Што по раскинување на долга врска?

Devil-King

Пациентот од Бардовци
Член од
3 февруари 2007
Мислења
1.009
Поени од реакции
67
Aрно ти вика чоекот.И ти ебни друг и ќе бидите таман.
Абе глупа работа е то, го сакав го неќев најслаба бев ко ми раскина, најдебела бев ко ми раскина, држев диета коа ми раскина ,трудна чудна незнам шо, коа се лапам вака се осеќам незнам шо. Тотал ШИТ!
Дај бе луѓе сексајте се лапајте се ама малце то нека си оди во границите на нормалата не летајте толку ебаве.
П.С.Има и случаеви кога од еден џоинт мислат дека се на кокаин....

ninanajna

Ice Girl
Член од
15 август 2008
Мислења
209
Поени од реакции
12
Najloso nesto sto moze da mu se desi na zaljuben coek e da raskine.Mene toa mi se desi togas koga bev najslaba, togas koga navistina sfativ dkea covekot so kogo sum vo vrska go sakam, togas koga site negovi zborovi koi se do toj moment mi izgledaa samo iluzija stanaa realnost.
Karanicite bea sekojdnevni, se nemavme videno mesec dena, priznavam bev losa i ne mu dokazuvav deka go sakam, deka mn mi znaci deka sve sto pravam pravam samo za nego i za nikoj drug, deka i zivotov bi go dala za nego,ama nemase nadez, me otfrli kako tornado, me turna vo ocaj i bolka, a solzite ne zapiraa.Sekoj den mi bese sve poloso i poloso.
Jas bev krivata za naseto raskinuvanje,ama barav proska kako i sekoj coek so prostuva, no TOJ ne mi ja dade! so izgovor deka 15pati mi prostil.G molev da se smirime, mu dokazuvav deka sum smeneta, a toj ne sakase da me pogledne vo oci, no ne bese ramnodusen, se tresese do mene, me guskase, i placese no dozvoluvase negovata Gordost da unisti sve.

10 dena pominaa od kako raskinavme, se vidovme i pak izbi strast megu nas, se lapavme ko ludi, vikase napravil glupost, ne smeel pak da mi popusti, ne mozel da se kontrolira.No nemase hrabrost da mi kaze vo lice pa mi pisa bedna poraka, so zborovite deka toa go napravil samo za da vidi dali uste custvuva neso za mene i NE custvuval.Zamislete si?Kako moze da mu isceznat custvata za mesec dena i kako moze da ne znae sto custvuva za mene posle 2.5 godini pominati zaedno?
Se nadevam nekoj ke go procita ova i ke pise
Vi blagodaram na site sto socustvuvate so mene:nesum:Pa sega baram sovet
Јас мислам секој заслужува втора шанса само не би дала доколку ме изневери а незнам зошто воопшто е пак бил со тебе после раскинувањето зошто не признае дека му е било убаво толку ли е горделив?Нели знае дека со гордост ништо нема да постигне што си му згрешила толко да не сака да те види повеќе?Машките се многу чудни никогаш неможеш да ги сфатиш што сакаат.Дали твојот дечко можеби веќе се оалдил спрема тебе и не сака да биде па се вади на тебе дека ти си крива за сите караници.Ама верувај дека нема да остане така ќе ти бара прошка он после ти издржи не го моли оти ќе му се дигнат акциите веќе си побарала прошка не ти дал остави го колко и да ти е тешко ќе си дојде се по свое.Поззз

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Не си ни прва ни последна што го почуствувала на своја кожа раскинот на долга врска. Нормално е да си тажна, очајна и депресивна.
Е сега праша дали неговите чуства избледеле? Не верувам дека тој не те сака повеќе, но самата кажа дека ти си крива за раскинот и си барала да ти простат. Очигледно иако те сака нешто не иде како што треба. Не е најбитна само љубовта во една врска, туку има уште милион мали делчиња кои ја дополнуваат врската. Дека чуствува нешто кон тебе ти докажал во оној момент кога избила страст меѓу вас неколку дена по раскинот.
Значи најпрво размисли што си згрешила во оваа врска. Не е потребно само да сакаш, треба и многу да вложуваш во неа. Си му кажала дека си се сменила! Но дали се смени навистина? Или само онака тоа го кажа колку за да се смирите? Штом сте раскинале за твоја вина убаво размисли за се и пробај навистина да се промениш ако го сакаш вистински. Докажи дека си се променила. Но гледај да не е предоцна. Ако е тогаш тоа вистински крај знај не е последно момче тоа, па во следната врска гледај да не ги повториш истите грешки како во оваа врска.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Јас мислам секој заслужува втора шанса само не би дала доколку ме изневери
Абе не е поентата дали таа не би му дала втора шанса, тој не и дава. Не ја сака.
а незнам зошто воопшто е пак бил со тебе после раскинувањето зошто не признае дека му е било убаво толку ли е горделив?
Сакал да се пролапа за последен пат.
Дали твојот дечко можеби веќе се оалдил спрема тебе и не сака да биде па се вади на тебе дека ти си крива за сите караници.
Дека се оладил е факт, а сосема небитно е поради чија вина.
Ама верувај дека нема да остане така ќе ти бара прошка он после ти издржи не го моли оти ќе му се дигнат акциите веќе си побарала прошка не ти дал остави го колко и да ти е тешко ќе си дојде се по свое.Поззз
Како не бе, сигурно.

