Што по раскинување на долга врска?

N

NaSTy`G|rL

Гостин
Епа во тебе била грешката. Сфати дека он бил со тебе затоа шо он сакал и сигурно како и секое машко сакал кај тебе да најде разбирање и сите др работи кои треба да ги има во една нормална врска. Сепак морам да признаам дека 2 и пол години се долг период и многу издржал, изгледа стварно те сакал кога не се бунел да биде ко кученце. Ама глеаш, му пукнало...
Сега памет во глава за следниот (или за овој ако ти се врати) посесивноста и љубомората се најнепотребните работи у една врска. Ок е да бидеш маааааааааааааалку љубоморна, колку да покажеш дека ти значи. Ама ова забраната за излегување со другари е чиста глупост, тоа никој не ќе може да го издржи.
Значи, учи од грешките... И пробај преболи го... :helou:

Devil-King

Пациентот од Бардовци
Член од
3 февруари 2007
Мислења
1.009
Поени од реакции
67
Епа во тебе била грешката. Сфати дека он бил со тебе затоа шо он сакал и сигурно како и секое машко сакал кај тебе да најде разбирање и сите др работи кои треба да ги има во една нормална врска. Сепак морам да признаам дека 2 и пол години се долг период и многу издржал, изгледа стварно те сакал кога не се бунел да биде ко кученце. Ама глеаш, му пукнало...
Сега памет во глава за следниот (или за овој ако ти се врати) посесивноста и љубомората се најнепотребните работи у една врска. Ок е да бидеш маааааааааааааалку љубоморна, колку да покажеш дека ти значи. Ама ова забраната за излегување со другари е чиста глупост, тоа никој не ќе може да го издржи.
Значи, учи од грешките... И пробај преболи го... :helou:

Да да да ..ептен се согласувам со неа.
како тој никогаш не се осмелваше да те слушни што ти лежи на душата,да те пипне кај што (НЕ) треба,да излезите на кафе да те часте мастика да му ја пљукниш у лице, да се бакнувате абе тооолку нежно страсно дури да забораите дека сте во овој свет,како не му текна еднаш да го запали фиќото и да ти рече- Маче си за шеткање?
како не му текна еднаш,да го земе точакот да те повози, туку секоаш ти викаше ај туркај ме на точак мене ме мрзи да вртам на педали,зошто коа игравте криенка ти секоаш мижеше а он се криеше,зошто коа игравте фудбал он беше напад а ти голман или публика,зашо секоаш купуваше сладолед од 20 денари а не те части еден БЕСТ од 60 денари,зашо не ти купи цвикера за сонце да бидиш посекси туку ти ги даде од баба му негова,зашо раскинавте коа имавте да одите уште 12 километри ?

^Кристи^

Dreamer
Член од
1 ноември 2007
Мислења
781
Поени од реакции
41
E sea jas bev mnogu ljubomorna, bev prmnogu posesivna, ne go davav na nikogo, mu brnev da iskaca so druagi, sto se vika mi bese kako kucence ama go trpese toa, go sakase, me sakase mene, ednostavno me obozavase, no kako sto mi kaza mu puknalo veke film, barase da go ostavam, barase da si najdam nekoj podobar od nego, on ne bil dovolno dobar za mene i nikad nemalo da bide, mi vikase zivotot go pocnav bez tebe, ti mi bese ubav moment i sega sakam da go prodolzam bez tebe.I ti prodolzi go
Види вака, лошо е што си била таква каква што си била, но штом тој тоа го знаел требало да ти покаже и докаже дека треба да му веруваш и дека нема место и причина за љубомора и посесивност. Ако го правел тоа , а ти си продолжувала грешката знаеш во кого е и сама си виновна.

Сега кога веќе нема чувства, доцна е за било што. Пушти го да си оди како што и бара од тебе. Не гледам причина зошто би се убидувала да промениш нешто за оној кој сака да го оставиш?

Не знам ни каков совет бараш од нас. Како да го вратиш? Како да се промениш? Зарем би била со човек кој ти кажал дека не му значиш?
И да се вратиш во врска, тоа ќе ти биде само фарса, залудно губење на време ,кое ќе има ист исход како и претходниот пат. Барем додека не сфати типот дека те сака.

А тоа што ти велел да си најдеш друг, подобар од него ти дава поголем стимул за да го оставиш на мир и да се тргнеш од него.

doti4nata

Drama Queen
Член од
25 септември 2005
Мислења
3.390
Поени од реакции
35
Леелее патетики ееј. Ни прва ни последна долгогодишна врска што завршила мас о менос трагично. Н еден познајник после 7 години врска и после 2 дена од свршувачката женската му раскина па жив е и ДУРИ се смее, а тука за километарски пост на латиница треба да се потресеме. Тапа е животот, јесте да, ама уште потапа се тие што си го праат тапа со сила. Место да го пишуваше тоа зошто и како сте раскинале си можела да идеш со другарките на кафе и да се расположиш. Утре место да одговараше на на постовите можеше да идеш со други другарки на кафе или да возиш точак на кеј и да шмекаш дечки, ама не... на некој едноставно сожалувањето му е помило од среќата. Епа бујрум!:toe:

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
Јас уште следната вечер би излегол со ''златната резерва'' во некој ресторан на добро јадење и мало виски и после се знае шо следува :pusk:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Добро за решавање љубовни проблеми има тема.
Таму давајте совети, на темата дискутирајте за себе и што вие правите или би направиле по долга врска.

