Што читате во моментов? (со краток коментар)

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
„Папокот на светот“- Венко Андоновски
Во овој период се занимавам со Венко... поточно тој се занимава со мене.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
45
Поени од реакции
3
„Последниот чај“ од Винка Саздова.
Интересна книга, иаку сеуште сум на почеток, мислам дека ќе биде одлична.

I

Intex

Гостин
Вчера ја почнав „Злостор и казна“ по вторпат. Иам уште 20 страни од првиот дел, за некои си пола саат ќе го завршам. Најдобрата книга ever! И уште стопати да ја прочитам, нема да ми биде досадна.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Па што ако имам некој килограм повеќе? (англиски наслов: Size 12 is not fat) од Мег Кебот. Книгава е лесна литература, онака за релаксација, се работи за 25 годишната Хедер која била тинејџерска пејачка сензација и пропаѓа кариерата и потоа работи во студентски дом. Таму каде што работи една девојка ја наоѓаат мртва и од тука почнува да се развива приказната.
Инаку девојката е малце покрупна, носи конфециски број 42... :)

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Необичен заложник - Таласа Али. Ок книга, има добри описи на Индија. Инаку се работи заедна млада жена Маријана која заминала во Индија со Англичаните (кои треба да потпишат договор со махараџата) за да најде сопруг и ќе се заљуби во еден од офицерите, али до неа ќе дојде едно многу младо дете кое таа многу ќе го засака. Но, махараџата го зел тоа дете од таткото затоа што верува дека му носи среќа и по секоја цена ќе сака да си го врати.
За жени е книгава. Има многу описи, љубовни заврзлами и такви некои ствари. Не е нешто посебно воодушевувачка али ок е.

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Дневникот на Сузан за Николас- Џејмс Патерсон
Ми ја препорача Саладин дека е во стилот на Спаркс. Прекрасна книга, обично книги читам само на часови во школо но оваа ни дома неможам да ја оставам :)

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.731
Поени од реакции
13.478
Azincourt од Bernard Cornwell

Историска книга за битката кај Ажинкур помеѓу Франција и Англија. Мој домен, осеќам добра акција. Сеуште на почеток.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
"Осаменоста на простите броеви" од Паоло Џордано. Не знам зошто толкава фама се дигна околу книгава. Мене лично не ми е ништо посебно. Драма. За некои претставува ремек дело. За мене е разочарување, во однос на тоа што очекував.

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Порака во шише - Николас Спаркс.

Тереза Озборн е разведена и разочарана, но еден ден сето тоа ќе се промени кога на плажата ќе пронајде шише со таинственo љубовно писмо. Се она што се случува понатаму е сосема неочекувано, можеби дури и чудно, бидејќи ги опфаќа сите наши надежи да пронајдеме некој посебен, да ја дофатиме љубовта која е вонвременска и вечна...

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Општествениот договор на Жан Жак Русо. Одлична, безвременска книга, тоа што го има напишано и ден денес има влијание, не е залудно еден од позначајните филозофи. Општата волја, општото добро, слободата на човекот т.е неговото право да биде слободен, преоѓањето од природната состојба во граѓанската состојба се работи за кои станува претежно збор во оваа книга.

D

DartWader

Гостин
Мистергонија од Милиш Димковски - возбудлив трилер , многу интересна фантазија. Ја препорачувам на сите!

Член од
27 ноември 2007
Мислења
619
Поени од реакции
45
,,Смртта и западната мисла’’ Жак Шорон прави обработка на стојалиштата за смртта и нејзините елементи во делата на многу философи.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.271
Поени од реакции
2.271
`Дон Кихот` од Мигел де Сервантес(за матура).
`Парадоксот на Диоген` од Томе Арсовски(за настава).
`Диво Месо` од Горан Стефанмовски(за настава).

И не можев да дотраам па почнав да ја читам `Клучот на Соломон` од Вебер, што ја земав на саем. Впрочем ги разлистав само првите 10-20 страни и ме бендиса ептен книгата, ама ќе ја оставам за летоска, зашто стварно немам време сега:helou:

La Española

Лекот е отров!
Член од
1 февруари 2007
Мислења
1.808
Поени од реакции
556
„Ќерката на Клеопатра“- Мишел Моран :)
Засега ми се допаѓа :) Сакам такви книги со понекои историски факти низ нив :pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom