Што по раскинување на долга врска?

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
e toa e rabotata sto ja sakam....i toa e sto mozno e nikogas ne se znae za nova ljubov no seto toa povtorno upoznavanje i slicno...ne znam dali bi mozel..a deka ke pravam paraleli siguren sum pa koj ne pravi???
Е па можеби грешката е во тоа што правиш паралели:wink:
Секоја личност е посебна на свој начин. Секоја заслужува внимание на посебен начин..не се сите исти.

Можеш повторно да сакаш. Тоа чувство му припаѓа на секој, да сака и да биде сакан. Потребно е време..тоа лечи се нели? Потребни се и пријатели, оние вистинските кои се ретки..Ама се поминува. Важно е да не ги споредуваш личностите кои ќе ги запознаваш со оној/онаа што ја сакаш. Треба да се запомни и дека нема да најдеш совршено слична копија на оригиналот. Значи прифати ги другите со она што се тие самите, не барај сличности и разлики ќе заглавиш премногу.

mirkec

Неостварена желба
Член од
26 јуни 2007
Мислења
502
Поени од реакции
3
Nemoj sega da se grizis za toa. Ja ogranicuvas vrskata samo na 19-20 godini. Znaes koga ke patis najveke? Posle 30 godina, koga ke pocnes stvarno da ja svakas ljubovta. Uste ne si osetil, no ke vidis kolku porazlicno ke gledas na rabotite. Sega mislis deka se znaes, no ne e taka. Znaci nema granica vo godinite za da sakas, patis, taguvas. Ke zboruvame na ovaa tema, sega nemam bas vreme.

Drama Queen

Sky Catcher
Член од
2 септември 2007
Мислења
1.739
Поени од реакции
65
Sekogas moze i podobro toa go znaes neli??Od ovaa recenica trgnuvas koga ke se desi nesto sto ke te razocara...ne se navrakaj vo spomenite i ne ja baraj nea vo drugite zosto taka si oteznuvas baraj nesto sosem sprotivno na toa sto bila taa i veruvaj ke pomogne,nema da ja zaboravis ama ke ja odsakas....

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Секако дека можеш повторно да сакаш. Без разлика дали врската била долга или кратка. Кога ќе сфатиш дека треба да продолжиш понатаму, кога чувствата ќе останат само како спомен и дел од една врска која морала да заврши. Ако оставиш простор и дозволиш друга личност да влезе во твојот живот, зошто со тек на време да не можеш пак да сакаш? Проблем е само помирувањето со ситуацијата и прифаќањето на истата. А колку побрзо тоа го направи човек, толку подобро.

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
ах...колку е само тешко понекогаш тоа...пробав, ама не ми успеа, најверојатно не расчистив со себе и со другиот, но сепак научив дека морам да си дадам шанса, млада сум си:toe:

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
една добра другарка имаше доста долга врска до пред некој месец и типот ептен ја реметеше, ја малтретираше одкако раскинаа уште 2-3 недели ја мафташе оваа плачеше по него. И пред неколку дена си фати дечко и сега она го малтретира. За разлика од мене.
значи се зависи од карактер :)

Pretty bItCh

..::feel the ♥::..
Член од
20 септември 2007
Мислења
317
Поени од реакции
1
САМО кога ќе ја преболеш претходната личност.

Тогаш сте способни да сакате неизмерно пак
MNOGU tocno!inaku za da izlezis od dolga vrska nepovreden nemozis to fakt e.samata navika te tera da ja baras povtorno licnosta.a dolgite vrski se navika.ama deka mozes da se zaljubis povtorno mozes.se teci se se menuva...
samo ako sakas normalno...

Член од
13 октомври 2007
Мислења
69
Поени од реакции
7
mnogu e lesno da se kaze deka vremeto gi leci ranite,deka sekogas mozeme povtorno da sakame i sl.ama kako da se postigne toa?kako da go zaboravam,kako da pocnam od pocetok,kako da poglednam drug...kako?

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Точно дека е полесно да се каже (напише) отколку да се доживува во моментов. Ете, можеби некои пишале чисто претпоставка како би постапиле, но има и такви кои од искуство пишуваат.
Сите можеме предлози да даваме како се постигнува тоа, но не е тоа тоа. Само ти можеш да си знаеш кој е вистинскиот начин:)

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
mnogu e lesno da se kaze deka vremeto gi leci ranite,deka sekogas mozeme povtorno da sakame i sl.ama kako da se postigne toa?kako da go zaboravam,kako da pocnam od pocetok,kako da poglednam drug...kako?
немам некое посебно искуство за да зборам на темава но сепак ќе се изјаснам...

го цитирам ова зашто и јас имав таков период кога сите ми кажуваа дека времето ги лечи сите рани а јас постојано стоев во место и се прашував колку време ќе ми биде потребно за да ја заборавам личноста што ја сакам...и нормално, како да ја заборавам (исто како mesecina_***)

од почеток се почнува само тогаш кога ќе ја прифатиш реалноста таква каква што е и кога ќе се помириш со фактот дека не можеш да ја промениш..се додека не си помирена со тоа не можеш да продолжиш напред...овој период е тежок сметајќи дека треба да се откажеш од твоите соништа и да ја ставиш „на страна“ љубовта што ја чувствуваш...но како и да е, насмевни му се на животот, помисли малку повеќе на тебе а не на него...а љубовта стави ја во спомените...значи, помири се со ситуацијата и продолжи напред...не мора веднаш да го тргнеш погледот од него но гледај го како личност што си го сакала неизмерно но едноставно не било пишано да бидете заедно...а животот продолжува, не застанува...и не значи дека нема да се појави некоја нова љубов или дека животот ќе ни биде помалку убав..едно е сигурно: љубовта не наоѓа нас, не ние неа...т.е. не се обидувај да погледнеш некој друг (тоа не значи да продолжиш да се измачуваш со старата љубов)
љубовта сама ќе не пронајде...

K

**KukLi4ka**

Гостин
Sekako deka moze!..i toa ljubovta moze da bidre uste pogolema i uste posilna od prethodnata!(od iskustvo praam muabet)iako treba da pomine nekoe vreme od koga ke izlezes od vrska ,da se vratis vo normala i da mozes da prodolzis i da se posvetis na nekoj drug!..

С

Сатори

Гостин
.

Љубовта не се мери со должината на врската туку со емоциите кои биле дел од неа.
Нормално дека може да се сака по долга врска, завршуваш со една етапа од твојот живот, започнуваш нова, преминуваш преку личноста, се заљубуваш во нова, тоа е животот.

Сами ја создаваме преспективата на работите, сами си даваме можност за среќа или не или во случајов за повторно да почувствуваме љубов или не.

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
не знам колку и дали е можно, би требало со тек на време се да помине, да се сеќаваш на таа особа но не и да ја сакаш.
Јас се уште не можам да го преболам, бев со него 3години, еве веќе поминаа 6месеци откако не сме заедно, а јас се уште го сакам него, пробувам да го заборавам, на моменти мислам дека тоа ми успеало но потоа сфаќам дека само се лажам себеси и дека се уште го сакам и сакам да сум со него... не знам дали некогаш ќе можам да го заборавам, мислам дека засекогаш ќе го сакам, затоа што мислам дека ова ми беше она што би се нарекло вистинска љубов...

Kajgana Shop

На врв Bottom