Што ти прави маркетинг, кога некој лик „непознат“ во 2010 година ја отворил темата и плукал по „академикот“ му се нафрлиле тука сите членови, како демек бил љубоморен и што ја знам, а првите две страни од темата ликот лепо фино објаснува што беше презентирано и од ИРЛ, само овој поранил едно 12 години... сега кога искочи таа сторија веднаш се мења расположението за „академикот“, односно се става сумња на негова работа и луѓето не се баш склони да го бранат како пред 12 години... чиста демонстрација на моќта на медиумите...
Докторов ниту го знам, ниту имам искуство со него или некој мој близок, но тоа по мене со титулата и признанијата му е чист блам од светски размери, исто така знам дека луѓето се изнудувани да прават безброј други испитувања се со цел да им се исмпумпаат пари во неговата клиника, каде по консултација со други клиники едноставно за истите испитувања немало ама баш никаква потреба, ниту пак било по некој протокол.
Несумњиво е дека докторов помогнал на многу луѓе, но тоа што го правел со маркетингот и со принудени непотребни испитувања со цел билдање на фактура става дамка на неговата кариера и мислам дека клиниката после сторијата на ИРЛ нема да се оправи па како и да заврши процесот против него.
Рецимо Караѓозов во Систина е далеку помалку извикан и изрекламиран, но човекот е машина, мој близок беше негов пациент му правеше операција на аорта или како и да се вика тоа, нешто околу крвни садови, го среди го направи тип топ, но ме фасцинираше кога еднаш го водев на контрола, 20 пациенти чекаат за контрола тој доаѓа ги распоредува во посебни простории и започнува со контролата, кај секој пациент се задржува пола минута до минута и веќе знае што треба да му препише и завршува... едноставно за секој пациент е запознаен со име презиме, дијагноза и при преглед веќе знае која терапија да му препише, јас вака со отворени уста гледам и не ми се верува каква рутина и брзина во работата има... по тоа што слушнав на крај не знам колку е точно, човекот лапа 20.000 евра на месечно ниво, ќути и работи без да се експонира, што е за скидање капа.