Г
Гоццццце
Гостин
A сега на пример јас земам возачка на 18 години. Ке можам првите 3 години да возам кола со 71 коњ?
а што ке биде ако имам Чопер.Тоа како што вришти на 100 метри може да познаеш дека се движи,што ке биде тогаш???Моторите до 22, само за неискусни, т.е. ако имаш А-категорија повеќе од 3 години, и тивок мотор ....
Како прво, би требало да има придушувачи (имаш видено да рика некој мотор од фабрика? Само кај нас е тоа “шема“ ги вадат придушувачите инаку од продавница моторот е тивок како кола без разлика дали е брзински или чопер), и сите мора да исполнуваат некои норми за звук. Инаку не би требало да ти го регистрираат (се смета за технички неисправен) или ако е регистриран имаат право да ти го одземат на одредено време (пр 1 месец)+добиваш забрана се додека не помине технички т.е ти го враќаат да го поправиш. Е сега ако ти се исплати.... Вози чопер во 1 по полноќ, па од такви страдаат сите возачи, и затоа го измислија овај закон.а што ке биде ако имам Чопер.Тоа како што вришти на 100 метри може да познаеш дека се движи,што ке биде тогаш???
ке мора нов мотор да зема или ????
:smir:
Баш така, јас положив на 18год, значи веќе 3 години имам возачка, АМА немам ни седнато да возам. Брат ми има возачка веќе 2 години и си вози нон стоп.Извинете ама овој закон нема врска, така си е донесен, мабет да се прави. Тоа за мене е глупост, мене ми иде како потценување на некој на пример што зел возачка пред една година, и што до него сега треба да седи лице постаро од 25 години, еми а тој пак од 25 години можеби има положено на 18, ама пак нема фатено волан во рака после полагањето, и што сега тој со 25 години е поискусен од тој што положил и вози веќе една година. А која е целта на ограничувањето на силата на моторот не ми е јасно, и тој може да развие поголема брзина и другите можат ?
Хехе браво за коментарот, па и така си е.Баш така, јас положив на 18год, значи веќе 3 години имам возачка, АМА немам ни седнато да возам. Брат ми има возачка веќе 2 години и си вози нон стоп.
Значи - ОГЛАС:
Ако ви треба некој од Скопје да седи до вас со 3години возачка што има- викајте ме мене. ЛОЛ!