Што со плаќањето? Кој би требало да плаќа?

Член од
10 февруари 2007
Мислења
647
Поени од реакции
28
Како ќе се погоди некогаш јас цела сметка некогаш тие (зборувам не само за партнерот ами и за со другачина кога ќе сум:pos:) некогаш пола пола се наоѓа некоја рамнотежа то е то

Член од
23 мај 2007
Мислења
47
Поени од реакции
0
Obicno deckoto ja plaka cela smetka i mnogu mi e nezgodno:(mnogu pati sum se sprotistavuvala na toa i jas da platam nekoj pat ama ne dava ne ma sansi i mi vika koga ke nemam pari vo mene ti ke plates:)dali do sega sum go castela 1-2 pati i toa ako ima nekoj prigoda rodenden...ama vo glavno sekogas go vadam novacanikot od tasna ne izigravam nekoja dama sto se pravi na tri ipol

Gadfly Baba

Registered Loser
Член од
20 февруари 2007
Мислења
997
Поени од реакции
21
До сега,секој за себе плаќал,секад прв сум се фаќал за новчаник,секад сум тргнувал прв со плаќање,ама никад не ме оставиле да платам,ќе речам еднаш,двапати,ама да инсистирам не,да молам некого да частам,пффф.Инаку ценам кога плаќа сама,ама не ценам кога го прави тоа зошто ја не сум инсистирал доволно.

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
Не ми е проблем да платам.
Тоа е доблест на еден каваљер или џентлмен.
Но ми се има случено понекогаш кога ке излезам на кафе и мене да ми платат односно инсистираат на тоа :) понекогаш јас инсистирам и плакам. Се е по договор
Додека доколку сум со девојка нормално дека би ја платил цела сметка :):smir: И ретко би се одлучил таа да ме почасти , но доколку настојува и тоа и причинува задоволство зошто па да не :)

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
Mrazam koga toj postojano plaka... stvarno se osekam ko idiot.. sekoga6 nastojuvam da platam jas no dosega ne se desilo ni dva pati... koga nekoj postojano mi plakja se osekjam kao zadnja gradska drolja...
inaku smetam deka trba da se podeli... ednas jas ednas toj...
u globala ne znam zo6to ma6kite se tolku optereteni so toa deka treba da bidal kavaleri i postojano da plakjaat smetkata

Dark Angel

Unfaithfull to life...
Член од
14 јули 2006
Мислења
1.081
Поени од реакции
6
Мислам дека секој сам треба да си ја плати сметката, како викаат чиста сметка-долга љубов.
Е сега, ќе издвојам некои случаеви, кога има причина на некого ќеиф да му биде да почасти, и мене ми се десило.
Али, ваљда никој нема секој ден причини за да части. :helou:

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
mislam deka imav post na ovaa tema koj se razlikuva so segasnoto mislenje. :)
mislam deka ne treba sekoj sam da si ja plaka smetkata kako sto pisa dark angel... zavisi se od vrskata... so devojkami zavisi koj kolku pari ima vo momentot koga jas imam ja plakam koga ona ima ona plaka...
ama ne e toa... ona izdrzuvanje nonstop samo edniot da plaka.

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Се е договор али најчесто еднаш јас еднаш таа,се има случено неколку пати по ред јас или таа,некогаш секој посебно... така да немам проблеми со тоа

Dark Angel

Unfaithfull to life...
Член од
14 јули 2006
Мислења
1.081
Поени од реакции
6
KoNtEjNeR напиша:
mislam deka imav post na ovaa tema koj se razlikuva so segasnoto mislenje. :)
mislam deka ne treba sekoj sam da si ja plaka smetkata kako sto pisa dark angel... zavisi se od vrskata... so devojkami zavisi koj kolku pari ima vo momentot koga jas imam ja plakam koga ona ima ona plaka...
ama ne e toa... ona izdrzuvanje nonstop samo edniot da plaka.
абе ок ако ептен едниот нема, па другиот и така
јас зборувам општо
во најчести случаеви

Член од
22 мај 2007
Мислења
43
Поени од реакции
2
ako si vo vrska so licnost sto vi se dopaga (sto ja sakate) i obratno... OPSTO - vo toj slucaj jas mislam deka parite se zaednicki i ne e bitno koj plaka...koga deckoto ima pari da plati ke plati i za dvajcata...ama imalo opsti slucaevi koga se nemalo za dvajcata, pa sekoj posebno si plakal...i drugo mislenje...isto taka ako si so licnosta sto vi se dopaga pa i ne e bitno koja plaka...BITNO e da ste zaedno i ubavo da si pominete...

Волшебник

....твој избор....
Член од
16 мај 2007
Мислења
220
Поени од реакции
4
Мислам дека нема правило за тоа....Но јас, практикувам кога сум со дама јас да платам.....

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Prv sostanok , prva pijacka se jadi maskoto da plaka , posle se osekam kako stuka ako ne mie dozvoleno da se fatam dzep. I da nastojuvam , za da se osekam i jas komotno .
Mrazam raskosh ili nekoj da proba taka eftino da me osvoji, demek kabadajski jas castam ili pa nedaj boze da pocni da rasfrlava pijacki po masite , klosarski , togas kako magla me snemva, hihihih.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Па за таа работа има правило :) и вели треба да плати оној кој што предложил да излезат (ова важи само за првиот состанок). Е сеа понатаму.... Сепак некогаш во прашање е гордоста која не дозволува девока да плаќа, но ако веке запнала....

Jukka

chili
Член од
16 мај 2007
Мислења
537
Поени од реакции
2
za toa koj das plaka .... kulturno, dzentlamenski, e maskoto da se ponudi da plati .....mislam ne sekogas, ako ja naucis taka izgore .... gotovo kaj ti e krajot. na prv sostanok praktikuvam jas da platam a posle zavisi ..... ili ona ke plati ili delime pola na pola ......

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Dzish напиша:
Па за таа работа има правило :) и вели треба да плати оној кој што предложил да излезат (ова важи само за првиот состанок)
Ова и јас го практикувам:smir:
Во останатите денови кој имал пари плаќал,важно е да се видиме(изнапиеме:pos2: )

Kajgana Shop

На врв Bottom