек попаметен потешко ке свати што пишува погоре , колку е човек поедноставен полесно ке разбере , истото важи и за богат и сиромав и тд. и тд.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.395
Поени од реакции
5.021
Исто и теоријата на спонтана генеза. Премногу фактори на коенциденција да е логички точна. И не ми се верува дека ја сметаат за научна теорија...
Точно. Едноставно, се дури не докажат некоја теорија, таа ќе си остане тоа што е - теорија.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.711
Поени од реакции
12.710
Abe.....dali nekoj primetil deka od pocetokov na ovaa godina se slucuvaat bajagi zaebani raboti koi navestuvaat na nekakva ( kakva takva ) apokalipsa ( ne mora da e so golemi razmeri, ali pak...... ) i isto taka poznavam polno luge koi pocnaa da sonuvaat se poveke sonista so najralzicni raboti vo niv....... od prenesuvajne na nekakva poraka ( nekogas uspesno nekogas ne ), do kaznuvajne i drugi raboti....... Bas bi sakal da vidam kakvi se vasite razmisluvajna i dali nekoj voopsto ja ima ovaa slicnost da sonuva sonovi vo novava 2010, koi se glavno povrazni so nekakva apokalipsa, poraka ili nz so.

da dopolnam...... pod cudni raboti mislam na se pocesti zemjotresi, konflikti, golemi promeni vo temeraturi ( pr. 22 stepeni na srede fevruari vo makedonija...... -8 stepeni na florida........ 20 cm sneg vo vasington........35 cm sneg vo moskva ......)

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
глеете ли шо се случува, Хаити, Чиле.... Башибос...... итс коминг.....

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Можеби и не е баш за тука ама:

Земјотресот што се случи во Чиле на 27 февруари ја измести земјината оска и го скуси денот, потврдија научниците од НАСА.
Со помош на компјутерски симулации, научниците на НАСА потврдија дека катастрофалниот земјотрес со јачина од 8,8 степени според Рихтеровата скала што го погоди Чиле на 27 февруари, ослободил енергија од 66,6 ексаџули од Земјата и некои непредвидени последици.
Во првиот момент се мислеше дека најлошото нешто што ќе произлезе како последица од земјотресот ќе биде серија цунами што ќе се случат во Пацификот. Но, подоцна беше утврдено дека се случиле промени во рељефот (островот Санта Марија бил благо поместен и подигнат 2 метри), а веројатно најважно е тоа што масивниот удар ја изместил земјината оска за цели 8 сантиметри. Сево ова резултирало со скусување на денот, кој сега ќе трае 1,26 микросекунди помалку. Можеби и не изгледа страшно, на прв поглед, но имајте на ум дека вакви ситни поместувања се случуваат при секоја помасивна тектонска активност.

х

...што значи дека истото се случувало од кога постојат земјотресите :toe:

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
глеете ли шо се случува, Хаити, Чиле.... Башибос...... итс коминг.....
Многу време му треба да кам бе, веќе 50 години патува...

May 22, 1960 - Chile - An earthquake measuring 9.5 struck Santiago and Concepcion, triggering tidal waves and volcanic eruptions. Some 5,000 people were killed and 2 million made homeless.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Ај бидете посериозни, не изигрувајте почетници :smir:

Anti Spam Master

Anti Spam Master
Член од
22 октомври 2009
Мислења
100
Поени од реакции
1
да ви кажам само една работа: нибиру не постои, а ако дојде до промена на половите никој нема ни да осети.
крај ќе дојде и тоа порано заради овие масивни врнежи од дожд

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.910
Поени од реакции
1.552
да ви кажам само една работа: нибиру не постои, а ако дојде до промена на половите никој нема ни да осети.
Баш не утеши. :cuc:

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.395
Поени од реакции
5.021
Oд каде знаеш дека не постои?

Дали поплавите и земјотресите го предвидуваат крајот на светот?!

Астролозите и пророците велат дека 2010 година нема да биде лесна. Многу од нив мислат дека земјотресите, глобалното затоплување и економската криза се знаци за крај на светот.
Луѓето што го проучуваат Нострадамус споменуваат дека мистериозната девица и појавата на немилосрден лидер ќе владеат со мечот и огнот оваа година. Во едно од неговите пророштва се споменувале девицата, која некој сака да ја види мртва, проблеми со трговијата.
Тие мислат дека е можен почеток на Трета световна војна во ноември. Во неа ќе биде употребено хемиско и биолошко оружје, најверојатни судири што се споменуваат во пророштвата се помеѓу западна Европа и САД, и меѓу Франција и Велика Британија. Исто така постоела и можност за вооружен судир на Крит и некои видови катастрофи на подрачјето околу Црно Море.
Во Европа економските проблеми ќе бидат поголеми, а глобалното затоплување ќе го уништи земјоделството. Многу фирми ќе банкротираат, што ќе предизвика верски и етнички немири, глад.
Русинката Екатерина во блиска иднина предвидува низа земјотреси во Русија, војна помеѓу две големи држави во ноември, четворица кралеви кои ќе се сретнат во битка со која ќе почне Третата светска војна.
Според предвидувањата на баба Ванѓа годинава ќе почне Трета светска војна со нуклеарно и хемиско оружје. Стариот континент до 2016 година речиси ќе остане без луѓе поради војната што ќе се води на нејзина територија. До 2018 година Кина ќе стане нова светска сила. До половината на 21 век Америка ќе развие ново климатско оружје. Во 22 век луѓето ќе се претворат во луѓе машини и ќе формираат подводни колонии.
Баба Ванѓа колку за потсетување ја предвидела смртта на принцезата Дајана, потонување на “Курск“, нападот на Светскиот трговски центар, пренесува “Тпортал хр.“.

Извооооор

Anti Spam Master

Anti Spam Master
Член од
22 октомври 2009
Мислења
100
Поени од реакции
1
Oд каде знаеш дека не постои?

Дали поплавите и земјотресите го предвидуваат крајот на светот?!

Астролозите и пророците велат дека 2010 година нема да биде лесна. Многу од нив мислат дека земјотресите, глобалното затоплување и економската криза се знаци за крај на светот.
Луѓето што го проучуваат Нострадамус споменуваат дека мистериозната девица и појавата на немилосрден лидер ќе владеат со мечот и огнот оваа година. Во едно од неговите пророштва се споменувале девицата, која некој сака да ја види мртва, проблеми со трговијата.
Тие мислат дека е можен почеток на Трета световна војна во ноември. Во неа ќе биде употребено хемиско и биолошко оружје, најверојатни судири што се споменуваат во пророштвата се помеѓу западна Европа и САД, и меѓу Франција и Велика Британија. Исто така постоела и можност за вооружен судир на Крит и некои видови катастрофи на подрачјето околу Црно Море.
Во Европа економските проблеми ќе бидат поголеми, а глобалното затоплување ќе го уништи земјоделството. Многу фирми ќе банкротираат, што ќе предизвика верски и етнички немири, глад.
Русинката Екатерина во блиска иднина предвидува низа земјотреси во Русија, војна помеѓу две големи држави во ноември, четворица кралеви кои ќе се сретнат во битка со која ќе почне Третата светска војна.
Според предвидувањата на баба Ванѓа годинава ќе почне Трета светска војна со нуклеарно и хемиско оружје. Стариот континент до 2016 година речиси ќе остане без луѓе поради војната што ќе се води на нејзина територија. До 2018 година Кина ќе стане нова светска сила. До половината на 21 век Америка ќе развие ново климатско оружје. Во 22 век луѓето ќе се претворат во луѓе машини и ќе формираат подводни колонии.
Баба Ванѓа колку за потсетување ја предвидела смртта на принцезата Дајана, потонување на “Курск“, нападот на Светскиот трговски центар, пренесува “Тпортал хр.“.

Извооооор
епа ако имаш двоглед ај насочи го кон вселената ќе видиш нешто?
нема да видиш сигурно.
не се збунувај шо ти велам двоглед зошто со двоглед имаш поголема слобода да видиш нешто одколку со телескоп(ако имаш во близина провери и со телескоп).
@Инкогнито само кажувам вистина.
инаку знам дека ве утешив:baeh:

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.395
Поени од реакции
5.021
епа ако имаш двоглед ај насочи го кон вселената ќе видиш нешто?
нема да видиш сигурно.
не се збунувај шо ти велам двоглед зошто со двоглед имаш поголема слобода да видиш нешто одколку со телескоп(ако имаш во близина провери и со телескоп).
Со двоглед бројот на тела што можеш да ги видиш во вселената отколку со обично око е поголем. И тешко дека би направил разлика помеѓу планета и ѕвезда.
Освен тоа Нибиру се гледа само од Јужната хемисфера, поточно од Антарктикот, а и веројатно е доволно оддалечен што Сончевата енергија слабо допира до него, и кога нема рефлексија не можеш да го видиш, без разлика дали е тоа моќен телескоп или двоглед.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom