Америка тешко дека оди во комунизам, пред се поради добрата стратегија на неколкуте големопоседнички фамилии кои ја контролираат. Накратко, народот во Америка има фобија од комунизмот. Со години е перен мозокот на американската јавност дека комунизмот е најлошиот непријател. Пример со Куба, американците ја одржуваат Куба како комунистичка држава за народот да ја гледа бедата во која живеат луѓето таму и да не посака никогаш да ги “снајде’’ комунизам. Искривената слика за комунизмот ствара силни предрасуди кај народот кој главно информациите ги добива од пералниците за мозок на CNN.Lavot напиша:А добро, ти веруваш дека моментално Америка оди кон комунизам или се заебаваш?
Во приказната Комунизам не е стигнато ни до Once upon a time ... Комунизмот е иднината, а не минатото.ABC напиша:A shto beshe toa komunizam?Ovde se diskutiraat ozbilni raboti a ne se preraskazuvaat prikazni za mali deca.Mislam deka temava bi bila odlicna za istorija no nikako za politika!
Точно:music3: Кратко јасно прецизно објаснето... нема потреба од понатамошна дискусија и убедување..Lavot напиша:а добро, толку ли е тешко да се сфати дека Комунизмот во неговата чиста форма, е НЕВОЗМОЖНО да се преточи во реалност!
Го сфатија тоа сите кои се запнале да го постават тоа уредување во реалност, па потоа е измислена фразата `социјализам како преодна форма кон Комунизам`
Многу е просто да се објасни зошто не може да опстане Комунизмот доколку некој реши да го спроведе, само не знам што е тоа што не можете да го сфатите....
И во Норвешка и во Јапонија и во другите такви земји каде што народот ужива многу социјални права има богати и има корпорации, и таму има луѓе со поголемо влијание од другите и со поголемо богатство од останатите...
Misirkov re, de ziti majka objasni i na OBDN od koga ekonomskiot prosperitet e covekova, pa ni manje ni vise osnovna vrednost? Ne za drugo da ne setam jas ko misirka po ulicive mislejki neso treto ....Misirkov напиша:osnovnite covekovi vrednosti (sloboda, ekonomski prosperitet, itn.)
Jaс барем од она што сега го имам прочитано за комунизмот т.е теоријата за комунизот имам извлечено заклучок дека комунизмот онаков каков што е осмислен во теориите на Маркс е за далеку понапредно општество и држава и за луѓе кои што со своите внатрешни карактеристики се далеку понапреднати од луѓето до сега. Инаку за тоа во врска со СФРЈ И СССР тотално се сложувам со тебеOBDN напиша:Netocno Dani![]()
Nikoj do sega ne se obidel da go "postavi" (ko shto Lav miluva da kaze a i red drugi) komunistickoto ureduvanje vo realnost! Fakat! ONa shto proba da se postavi vo SSSR, SFRJ, i ostali mesta ne bese komunistickata teorija vo prakticna primena, nitu se proba da se napravi toa - samo se iskoristi prevezot na taa teorija za da se napravat edni drugi (ocito razlicni) sistemi koi sluzea na nekoi drugi sistemi. Batalete prikaski za socijalizam, preodni fazi i ostali cuda.