Што со плаќањето? Кој би требало да плаќа?

Marchence

In love with Ssss
Член од
17 мај 2007
Мислења
483
Поени од реакции
1
Aleee напиша:
koj ke ima pari vo momentot toj ke plati, jas ako nemam pari ke plati taa, taa ako nema ke platam jas, a ako dvajcata nemame pari ke odime kaj mene doma i ke svaram kafe
mislam deka kaj site najcesto e vaka.
Ne e vazno koj ke plati, vazno e mladite da se sakaat i pocituvaat, i da si pominat prekrasno zaedno.

**The Beauty**

and the beast
Член од
4 февруари 2007
Мислења
552
Поени од реакции
11
Meне уопште не ми е битно кој плаќа, често ми се случува ја да платам сметка, уствари идеме на тоа еднаш јас еднаш другиот. Али секогаш кога доаѓа сметка се фаќам за новчаник и вадам пари... А со дечко ми парите ни се на купче така да...:salut:

Fatty

Режи :)
Член од
2 јуни 2006
Мислења
427
Поени од реакции
5
pa i nema nekoe pravilo za toa koj treba da plaka...mi se desavalo mn pati da plakam, ama i mi plakale :) zavisi od mojata ili negovata finansiska sostojba :)

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Тој што има пари во моментот, многу нормално. :) Ако и двајцата имаат, секој си го плаќа своето, што е и најдобро.
Мислам дека е глупаво тоа дека морало машкото да ја плати сметката ако е прав „џентлмен“. Ако нема пари он, ќе му платам јас, не е проблем, кога веќе сме заедно.

Член од
20 јуни 2007
Мислења
20
Поени од реакции
0
Iskreno malku imi e nezgodno koga ne mi dozvoluva da platam ama ok e nemoze i da mu protivrecis no sepak narednata vecer plakam jas i taka se vrtime:).Abe aj plakanje,pari-NAJMAL PROBLEM

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
кога имам плаќам кога сум немал ми плаќале,зар е битно кој плаќа,кога имам јас имаат и тие околу мене блиските а кога немам нема никој :pos:

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.712
Поени од реакции
13.404
ЈАс мислам овака: Се договараш со девојката да излезете - тогаш секој засебно би требало да плати( во случај едниот да е запознат со критичната матерјална состојба на другиот - плаќа тој. Е сега постои и дтуга ситуација: Се шеташ сам и свесен си дека имаш прлично доволна свота на пари, се шеташ и ја среќаваш твојата девојка која моментално била излезена. Фер би било тогаш ти да платиш.

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Po bon ton plaka maskoto prvite dve turi pri zapoznavanje, po bon ton devojkata se faka za djep na tretata pijachka. Se drugo e sponzorlak i sponzoriranje.

A koga se veke vo vrska treba da se ima socijalizam koj kolku moze !

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
јас мислам дека и двајцата треба да делат по пола...фифти фитфи најубаво

dungeon master

Милиционер
Член од
14 февруари 2006
Мислења
793
Поени од реакции
18
E abe temava ja zborev so drugari pred nekoj den, dodusa cesto ja zboram. Ja u osnova stalno, skoro stalno placam, ne znam ne mi e zgodno da plati zenskata, ama koga ce ja vidam deka nikad ne se faca za dzeb epa nece moci tako gospodzice. Zatoa posle koga ce rece kaj ce odime vecer, ja si vikam kaj ce castis, a ne kako da ima zmija u dzebot. Aj koga nema rabota ili ete nema u momentot pari da ja svatis, ama taa moze ima pari da te kupi a se stisnala kao petstotka pred prvi :).
Svaka cast na isklucocite :smir:, ama ima bajagi zenski sto si imaat zmija po dzebovite, pozdrav :salut:

Член од
12 септември 2007
Мислења
25
Поени од реакции
0
JAS SEKOAS PLAKAM.NEPRIJATNO MIE KOGA KE PLATI DEVOJKA.KOA KE SE FATI ZA NOVCANIK JA ODMA I VIKAM DEKA JA KE PLATAM.

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Ако е само за една вечер или за две вечери да сме заедно,знали мување или така нешто тогаш се разбира дека јас ќе платам нема да дозволам таа да плати. Но кога е во прашање сериозна врска е тогаш можеби и ќе падне некој договор. Или пак како што се дешава девојката понекогаш да плати без дечкото да знае за тоа, па на крај да дознае кога ќе сака тој да му плати на келнерот:)

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Момчето мислам дека треба да плаќа почесто, ама не секогаш :)

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
JAS SEKOAS PLAKAM.NEPRIJATNO MIE KOGA KE PLATI DEVOJKA.KOA KE SE FATI ZA NOVCANIK JA ODMA I VIKAM DEKA JA KE PLATAM.
мене па многу убаво ми доаѓа коа ќе ми платат,пробај еднаш ќе видиш дека не е непријатно :pos: BTW се изјаснив и претходно ако е долга врска треба да има компромис,се дешава некогаш да немам ни 100 денари во џеб а ми се искача ми се плаче,па зошто да не ми плати бе,ко да не се шлепала она никогаш :wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom