Што со плаќањето? Кој би требало да плаќа?

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Зависи од врската шо ја имам со дечкото..Ако имам посериозна врска, сигурно ќе напрам некој компромис, некој договор, за да бидиме фифти фифти..пошто, глупо е тој нон-стоп да ја плаќа, или обратно..Кога се работи за неколку излегвања, би се понудила да ја платам јас..Зошто да не?
 

JFK

Член од
9 март 2007
Мислења
966
Поени од реакции
52
Не можам да се замислам да не ја платам цела сметка јас, дури и со една женска на која толку и сметаше то шо јас сакаф да платам се испокараф ама то си е всадено ми е дека не личи девојката да плаќа, ај убо размислете и.. Ај ако не на по едно кафе и сокче и му оди чупето на келнеро, извини колку имаме да платам, рофл! =) . Уствари втф сите си имаме свои мислења, нели? =D
 

^рЕтАрДиРаН

error: Invalid Title
Член од
14 август 2007
Мислења
292
Поени од реакции
0
Кога сме на кафе преку ден не ми е убаво да извадиме пари и посебно да си платиме. Тоа најчесто го плаќам јас. Навечер на излегување секој си плаќа што си пие, со исклучоци кога исперам добри пари од дома :) па цела вечер јас плаќам.
 

ninanajna

Ice Girl
Член од
15 август 2008
Мислења
209
Поени од реакции
12
Секогаш дечкото плаќа не ми дава да си бркнам во ташна го има мислењето дека машките треба да частат.Частам само кога ми е роденден и кога нема ситно:vozbud:а мене ми е незгодно се да плаќа
 
Член од
13 јуни 2007
Мислења
206
Поени од реакции
15
бре бре.... на сите женски вака така им било кога машкото ќе плати, али ипак траат.. убо им идат... ааа .. ве знам јаааааас ваааас.... Мада зависит како ќе си ја наредиш работата.. мене бившата. СВЕ ми плаќаше. кутрата побесна по мене. Јадење пиење цигари бензин.. морам да признам убо ми дојде... Али генерално кога ќе сум излезен со женска на кафе, јас сакам да платам.. така е адетот..:smir:
 
Член од
2 септември 2008
Мислења
11
Поени од реакции
1
kaj mene i decko mi nema moe tvoe,site pari se nasi.ili stojat u mene,ili u nego i zaedno gi trosime.bez razlika koj kolku imal vo momentot.no jas preferiram da stojat u nego zs znam deka ponekogas za maskite pretstavuva sram zenskoto da plate za niv,iako toj toa ne mi go ima priznato.no sepak da se raboti onaka za flert,ili dokolku nekoj mi se pusta,zosto da ne mu dozvolam da plati.pa nebiva na mene toa ne mi odgovara,poveke za mene.i site tie sto velat deka ne im odgovara koga decko plaka,neka razmislat ubavo dali navistina ne im odgovara pred da go kazat toa.
 
Член од
1 септември 2008
Мислења
5
Поени од реакции
0
Po nekoj nepisan bon ton mislam deka deckoto treba da se pogrizi za smetkite...
Licno mene nekako me navreuva (ponizuva) da mi plati pijacka ili vecera nekoja devojka!!!
 

gelcev

Scuderia Ferrari
Член од
13 август 2008
Мислења
451
Поени од реакции
10
Mene ne mi e prijatno zensko da plaka koga sum bil so devojka mi na kafe koga sme izleguvale kredit na telefonot prevoz se jas sum daval pari no za toa pak jas dobivam drugo za vozvrat se si ima CENA
 

Lavanda

Модератор
Член од
18 април 2008
Мислења
676
Поени од реакции
66
Слушајте ваму, значи од коа ќе дојде моментот да се замарате кој кај платил и колку, ебати врска ебати се, значи нема кантар, се е тука наше и нема мое твое , јас волку ти толку, туку спонтано не е битно дал ја повеќе сум дала или он, битно е да ни е супер и да се вратиме дома избезумени и да неможеме до кревет да додржиме тука у ходник одма.:smir:
 

bella

*HOT*
Член од
8 јуни 2008
Мислења
407
Поени од реакции
27
Кај мене нема договор,правило!Еднаш јас ќе платам,еднаш он,понекогаш секој за себе и така!Нема пишано правило дека МОРА машкото да плати!Па размислете убаво,ако е студент-ученик,не работи,а и вие исто така,се подразбира дека чекате пари од родителите,како и вие така и он!Неможе секој ден да му даваат повеќе од шо можат за да има и на женската да и плати!Е,сеа ако си работи,и си има свои пари,може да си ги троши како сака и колку сака!
 

babydol

Copy...
Член од
15 јули 2008
Мислења
1.561
Поени од реакции
92
Е нема договор , ама и да сакам да платам не ми даваааа:vozbud::vozbud::vozbud:
што да правам да трчам ли по келнерот????
 
Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
..абе убоо е да те часта..хахаха ама незнам ...зависи...ме частеле скоро увек..хаха кад некој или некоја другарка..ама ако имам паре у тој момент сакам ја да частим:toe:
инаку мрзим коај некој...баш коај имам паре ќе ми рече не јас ќе платим..ауу неееее....:vozbud:....ама ретко се дешава хаха
 

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
ја лично сакам кога секој за себе си плака а несакам ностоп тој да плака за мене затоа што тогаш се чуствувам како паразит и најдобро е секој за себе :toe:
 

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
Е најмногу што мразам у врска е ова,он да плаќа зошто е машко.
Па јас не сум му нему за да ме издржува,си имам јас пари сама можам да си платам.
Оправдувам за роденден,разбирам ќе ме части и мене како и сите други,ама за обично излагање не дозволувам да ми плаќа,и јас не му плаќам,секој со своето.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom