Keepitreal
И сега ?....
- Член од
- 18 септември 2012
- Мислења
- 386
- Поени од реакции
- 371
Се е супер, само тежок избор за почеток, али ајде терај со среќа ...Од денес почнувам со редовно читање на книги .. Ја земав Вештина на Војувањето од Сун Цу
Се е супер, само тежок избор за почеток, али ајде терај со среќа ...Од денес почнувам со редовно читање на книги .. Ја земав Вештина на Војувањето од Сун Цу
де кажи ми од кај ја земаОд денес почнувам со редовно читање на книги .. Ја земав Вештина на Војувањето од Сун Цу
Мора од негден да се почниСе е супер, само тежок избор за почеток, али ајде терај со среќа ...
од воена библиотекаде кажи ми од кај ја зема
Книгава ми е прочитана пред неполн месец и морам да кажам дека е една од најличносфатените книги досега прочитани. Или само фрагменти од неа.Ернесто Сабато - Тунел
Станува збор за еден тежок и мрачен роман кој ја опишува љубовната опсесивност на сликарот Хуан Пабло Кастел кон Марија Ирибарне, која ја сретнува на една од неговите изложби. Книгата започнува со неговото признавање дека ја убил Марија, а романот оди во насока на опис на врската со неа и мотивите кои довеле да дојде до таков расплет.
Тунел претставува една метафора за изолацијата и осаменоста на сликарот кој во својот живот го прати една тешка депресија, песимизам и разочараност кон целото човештвото.
Иако оваа книга делува мала и лесно читлива, сепак си носи голема психичка тежина. Самите постапки на Хуан Пабло Кастел ќе ве доведат до ситуација да се прашувате, па добро дали е овој нормален, зарем и во реалниов живот има вакви луѓе.