- Член од
- 20 јули 2006
- Мислења
- 260
- Поени од реакции
- 10
Mene mi e najsmeshno shto pravat nekoj losh mix od evropsko-makedonski soobrakjajni uslovi i zakoni.Mesto da vovedat apsoluten zakon za nosenje na kaciga na primer(da te repnat edno 300evra da vidime dali nema da staish kaciga), a poshto kaj nas epten se fraeri ili nekjat da si rasipat frizura ili pa aj neka me vidat koj sum na motor i ne stavaat kaciga;oni zabranuvaat motori posle 22-glupost.Aj motorite ama pa velosipedite???Ne se lugjeto krivi shto gradot ne e dovolno osvetlen.Ona shto na zapad se vika "pridruzeno vozenje"nashive cule-nedocule.Toa e pred da polagash.Pominuvash testovi,nekolku casovi so instruktor da te osposobi onaka bazicno i nemorash da se zamarash so nego sekoj den nego vozish so tvoite neznam kolku km pred da polagash i voziloto ti e oznaceno,normalno.Ne sfakjaat deka odgovornosta e i na gradot,za poefikasna policija,postavuvanje na radari od onie shto te slikaat ako vishe sakaat ko na zapad, da go osvetlat gradot prvo ko shto treba a ne da donesuvaat glupi zakoni.P.S.Za alkoholot se slagam,ama treba za site da vazi,neznaci ako imam dozvola 3god deka ne me fakja edna casha.