Што со плаќањето? Кој би требало да плаќа?

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
112
Имате партнер, не мора да сте кој знае колку во врска. Излегувате на кафе, на вечера, одите во кафич било каде и кога завршувате со пиењето, јадењето, играњето што се случува!? Тој не ви дозволува да си го платите делот, ви нагласува дека ВИЕ треба да си го платите делот или нешто трето? И што мислите кој во една врска треба да плаќа кога двајцата излегувате заедно? Ако си во врска со некој не значи дека тој треба да ти плаќа се .. па не е должен „да те издржува” не? Може нема доволно пари во себе а заради некои непишани правила мора да го плати и вашиот дел. Кое е вашето мислење за ова прашање? Сте платиле ли сметка!? Можеби никогаш не ви дозволиле да платите? Ви нагласиле дека секој треба да си го плаќа својот дел? Сте направиле можеби ”договор” кој ќе плаќа, кој треба да плаќа и слично?:coffee:

П.С. Темава се однесува и за машки, без разлика што според првиот пост делува поинаку..
 

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.749
Поени од реакции
1.855
Ни договор ни ништо ... ако се фати партнерот прв за новчаник и инсистира да плати во ред е. Нареден пат јас се фаќам итн. Нема за мене правила тука, не сум ни строго секој за себе да плаќа, ни строго едниот да плаќа секогаш. Глупаво е тоа. Ако имаат двајца кој сака нека плаќа, ако веќе едниот нема другиот не треба да се прави на три и пол и да не реагира ...
 

Zbratko

The Shrink
Член од
3 јануари 2006
Мислења
875
Поени од реакции
17
Ova mislenje se odnesuva samo za devokive sto mislat ili moze i muski da kazuvaat mislenje?
kao prvo nema pravilo koj plaka, nego ednostavno ne gledam pricina zasto da kazeme mashkoto ne bi platil pijacka ... ali devojka koja sto ima mislenje deka mahkoto e toj shto treba da plati i go potencira toa ... e toagas za taa devojka sleduva edno "ubavo iznenaduvanje" :)
a inace toa shot mashkoto plaka e na nekoj nacin i kavaljerstvo ... a ako nema pari togash jebi ga nema da plati ... tolku ednostavno ... a sea ako devojakta saka da plati .. neka plati nema tuka shot da se bunime nali :)
 

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
61
Хм....
пошто имам подолга врска, ова е најмал проблем (ако може да се нарече проблем).
Обично правиме - денес јас плаќам, утре ти. И така сме си еднакви скоро секогаш. Иако не ми пречи и јас да ја платам сметката, исто како што не ми пречи ако и он ја плати. Па сепак тоа е една пијачка, или една вечера нели?:icon_lol:
 

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.343
Додека си бев ерген,најчесто јас бев тој што плаќав оти ми беше некако срам да ме части девојката.Звучи глупо,знам,ама таков карактер.
Кога тргнавме со сегашната ми сопруга и кога врската стана озбилна,кој имаше-плаќаше.Најчесто јас плаќав,ама не секогаш.Пак поради горенаведеното.
Во брак е поинаква ситација.Парите се на купче,нема мое-твое.Излегувањето е заеднички трошок,како и се останато во бракот.
 

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
Moeto evrejsko poteklo i mojot skrzav tabiet ne mi dozvoluvaat premnogu galantnost i kavaljerstvo pa da plakam koga stignam i kade stignam. Inaku ubavo se osekam koga sum vo drustvo na emancipirana devojka koja prva se faka za novcanik i insistira da plati za sebesi i za mene.
A sto se odnesuva do onie devojki koi uste od gradinka gi naucilie deka treba samo da sedat da se smeskaat i da pijuckaat a magareto od sproti da im ja plati smetkata, so niv druzenjeto e najinteresno.
Ednostavno mora da se potrudat i da ja zarabotata smetkata taa vecer, vo sprotivno ja zemam smetkata citam koj kolku potrosil i i kazuvam jasno i glasno vo celata guzva i galama "Imas (tolku i tolku) za plakanje"
Jas se izvinuvam sega ova vaka na sred zenski praznik muabetov ama toa e toa.
Plakanje ....abe samiot zbor zvuci nekako loso.
 

Devilish Angel

Лошотија по потреба
Член од
7 мај 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Како ке се погоди така се плаќа, не ми е никогаш важно дали тој ке плати или јас ке платам исто ми се фаќа ако не сега после јас ќе платам. Глупаво ми е тоа правило тој да ја плаќа сметката, па побогу не ми е татко па да ми плаќа (дури ни на таткоми не му допуштам да ми плати) ако премногу инсистира во ред ке попуштам, но наредниот пат на глава ке застанам ама јас ќе платам ..
 

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Воопшто не е важно кој ќе ја плати сметката. Се случувало неколку дена со ред да ја плаќа тој, па потоа јас, без да тргаме рецки кој кога и колку платил.
Ако веќе претера секој ден, ми станува непријатно, па пред да си одиме станувам и без да знае ја плаќам сметката и потоа нема што да прави, веќе е платено:)
 
Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.768
Поени од реакции
31
so znam abe sea ne e fer da go cedime sekogas koa ke izlezeme na kafe ubavo e i jas da si platam pa i ponekogas i jas da go pocastam...ne mi smeti i prv pat da sme izlegle i jas da si platam...ne me zamara toj kompleks da mora musko da plati i slicno.pa ako ne platel ne mu se svigjas ili te vregja...GLUPOSTI
 

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
sto znam.. mene mi e glupo da mi plaka zenskata. Ne znam zasto, ali obicno i plakam osven ako ne insistira da plati ili ako neam dovolno kesh u mene :)
 

kLiNkA

Ponosna Hrvatica
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.116
Поени од реакции
5
Epa ne ebitno koj ke ja plati smetkata, ali obicno toj ja plakal ... ali nekogas i jas... taka da normalno e i dvajcata da platat:)
 
Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Кој сака нека плати - ја важно пијам.
 

Eko1

Форум Џедај
Член од
20 мај 2005
Мислења
1.579
Поени од реакции
29
Отсекогаш сум одел кон таа насока да сум јас тој што плаќа но тоа не мора да значи дека би се навредил или недај боже наљутил ако таа плати.... излезени во град сме си најблиски другари кои што се забавуваат.... а во таков случај.... во друштво не се гледа кој пие а кој плаќа :wink:
 

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
ali.. moze da se spomne deka ima i takvi sto sakaat da im plakaat, i sto idat so nekoj radi materijalni sredstva.... interesno...(sranje)
 

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
u dolga vrska posho ja sum imal dolga vrska plakanjeto e najlesno!!
e sea na pocheto e najinteresno !!!
jas skoro uvek imam plachano neznam taka me nauchle od doma!!
kavaljer da bidam!!!
inache mi se desilo dosta puti i devjka da me chasti kafe!!
se chustvuvam posebno koa devojka me chasti !!!
neznam zasho ali stvarno e taka
 

Kajgana Shop

На врв Bottom