Што со плаќањето? Кој би требало да плаќа?

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
...и се е наше другарско без разлика што е :)))

Нема правила, нема услови, нема критериуми...
Ако сакам јас да платам ќе платим, ако сака тој да плати нека плати... Тој што има, тој ќе плати. И глупаво ми е сега ако платам јас после тој да се осеќа должен и да ми врати само заради тоа што јас некогаш сум го частела па да се изедначиме. Сум платила затоа што сум сакала да платам и не очекувам да ми биде надокнадено тоа. Ако сака нека части ако не сака мене не ми смета (ја и онака не сакам машко да ми плаќа нешто:) )

Она што во овој случај е најважно всушност не е кој кого и дали ќе части, туку важното е слободата во врската односно во случај кога едниот од двајцата останува без пари и слични такви ситуации да не се чувствува ограниченоста или срамот да се побара од партнерот.
 

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.337
Поени од реакции
2.224
Машко плаќа а доколку нема пари или нешто слично тогаш договор.:toe::smir:
 
Член од
25 мај 2008
Мислења
547
Поени од реакции
14
Е најмногу што мразам у врска е ова,он да плаќа зошто е машко.
Па јас не сум му нему за да ме издржува,си имам јас пари сама можам да си платам.
Оправдувам за роденден,разбирам ќе ме части и мене како и сите други,ама за обично излагање не дозволувам да ми плаќа,и јас не му плаќам,секој со своето.

Се согласувам во потполност, секој за себе си е одговорен и секој за себе си плаќа. Секако некогаш машкото може да испадне каваљер и да и купи пијалок или нешто слично на девојката но постојано тој да и плаќа... нема смисла. Тој не и е родител а уште помалку личност која е одговорна за плаќање. Но постојат и девојчиња кои уживаат да ги частиш искачаат и самите се наметнуваат ти да частиш:toe:
 
Член од
20 август 2008
Мислења
92
Поени од реакции
13
koga kako....povekjeto pati toj plakja ama imam i jas oset da se zapnam za da platam ...a lele da vi kazam koja bruka denes sedime so drugarkive od uciliste na jadenje i na kafe vo edna sendvicara...i do nasata masa sedeja 3 maski i 2 devojcinja i pieja so pieja i samo stanuvaat maskive i vikaat "aj denes vie cestete drugio pat nie" :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud: sum se zgazila vo smeenje to ti e znaci prilepski prostotiluk
 
Член од
2 септември 2008
Мислења
52
Поени од реакции
2
Слушајте ваму, значи од коа ќе дојде моментот да се замарате кој кај платил и колку, ебати врска ебати се, значи нема кантар, се е тука наше и нема мое твое , јас волку ти толку, туку спонтано не е битно дал ја повеќе сум дала или он, битно е да ни е супер и да се вратиме дома избезумени и да неможеме до кревет да додржиме тука у ходник одма.:smir:
Се согласувам. Кога ќе дојде моментот никој да не размислува кој кога платил, тоа е љубов. Се е заедничко, се е наше....:back:
 

*MC*

Печурче
Член од
26 февруари 2008
Мислења
344
Поени од реакции
0
Не сакам нон-стоп да ми плаќа, ај првиот, вториот пат, демек по некое правило НЕПИШАНО. Ама мене не ми е толку важно да ми плати некој пијачка, сега со дечко ми двајцата си се частиме, а зошто и јас понекогаш да не му плаќам?
 
Член од
12 февруари 2008
Мислења
323
Поени од реакции
4
pred 1990 godina zenskite za izleguvane ne moraa da nosat pari so sebe ,maskite ne dozvoluvaa da plakaat no togas se imase pari za sekoja vecer da castime samo nekoi sto mislea deka se mangupi cekaa zenskite da gi castat a sega bogami treba sekoj svoeto da si go plati no samo maskoto ako e vo moznost i ako moze da izdrzi so takvo tempo da casti sekoja vecer zaklucok sredbite ne se cesti fer e maskoto da plati no i toa ne e pravilo a ako se sekoja vecer zaednofer e da delat zaedno
 
Член од
31 март 2008
Мислења
2.553
Поени од реакции
1.813
и двајцата треба да плаќаат, освен ако не се во брак

мислам дека изгледа многу спонзорушки кога само еден плаќа
 
Б

БејбиГрл

Гостин
Зависи од врската. Сега тој секогаш ми плаќа, не ми дозволува никогаш да извадам пари....добро скоро секогаш, понекогаш ако направам некоја финта, да го преварам :)
 

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
абе од секогаш сум викал јас, дали за со девојка, или па при пијанчење со другари - додека имам, сакам да давам. коа ќе немам она нека дава пари. :toe:
 

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
Преферирам јас да плаќам , имало случаеви кога и таа плаќала, или па некоја другарка, ама мн, ми е незгодно не знам зашто, и затоа скоро секогаш се обидувам јас да ја помдирам сметката:helou:
 

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Парите на маса и ги пиеме:)
Но машко не само во врска,туку и како деловен партнер не дозволува да му ја платат сметката,барем јас на такви налетувам,едноставно се навредува.А од друга страна и јас се вреѓам ако ми ја плати сметката,се чувствувам како гуска.
Има некој начин кој нема да ви ја загрози гордоста,ниту машкоста,ако плати девојка на маса?Директно со парите на маса,не бива,настанува кушлус и непријатна ситуација.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom