Што со плаќањето? Кој би требало да плаќа?

Heaven

Take me away
Член од
26 јуни 2006
Мислења
17
Поени од реакции
1
Нема правила.
Еднаш јас, еднаш он.
Сеедно

Maryah.C

Be a bee
Член од
9 јуни 2006
Мислења
4.001
Поени од реакции
710
Pa vazno li e?Ne e ...nekoi mislat deka deckoto treba da ja plaka smetkata ..no ne e taka....po moe zavisi ednas toj ednas jas ke platam i se taka...

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Кредитната картица.У случај да нема машина или да е расипана - тој што има кеш!

Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
Тешки времиња. Тешки.
Ако му ја препуштиме на мажот заштитничката улога, која природно му припаѓа, плаќањето би требало да влезе во целата слика. (Го молам феминистичкиот дел на форумот да остане на клупата, имам уште за пишување.) Меѓутоа, типот трба ненеметливо да го изведе тоа и никако да не се дозволи девојката да се почувствува инфериорно или поседувано или непријатно. Лупање по маса дека е тој маж на масата и мафтање со новчаникот, влегува во расфрлање и иритира.
До сега, се случил само еден таков човек. Исклучок, кој навистина подврдува дека сме се избориле за својата равноправност. Ако е тоа равноправност.
Е сега, во ваква говнеста финансиска ситуација, во која сите горе-долу пливкаме, мислам дека треба да се плаќа тура по тура, или искачанка по искачанка, наизменично од машката, па од женската страна. Пак е делење на трошоците, само ја нема онаа (за мене многу бљак) ситуација, да се зчитувате во сметката и да делите кој што пиел или јадел.
Кога излегувам со некого, или носам доволно пари за двајцата, или не излегувам.

Член од
19 мај 2006
Мислења
419
Поени од реакции
5
Pa bi trebalo da plati koj ima.Za kafe i nekoe pienje sekogas se naodja vo dzebot,medjutoa ako taa znae deka ti nemas pari i obratno a saka da odi vo restoran na vecera ili nesto drugo se znae koj ke plati.Inaku na vremeto dodeka sum izleguval so devojkite nikogas ne sum dozvoluval zenskite da platat.Nemozes da viknes ili da odvedes nekogo nekade i da ocekuvas toj ili taa da ja plati smetkata.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ма јебе се мени за Книн и Бангладеш и Босанска Жупа.
Иквол рајст, иквол плаќање. Или гит на поле и деца раѓање.

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
Дур да си легне мачето на бршано машкото плаќа, а после следат цитати “дај маче некој денар,имаш?“
:pos2: :motor:

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Си плаќаме посебно.Јас за моето,тој за неговото.Поштено.

Член од
6 мај 2006
Мислења
1.890
Поени од реакции
4
зависи кој колку пари има, така да не гледам никаков проблем и ако јас нон - стоп плаќам. а принцип ми е во почетокот јас да плаќам је.и га бон-тон, а после секој сам, а ако нема она не е проблем ќе и платам

KohlBass

Dechak iz vode
Член од
1 јуни 2006
Мислења
1.485
Поени од реакции
36
Koga kako, obicno sekoj svojot del, ama sekako deka ima momenti koga endiot plaka za dvajcata. Sepak, mnogu me nervira konceptot na parite, i voopsto ne mi se vazni, taka da ne se nikakov faktor vo mojot zivot.

Член од
3 јуни 2006
Мислења
228
Поени од реакции
0
porano spored moite doma mn im bilo super na devojcinjata dali ti bil drugar ili decko sve muskite plakale.denes e malku poinaku pa nekogas i devojcinjata castat.mene mi se ima sluceno poise pati da ne platam a nekad i da dobijam piacka od nepoznat pa taka i si zasteduvam no sepak sum za onaa varijanta ko so vika schoolgirl pola pola,sekoj svojot del,iako maskite treba da bidat kavaljeri pa nekad da ne pocastat.
sme zasluzile neli?

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Pa , da za u dolga vrska toa e najmal problem, ali koga bi bilo na pocetok ako insistira ok. ali sekogas se fakm za novcanik, zasto sakam da sum si na cisto:) ali utre ja plakam normalno:)

Член од
30 јануари 2007
Мислења
274
Поени од реакции
5
Секогаш се трудам да бидам културен и да платам*
*исклучок- девојка ми, зашто сме си доста блиски и плаќањето е занемарувачка работа... :helou:

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
The`bItCh напиша:
Имате партнер, не мора да сте кој знае колку во врска. Излегувате на кафе, на вечера, одите во кафич било каде и кога завршувате со пиењето, јадењето, играњето што се случува!? Тој не ви дозволува да си го платите делот, ви нагласува дека ВИЕ треба да си го платите делот или нешто трето? И што мислите кој во една врска треба да плаќа кога двајцата излегувате заедно? Ако си во врска со некој не значи дека тој треба да ти плаќа се .. па не е должен „да те издржува” не? Може нема доволно пари во себе а заради некои непишани правила мора да го плати и вашиот дел. Кое е вашето мислење за ова прашање? Сте платиле ли сметка!? Можеби никогаш не ви дозволиле да платите? Ви нагласиле дека секој треба да си го плаќа својот дел? Сте направиле можеби ”договор” кој ќе плаќа, кој треба да плаќа и слично?:coffee:

П.С. Темава се однесува и за машки, без разлика што според првиот пост делува поинаку..
Mi preci sekade se da mi bide plateno..Gledam vo toa da napravam balans, nekogash toj nekogash jas plakam...Nikoj nikomu ne mu e dolzen da mu gi podmiruva smetkite:smir:

doti4nata

Drama Queen
Член од
25 септември 2005
Мислења
3.390
Поени од реакции
35
Па зависи. Ако на пример тој положил испит или ватевр тогаш нормално дека тој ќе части, ако мене ми е роденден јас ќе частам, значи зависи од пригодата. А за секојденвни излегувања тогаш е сеедно, некогаш он, некогаш јас, некогаш секој за своето...тоа се зависи од моменталната финансиска состојба. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom