Crazy in Love
Here's looking at you kid.
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 23.859
- Поени од реакции
- 25.413
Нема да ’го легнам’ од сожалување. На крај од краиштата не гледам зашто машкото мора да предизвика интерес кај женско само ако е храбар. Што е со позатворените и поповлечените машки? Тие не можат да предизвикаат интерес? Не е битна само храброста, други работи се битни за да предизвика интерес.Правило на природата.
Конкретно за сексот говориме, за актот, а не за ловење риби.
Ако тој не е доволно убедлив и храбар како на пример ќе предизвика твој интерес?
Ќе го легнеш од сожалување?
Да, меѓутоа некој кој нема самодоверба, однапред ќе мисли дека нема да може да ја задоволи девојката и затоа може да се исплаши или ако и на него му е прв пат да испаничи. Сепак човек е, нормално е и него да го фати и трема и страв.Особено е важно, за првиот пат, тој, машкото да преземе иницијатива и да те води, да те опушти, да се осеќаш комфорно и да уживаш.
Доколку девојката ужива,тоа е најголема потврда за едно машко дека е добро во кревет и така ќе ја зацврсти својата самодоверба.
Зависи од човекот. И зависи од тоа колку сакаш да успее тоа. Башка многу полесно може да се надмине стравот доколку знае човек дека има поддршка, дека не е сам. И јас би имала трпение, зашто да не? И јас очекувам некој да има трпение за некои работи, зашто јас да немам разбирање?Башка јас напоменав дека има многу претпоставки за тоа што би можела да биде причината.
Дисфункцијата или нискиот селф-естим се најверојатна причина.
И никој никого не наговара да се откажел од некого, само од аспект на сексуалното искуство, трпението во (не)надминувањето на стравот или кој и да е проблемот, не е вечно.