Што читате во моментов? (со краток коментар)

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.271
Поени од реакции
2.271
Сабајле ја почнав, сега само што ја завршив ``Улица`` од Славко Јаневски.

Тема на книгата е животот на група млади момчиња во периодот меѓу двете светски војни. Добра книга, цел ден утепав во неа и некое неубаво чувство т.е. чувство на тага ми остави. Како да е романтичарско дело, не модерно.

nikaТa

Mr.Lover Lover
Член од
16 април 2010
Мислења
524
Поени од реакции
60
Alexander der Große von Ruth Sheppard auf Deutsch :)
Од авторот ништо не се навага, затоа што таа книга оште не е решен случајот како и самите знаете и поради разни критики останува писателот ункноу.

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
Црвената Смрт од Едгар Алан По. Збирка на раскази во кои преку интересни настани се прикажува мрачната страна на човекот од која не може така лесно да се извлече,а тоне се подлабоко во канџите на злото.Многу интересни и кратки прикаски и во сите се чувствува атмосфера на хорор и ужас.

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Пат околу светот за 80 дена од Жил Верн.
Добропознатата новела за Филеас Фог и неговиот слуга Паспарту кои тргнуваат на авантура да го обиколат светот за 80 дена. Овој роман го илустрира технолошкиот напредок на светот во втората половина на 19тиот век.

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Школа на убавината од Кабул - Дебора Родригез
На почеткот сум, се работи за времето после паѓањето на талибанската власт во Авганистан и еманципирањето на авганистанската жена.

I

Intex

Гостин
Алхемичарот од Пауло Коелјо.
До пола сум стигнат, би требало да ја завршам до вечер.

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Сега му се токмам на драмата „Суд“ од Коле Чашуле. Многу ми ја пофалија, па ќе видиме шо е како е

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Во моментов се трудам да не ја читам ,,Pride and prejudice,, од Jane Austen и да се насочам кон стручната литература ама не можам. Книгата е напишана на премногу шармантен средновековен англиски и едноставно не ме пушта :)

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
"Не свртувај се сине" од Арсен Диклиќ. Приказна за инженерот Невен Новак, кој ќе избега од усташкиот логор на смртта Јасеновац и откако ќе дознае дека целото семејство му загинало, освен синот Зоран, тргнува во потрага по неговото единствено поколение. Хрватска во времето на "Поглавникот", Анте Павелиќ, усташи и "црвени бандити"/партизани, херои и предавници, сторија за еден колаборантски режим во времето на Втората светска војна, за погрешната страна на боиштето.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
АФЕРА од Аманда Квин
Прв пат слушам за авторкава ама дефинитивно ми се допаѓа стилот на пишување.Крими случај измешан со романса меѓу двајцата главни ликови,без долги непотребни описи и добри дијалози,доволно за да ме тера да ја читам со огромен интерес до крајот.

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
На небото како и на земјата од Скот Пек беше последното што го прочитав, дискутабилна книга, толку, што дури не знам ни дали ми се свиѓаше, али вреди да се прочита, ако имате бар мал интерес за тоа што паметниот Скот Пек мисли дека би можело да се дешава после смртта. Или може си знае човекот дека се претвараме во пепел, ама сака со книгава да укаже дека земскиов живот е пребитен итн.
Сега почнав да ја читам Луѓе на лагата од Скот, али уште сум на почеток.

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
:pos2::pos2::pos2:

почнав да ја читам „Бакнеж во ноќта“ Шерилин Кенион. Ако сте за книги со митолошки суштества дефинитивно набавете си ја книгава. :smir: Сеуште немам прочитано ни една половина од книгава, но почетокот ветува...

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Сега му се токмам на драмата „Суд“ од Коле Чашуле. Многу ми ја пофалија, па ќе видиме шо е како е
Пред 5 минути ја дочитав ... драма шо треба да ја прочита секој македонец, ако уште не знај, да сознај какви сме денес ... исти како шо сме биле и некогаш

Член од
7 март 2007
Мислења
197
Поени од реакции
12
Призракот на Александар Волф - Гајто Газдаинов

Приказна човек кој си суди себе си за убиство кое всушност не го извршил, за време на војна...

Kajgana Shop

На врв Bottom