doti4nata

Drama Queen
Член од
25 септември 2005
Мислења
3.390
Поени од реакции
35
После раскинување на долга врска?

Убиј се, нема друго.:toe:

Ииииили ЕВЕНТУАЛНО, ништо не прави, имаш као 21 година и цел живот пред тебе. фаца1

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Nemojte da bidete taka okrutni , na devojceto i e tesko :smir: Porfavor a :smir:

Член од
21 февруари 2007
Мислења
89
Поени од реакции
6
Ебнал друга и му било поубаво.

Животот оди понатаму, немој да си го правиш шпанска серија, порфавор. Ќари си нов дечко и уживај.
Za takva stvar sigurna sum deka nema ebeno!

E sea jas bev mnogu ljubomorna, bev prmnogu posesivna, ne go davav na nikogo, mu brnev da iskaca so druagi, sto se vika mi bese kako kucence ama go trpese toa, go sakase, me sakase mene, ednostavno me obozavase, no kako sto mi kaza mu puknalo veke film, barase da go ostavam, barase da si najdam nekoj podobar od nego, on ne bil dovolno dobar za mene i nikad nemalo da bide, mi vikase zivotot go pocnav bez tebe, ti mi bese ubav moment i sega sakam da go prodolzam bez tebe.I ti prodolzigo
Mene mi e tesko zatoa sto do pred eden mesec sve bese ok, se karavme da,ama ne bese vaka.Sega sfakam kolku samo go sakam i kolku sum ocajna po nego,ednostavno ne mozam bez nego, ama kasno neli?

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
Било па прошло. Не да те разочарам сеа, ама искрено ми изгледа ко да е КРАЈНО готово! Чим ти рекол искрено дека не чувствува ништо за тебе.....не очекувај повеќе ништо од вашата врска, и не моли го, пробај да го заборавиш. Можеби сега ти изгледа невозможно, али со тек на време ќе видиш се ќе биде во ред. Ќе си најдеш де друг, живот иде даље :smir:

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Najloso nesto sto moze da mu se desi na zaljuben coek e da raskine.Mene toa mi se desi togas koga bev najslaba, togas koga navistina sfativ dkea covekot so kogo sum vo vrska go sakam, togas koga site negovi zborovi koi se do toj moment mi izgledaa samo iluzija stanaa realnost.
Karanicite bea sekojdnevni, se nemavme videno mesec dena, priznavam bev losa i ne mu dokazuvav deka go sakam, deka mn mi znaci deka sve sto pravam pravam samo za nego i za nikoj drug, deka i zivotov bi go dala za nego,ama nemase nadez, me otfrli kako tornado, me turna vo ocaj i bolka, a solzite ne zapiraa.Sekoj den mi bese sve poloso i poloso.
Jas bev krivata za naseto raskinuvanje,ama barav proska kako i sekoj coek so prostuva, no TOJ ne mi ja dade! so izgovor deka 15pati mi prostil.G molev da se smirime, mu dokazuvav deka sum smeneta, a toj ne sakase da me pogledne vo oci, no ne bese ramnodusen, se tresese do mene, me guskase, i placese no dozvoluvase negovata Gordost da unisti sve.

10 dena pominaa od kako raskinavme, se vidovme i pak izbi strast megu nas, se lapavme ko ludi, vikase napravil glupost, ne smeel pak da mi popusti, ne mozel da se kontrolira.No nemase hrabrost da mi kaze vo lice pa mi pisa bedna poraka, so zborovite deka toa go napravil samo za da vidi dali uste custvuva neso za mene i NE custvuval.Zamislete si?Kako moze da mu isceznat custvata za mesec dena i kako moze da ne znae sto custvuva za mene posle 2.5 godini pominati zaedno?
Se nadevam nekoj ke go procita ova i ke pise
Vi blagodaram na site sto socustvuvate so mene:nesum:Pa sega baram sovet
Ko sto mi rece mene edna draga osoba chare...chare e samo da se zaljubi u tebe EUREKA !!!

Sto e tvoe ke si dojde , al po pricava ako ne ja filuvas ja ipak mislam deka toj ima cuvstva kon tebe , ke prosara malce , ke vidi deka ne e taka lesno da si single lovec i ako si bila kvalitetna riba ke ti se vrati... ako ne jebiga ako sakas da te tesam jas u meguvreme ( sala ) ne bi da koristam slabost se gleda go sakas ..daj mu vreme malce i zanimavaj se so nesto :smir:

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
me sakase mene, ednostavno me obozavase, no kako sto mi kaza mu puknalo veke film, barase da go ostavam, barase da si najdam nekoj podobar od nego, on ne bil dovolno dobar za mene i nikad nemalo da bide, mi vikase zivotot go pocnav bez tebe, ti mi bese ubav moment i sega sakam da go prodolzam bez tebe.I ti prodolzigo
Tипично машки те лажел. Онака, кога сакаат да ти раскинат, а да не ги замразиш, да останат во сеќавање како фин дечкич, кој ти раскинува за да те спаси, за твое добро :)

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.544
Поени од реакции
2.730

E sea jas bev mnogu ljubomorna, bev prmnogu posesivna, ne go davav na nikogo, mu brnev da iskaca so druagi, sto se vika mi bese kako kucence ama go trpese toa, go sakase, me sakase mene, ednostavno me obozavase, no kako sto mi kaza mu puknalo veke film, barase da go ostavam, barase da si najdam nekoj podobar od nego, on ne bil dovolno dobar za mene i nikad nemalo da bide, mi vikase zivotot go pocnav bez tebe, ti mi bese ubav moment i sega sakam da go prodolzam bez tebe.I ti prodolzigo
Mene mi e tesko zatoa sto do pred eden mesec sve bese ok, se karavme da,ama ne bese vaka.Sega sfakam kolku samo go sakam i kolku sum ocajna po nego,ednostavno ne mozam bez nego, ama kasno neli?
Кученцето се ослободило од синџирот и сега ке си најде нов газда :wink:

^Кристи^

Dreamer
Член од
1 ноември 2007
Мислења
781
Поени од реакции
41
Сите кои прекинале долга врска имаат чувство дека тоа е најтешката работа, што е и сосема нормално.
Но, зар беше во врска со човек две години и шест месеци и тогаш сфати дека го сакаш и дека неговите зборови биле вистина?
Ако веќе тој ти кажувал отворено и во текот на врската дека не знае што чувствува за тебе, според мене си требала да прекинеш, да му дадеш време да сфати. Но, тоа не е проблемот за дискусија.

Нема потреба зошто да сочувствуваме со тебе. Колку и да звучи грубо и сурово животот продолжува понатаму. Кога веќе ти кажал дека е уверен дека нема чувства кон тебе не гледам апсолутно никаква причина да се враќаш назад или да тагуваш за него. Од ова можеш само да извлечеш поука како да се однесуваш во иднина со наредниот, иако верувам дека причината за раскинувањето не е тоа што тој не може да ти прости и да ти даде шанса. Ако те сакал ќе ти дадел уште стотици други, ќе се обидел да ти помогне, ќе бил покрај тебе па и да не сте во врска, немало никогаш да те остави сама очајна и во болка, како што велиш.
Кога човек љуби може да помине преку вакви работи како твоиве, сигурна сум во тоа. Тоа и е проблемот, не те сакал и крај.

ninanajna

Ice Girl
Член од
15 август 2008
Мислења
209
Поени од реакции
12
Епа можеби си го гушела премногу па сакал малце да биде сам да види како ќе му биде дај му малце време ако ставрно те сака ќе ти се врати пак ако не животот оди далје

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889

Кога нешто ќе изгубиш тогаш сваќаш колку ти значи!

Сама си крива и памет за друг пат! А и светот се врти, глеј најди некој сега да те влечка како кученце, па ќе согледаш зашто ти раскинал...

Kajgana Shop

На врв Bottom