Не е се познато, но во случајов целосна промена на гените како единица на наследување (нестручно кажано, но мене ми е битна суштината и логиката, а не стручните називи), целосно потиснување на информацијата за самоуништување, самобендисување, злоба...тие информации тешко да ќе се променат за една генерација (како и да се менуваат, нели истите се манифестираат преку наследноста), уште потешко до 2012 :wink: Посебно што велиш ова е толку сложена област -гените, активација, инактивација...разлики во хистолошки белези...језиво сложена која едино оние кои се занимават со тоа ги разбираат овие ствари (јас не, него као лаик и онака, логичко размислување). А луѓео од видеото и оние кои предвидуваат вакви работи најверојатно не се баш потковани со сите овие информации.
Затоа ми беше зборот, утопистички теории, дури и за илјада години...човекот илјадници години го носел "генот за злоба", своето Јас и сеуште го носи. Не ми е некако логички за 15-тина до 20 генерации до толку да се промени наследниот материјал на човекот кога досега останал сосем ист (ко зборам за духовно будење, слобода, мир).
Има еден
мала заебанција кога сме кај гените
Прво гените се активираат или пасивизираат во зависност од условите ( епигенетика ѕирни) второ во гените се втиснуваат дел од начинот на живеење . Имаше истражување дека кај осамените луѓе се активираат одредени гени. Патем имаме за 10 посто зголемено нивото на радијација ( кое малце ги потурнува работите во еволуцијата) загадување итн .
Упс, таа мала заебанција тукушто ја прочитав...ма не сурфам по вакви ствари па и не знам што и како...дужност ми е да ти кажам дека си у право со муабетов.
али ова би било за мноогу иладници години (или воопшто не би било)
али за непознаницата си у право:smir:
стопут потврдено...слушај женско и ќути