ахам,ќе треба да пазиш,ама тоа е што е.само колку што знам,мислам до 8 навечер смеат само....Овој закон тотално се коси со законот за возачка на 16 години.
На 16 години, ВТФ? И што, треба јас во град да пазам и на напалени 16 годишнаци што сакаат да стиснат на гас а не знаат како?
Како се разреши ситуацијава?Каде можам да се обратам и поднесам жалба до администрацијата задолжена за сообраќај?
Денеска бев да си ги земам табличките и новата сообраќајна дозвола и да не навлегувам во детаљи кога веќе дојдов на ред со уредната документација од технички преглед, одјавената стара сообраќајна дозвола, купопродажниот договор на нотар ме информираа на шалтер дека нивната колешка од друг град заборавила да ја одјави колата на компјутер и не можат тие да ми дадат таблички и нова сообраќајна.
Кога ги прашав за чаре, ми рекоа дека ...
Уф ти одговорив е не знам од кој причини не сум го проследил постот или пак нешто серверот ме заебал.Како се разреши ситуацијава?
Уф ти одговорив е не знам од кој причини не сум го проследил постот или пак нешто серверот ме заебал.
Набрзинка сега за да му помогнам на останатите во слична ситуација. Инаку идиотите што работат во нашата килава администрација не ми помогнаа ништо како по обичај.
Пробувајќи да најдам нешто за поплаки налетав на страната од www.uslugi.gov.mk и таму се јавив кај една службеничка која што е задолжена за тоа.
Истата ме упати до началникот на сообраќај со име Осман Љиман ако не се лажам.
Тој ме ислуша, реагираше навистина експресно и за 15 минути ми се јави по телефан да ми каже да си ги земам таблиците.
Единствена светла точка во оваа цела администрација беше токму тој господин.
Потоа имав одново перипетии бидејќи неспособните копуци кај нас ми ја загинаа уплатницата за табли додека ровареле во документите, па одев до технички и за среќа со пријатели таму успеав да најдам копија и завршам работа.
Катастрофа, жива среќа што сум невработен. Не знам како би завршил нешто работа човек кој оди на работа и ја користи паузата за ручек или пак ги фаќа после 15 часот кога се скоро сите разбегани.
И арно ми беше попладнево, што ти текна да прашаш за ова?![]()
ЗАКОН ЗА БЕЗБЕДНОСТ НА СООБРАЌАЈОТ НА ПАТИШТАТАЗнае некој дали возач почетник воопшто смее да вози на автопат или не смее? Дали има некои ограничувања на брзината ако смее да се вози? Дај ако знае некој да ми одговори на ова, барав назад не најдов, едни велат не може, други велат дека има ограничувања на брзината...
Најглупи закони имаме, што држава ќе беше ова!![]()