Што читате во моментов? (со краток коментар)

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
"Невидливиот човек" од Херберт Џорџ Велс.
Научно фантастичен роман за еден научник, Грифин, кој дава научна претпоставка дека ако "индексот на прекршување" на еден човек се смени во потполно истиот индекс на воздухот и ако неговото тело не апсорбира или рефлектира светлина, тогаш тој ќе стане невидлив. Научникот успешно ја спроведува својата претпоставка врз себеси, но потоа тој не може да стане видлив за другите, а како резултат на тоа станува психички нестабилен.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Max Ride novels - James Paterson!
Fantasy in real life America!

Петра П.

насмевка
Член од
16 јануари 2008
Мислења
2.724
Поени од реакции
6.297
"Мапа од коски" - Џејмс Ролинс. Фина е ако сте фан на овој жанр.
И јас сега брзо ја читав ... искрено мене повејќе ме бендиса Храмот на инките ... ако не си ја читал/читала побарај ја од истиот автор е.:smir:

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
„Дневник на лагите“ - М.Џ. Хајленд

Единаесетгодишно детенце е родено со голем раст, така што веќе има 185 сантиметри височина. Заради тоа е искомплексиран, сите во училиште го малтретираат, па дури и неговите родители го наговараат секојдневно да го посети докторот, иако тоа го направиле веќе милион пати.
Пасијата на ова дете е да чита Гинисови книги на рекорди. Убеден е дека ќе влезе во таа книга како што вели „не поради тоа што сум изрод, туку поради нешто многу необично и полезно“. И вистина е - ја има необичната дарба да детектира лаги. Им пишува писмо во Гинисовата книга на рекорди велејќи им дека е жив детектор за лаги.

Ada?

мјаууууу
Член од
4 април 2009
Мислења
490
Поени од реакции
54
„17 правила за правилен живот“ - Ог Мандино
Сега почнувам да ја читам ми ја препорачаа интересна била па ако некој ја читал може да ми каже колку е навистина интересна. Инаку наловот ме привлече и онака сакам да си ги средам мислите и да побегнам за миг од моето нетака ведро секојдневие.

Batistuta

..пак од скриен број...
Член од
16 февруари 2005
Мислења
1.945
Поени од реакции
50
Вистинско семејство - Тони Парсонс

Во овој роман на Тони Парсонс три семејства откриваат дека мајката природа може да биде многу сурова. Три сестри. Три пара. Две трудници. Шест мажи и жени се борат да ја доловат суштината на сексот, љубовта и семејството

С

Сатори

Гостин
Пред некој ден ја завршив „Фактор бивши“ од Андреа Семпл.
Релаксирачко четиво за во автобус, со интересен хумор типична Бриџит Џонс приказна.

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Само што ја почнав "Авантурите на Артур Гордон Пим" од Едгар Алан По. Авантуристичка книга, налик на доживувањата на Робинзон Крусо.

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Штотуку ја прочитав Зора зад аголот од Димитар Солев, следна ми е Големата вода од Живко Чинго.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
„Stardust“ od Neil Gaiman и „Lisey`s story“ od Stephen King и двете со српски превод.

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Добро тело - од Ив Енслер.

Дека сум така, дебелка, книгава ми е алелуја водич.
Интересно кратко четиво за комплексите, стомаците, мачителките во салоните за разубавување и слично.

Член од
24 август 2008
Мислења
1.120
Поени од реакции
163
Само шо ја довршив Вечерва и засекогаш од Нора Робертс. Уф! Ја обожавам. Во еден здив ја прочитав. Ја купив денес и почнав и не можев да ја остам, морав да ја дочитам.

Романтичарка

надежна форумџика
Член од
31 октомври 2009
Мислења
382
Поени од реакции
91
Пред некој ден ја прочитав "Забрањено наслеџе" од Нора Робертс.
Ја читав на српски.Не знам дали ја има на македонски превод.
Но како и да е многу ми се допадна.

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Ги читам расказите од Чехов. Павиљон бр. 6, Свршеница и Јонич. Ми остана уште Степа.

Kajgana Shop

На врв Bottom