Член од
2 август 2008
Мислења
743
Поени од реакции
460
Вака... прво ќе ве замолам да не ја претерувате.На чупето му треба совет а не некој да ја суди дека си правела шпанска серија ПОРФАВОР.:uvo:
Не се чувствувам корисна да ти дадам некој совет правилен.Али прво треба да видиш дали те сака,и план Б ти е да му докажиш дека си се сменила.Зашто запомни дека него не му било баш нај нај удобно дури бил со тебе зато шо самата кажа дека си му бранела да излегува со другари и не знам шо... и БУМ.. сте раскинале.И си го пуштил тој одеднаш мозоко на пасење видел дека подобро му е да има мирен живот а не со кавги секојдневни и улога на куче-ти самата го кажа ова.Докажи му дека си се сменила...не е лесно.Али пробај.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Oкеј, ајде тапшајте ја по рамо, и бодрете ја младоста да си ја помине во тоа да му докаже дека се сменила. Сапуница.

Член од
2 август 2008
Мислења
743
Поени од реакции
460
Oкеј, ајде тапшајте ја по рамо, и бодрете ја младоста да си ја помине во тоа да му докаже дека се сменила. Сапуница.
:nenene: Не го филмам како сапуница.Реков да проба.Ако не успее самата си знае... life goes on.Не е се така црно како што нас ни изгледа.Излишно е да го кажувам и ова... самата си знае.

^Кристи^

Dreamer
Член од
1 ноември 2007
Мислења
781
Поени од реакции
41
Вака... прво ќе ве замолам да не ја претерувате.На чупето му треба совет а не некој да ја суди дека си правела шпанска серија ПОРФАВОР.
Врати се на претходните нејзини постови и убаво прочитај ги без да утнеш ниту еден ред. Совет за што те молам? Човекот и кажал дека не ја сака. Што уште треба да види и за што воопшто да се менува?

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Pa da se smeni da nauci kako da ja zasaka ... imam ja skola na zaveduvanje cena sitnica :smir: diskrecija zagarantovana :wink:

Sala na strana na nikoj ne mu e lesno posle duga veza a kamoli na neiskusno devojce ... samo ti be devojce sto si go tretirala ko kuce posle kriv ti cacko ... al ok ima chare :smir:

cokance

Затишје пред курац.
Член од
11 август 2008
Мислења
686
Поени од реакции
145
Najloso nesto sto moze da mu se desi na zaljuben coek e da raskine.Mene toa mi se desi togas koga bev najslaba, togas koga navistina sfativ dkea covekot so kogo sum vo vrska go sakam, togas koga site negovi zborovi koi se do toj moment mi izgledaa samo iluzija stanaa realnost.
Karanicite bea sekojdnevni, se nemavme videno mesec dena, priznavam bev losa i ne mu dokazuvav deka go sakam, deka mn mi znaci deka sve sto pravam pravam samo za nego i za nikoj drug, deka i zivotov bi go dala za nego,ama nemase nadez, me otfrli kako tornado, me turna vo ocaj i bolka, a solzite ne zapiraa.Sekoj den mi bese sve poloso i poloso.
Jas bev krivata za naseto raskinuvanje,ama barav proska kako i sekoj coek so prostuva, no TOJ ne mi ja dade! so izgovor deka 15pati mi prostil.G molev da se smirime, mu dokazuvav deka sum smeneta, a toj ne sakase da me pogledne vo oci, no ne bese ramnodusen, se tresese do mene, me guskase, i placese no dozvoluvase negovata Gordost da unisti sve.

10 dena pominaa od kako raskinavme, se vidovme i pak izbi strast megu nas, se lapavme ko ludi, vikase napravil glupost, ne smeel pak da mi popusti, ne mozel da se kontrolira.No nemase hrabrost da mi kaze vo lice pa mi pisa bedna poraka, so zborovite deka toa go napravil samo za da vidi dali uste custvuva neso za mene i NE custvuval.Zamislete si?Kako moze da mu isceznat custvata za mesec dena i kako moze da ne znae sto custvuva za mene posle 2.5 godini pominati zaedno?
Se nadevam nekoj ke go procita ova i ke pise
Vi blagodaram na site sto socustvuvate so mene:nesum:Pa sega baram sovet

Мене ми се деси истово пред една година, ама она мене ме откачи (се понашаше како тебе што пишуваш ама ме претрка и ме откачи пред јас да ставам крај). Тешко е ама ќе помине, што е твое ќе си дојде. Сега имам нова девојка со која ми е 100 пати море 1000000000000 пати поубаво и не ни мислам на бившата. Не си свесна колку само времето лечи и колку ќе се смееш некад за ова за што сега пишуваш. Млада си и животот е пред тебе. Мој совет: Заборави го полесно ќе ви биде на двајцата и гледај пак да не ја правиш истата грешка понатаму зошто само едно чувство е поубаво од тоа да сакаш а тоа е да бидеш сакан, затоа дозволи му на тој што ќе биде во иднина да осети за да не ти се деси истото пак.:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom