Што со плаќањето? Кој би требало да плаќа?

Ashley

بين الحياة والموت
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.043
Поени од реакции
35
Нема некое правило кој треба да плаќа... Се е со договор.. Битно и двајцата да учествуваат во тоа, зашто има луѓе кои после зборат еве јас и плаќав и купував... а таа/тој мене вака ми враќа :)

Член од
22 февруари 2007
Мислења
240
Поени од реакции
3
Јас мислам дека нема некое правило ама мене лично ми е срам да излезам со женска па макар и некоја другарка и таа да ми плати за пијачките или само за неа да си плати,па затоа подобро е да најдам некој изговор за да не излезам него таа да ми плати.Тоа не го дозволувам

HeRbEs

-WandereR-
Член од
21 јуни 2005
Мислења
766
Поени од реакции
272
Најрамноправно за мене е напоредно да се плаќа,она една вечер ја друга итн..да се има еден баланс во секој случај.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Мислам дека не треба да има некое правило.
Или секој своето, или пак еднаш едниот ќе плати, па друг пат другиот.
Значи мислам дека сепак глупаво е ако едниот од партнерите постојано плаќа или па многу се нервирам за машки што се прават горди па не дозволуваат девојчето да им ја плати сметката.

Ред хот!

***candy girl***
Член од
6 март 2007
Мислења
593
Поени од реакции
12
Никогаш не сум сакала да ми плаќаат,не знам,се чувствувам непријатно во тие моменти.Е сега кога веќе инсистира,добро,попуштам.Но,нареден пат,или јас ја плаќам целата сума,или барем мојот дел.Инаку сум за секој посебно да си ја плаќа својата,за некој да не се најде во непријатна ситуација.

Член од
6 јуни 2007
Мислења
43
Поени од реакции
1
Тој шо ќе остај чупе да плати не е маж.Двете раце ќе си ги сечам ако немам пијачка да ја частам.Срамота чупињата да плаќат.луѓето на месечина се качија вие сакате женските пијачки да ви плаќат.АЈ знајме криза сега финансиска,ако немате пари крадете.

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Legija напиша:
Тој шо ќе остај чупе да плати не е маж.Двете раце ќе си ги сечам ако немам пијачка да ја частам.Срамота чупињата да плаќат.луѓето на месечина се качија вие сакате женските пијачки да ви плаќат.АЈ знајме криза сега финансиска,ако немате пари крадете.
А замисли ситуација да си ги изгубиш парите, или да немаш доволно за двајцата.:) Што ќе направиш тогаш за да си ја зачуваш „машкоста“? Ќе го покрадеш тој што ќе ти се најде најблиску?

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
кхм... кај мене до сега во ниедна врска не ми се десило девојката да сака јас да и платам нешто или пак она да ми плати. т.е. ми се случувало они да сакаат да ме частат ама ретко сум дозволувал.
Најчесто делиме по пола ручек и по пола си плакаме...
не очекувам да ме части а и она не очекува јас. Во случај ако некогаш е кешлес прифака да ја частам ама после тоа го тупи со денови дека сака да ми ги врати парите... хаха...

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Никогаш не сум сакала да ми плаќаат. Ако веќе тоа премине во инсистирање во ред но следната тура ја плаќам јас.

Член од
24 април 2007
Мислења
251
Поени од реакции
2
јас кога излегвам со женски не ги оставам да плаштат а кога сум со другари по некогаш плаштам јас понекогаш тие и то е

Член од
5 април 2007
Мислења
252
Поени од реакции
4
Nikogas ama bas nikogas maskoto ne treba da dozvoli da mu plati devojkata.

Член од
27 февруари 2006
Мислења
1.356
Поени од реакции
9
koj ke ima pari vo momentot toj ke plati, jas ako nemam pari ke plati taa, taa ako nema ke platam jas, a ako dvajcata nemame pari ke odime kaj mene doma i ke svaram kafe

CuCeNcE

perfectly imperfect
Член од
19 јуни 2006
Мислења
1.878
Поени од реакции
7
Според мене нема некое правило дека дечкото мора увек да плати.Може еднаш да ме части, два пати али па секој пат коа ќе искочиме не иде он да ми плаќа...би ми паднало незгодно...

Nikogas ama bas nikogas maskoto ne treba da dozvoli da mu plati devojkata.
Зашто не треба да дозволи??Што е тука толку срамно ако женската еднаш го почасти дечкото?!?!

PiNkGiRl

Queen of rain
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.717
Поени од реакции
8
Мене ме нервира ако постојано ми плаќа машкото. Во ред е дека почесто се тие оние кои што плаќаат, некое си старо непишано правило, но што има срамно ако понекогаш плати и женското???

Kajgana Shop

На врв Bottom