Што играте во моментов

Член од
1 ноември 2019
Мислења
357
Поени од реакции
355
Морав, ми требаше нешто покулирачко, нешто со помалце акција :icon_lol:
Ама следно е Секиро (друг ендинг)
Сврти малку на зелда, кингдом хартс... друга палета на бои, нешто по ведро, празници се ближат :)
 
Член од
29 март 2013
Мислења
4.478
Поени од реакции
4.285
Сврти малку на зелда, кингдом хартс... друга палета на бои, нешто по ведро, празници се ближат :)
Остај не спомнувај празници...
Лани околу празниците многу убај игричиња свртив, ќе ме тепа носталгија после некој месец :(
 

wot

њ
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.483
Поени од реакции
33.585
Прегледај го приврзокот 293955

Кога ја почнав некако не ми остави силен впечаток и мислев дека брзо ќе ја баталам, ама it grew on me и еве при крај сум со приказната, а планирам и да поиграм дополнително за платинум.
На 18ти мај излага и за РС.
Days Gone ја почнав веќе пред барем 3 недели и дури сега сум некаде 80% со приказната, настрана тоа што имам уште "side stuff" за играње и надоградување. Сакам да кажам дека не очекував оволку долга да биде, но добро е раскажана а и добра е приказната ако е толку развлечена, си тече постепено. Би рекол подолга е од HZD, по гејмплејот е доста слична на Mad Max, а по тематиката се гледа дека е доста инспирирана од The Last of Us.
Denovive bev sloboden i nesakajki i sednav.
Prvo ne sakav da ja igram voopsto igrava, mi nemase coolness, izleze vo cuden period, last of us 2 nekade bas itn.

Ja pustiv samo da vkusam vibe, dali e bavna/brza, grafika da vidam, mehaniki dali ima nesto revolucionerno, opsta slika... poso e free na ps+, da trebase da ja kupam mnogu drugi pred nea ke dobiea sansa

Pocetokot igrav bez kejf i mehanicki furav, za da ne primetam posle deka me hooknala i ne sum mrdnal od pred tv. Se prasuvav duri sto ustvari me vlece. Igrata e solidna. Sekoj aspekt izraboten solidno. I moze i ne me fascinirase ama na krajot na denot ne ja hejtam. Ima ponekogas red dead vibe koga vozis so motor niz otvoreniot svet i pocnuva nekoja dobra instrumentalka u pozadina..

Imam uste mnogu malku. 90% in. Hordite mi se epten zahtevni ponekogas, mislam deka samo toj element, toj gimmick e razlicen od random zombie igra ama rewarding e, znae da e dobro cuvstvo koga konecno se ke isplaniras dobro i ke gi sredis.

Ne znam od kaj samodoverba igrata vaka da mi legne ali welcomed surprise.
 

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.533
Поени од реакции
52.307
И јас како што пишав на почеток не ме завлече некако, ама после ми стана интересна и иако е прилично долга, продолжив да ја играм и после приказната за платинум. Добра си е играта, дури и би рекол заслужува повеќе пофалби. Можеби ќе беше повеќе прифатена доколку е приказната десетина саати пократка. Хордите ми беа омилениот дел, ги исчистив сите.
Ќе бев заинтересиран и во втор дел, мислам и дека го планирале ама откажано е и сега студиото работи на нешто ново.
 
Член од
1 ноември 2019
Мислења
357
Поени од реакции
355
Denovive bev sloboden i nesakajki i sednav. Prvo ne sakav da ja igram voopsto igrava, mi nemase coolness, izleze vo cuden period, last of us 2 nekade bas itn. Ja pustiv samo da vkusam vibe, dali e bavna/brza, grafika da vidam, mehaniki dali ima nesto revolucionerno, opsta slika... poso e free na ps+, da trebase da ja kupam mnogu drugi pred nea ke dobiea sansa Pocetokot igrav bez kejf i mehanicki furav, za da ne primetam posle deka me hooknala i ne sum mrdnal od pred tv. Se prasuvav duri sto ustvari me vlece. Igrata e solidna. Sekoj aspekt izraboten solidno. I moze i ne me fascinirase ama na krajot na denot ne ja hejtam. Ima ponekogas red dead vibe koga vozis so motor niz otvoreniot svet i pocnuva nekoja dobra instrumentalka u pozadina.. Imam uste mnogu malku. 90% in. Hordite mi se epten zahtevni ponekogas, mislam deka samo toj element, toj gimmick e razlicen od random zombie igra ama rewarding e, znae da e dobro cuvstvo koga konecno se ke isplaniras dobro i ke gi sredis. Ne znam od kaj samodoverba igrata vaka da mi legne ali welcomed surprise.
И јас ја играв овој период, беше лани и баш ми легна и ми се поклопи атмосверата во играта. Играва не е од оние клише игри што ги има последниве неколку години да шокираат и испревртуваат очекувања само за да бидат зборени и да постигнат нешто.

Играва кога излезе беше во лоша состојба и ради тоа највеќе беше дочекана на нож, но студиото дур излезе последниот пач буквално цела ја преработи, реструктуира и ја среди.

Мене ми остви супер впечаток, не се зема за пресериозна, хордите и се најголема иновација и генерално сите други елементи и се на ниво. Пак ќе кажам долгичка е малку и кога би била пократка за барем 10% сппред мене би била подобра.

Штета што од Сони објавија дека нема да се работи на продолжение барем засега. Сите што имале трпение да ја изограт цела верувам би сакале продолжение. Мој комшија ја играше на нактешко со недели, ја научи како дише, ептен му легна, ја студираше :)
 
Член од
29 март 2013
Мислења
4.478
Поени од реакции
4.285
Прегледај го приврзокот 316428

Малку стелт после Дарк Соулс :kafence:
За оние кои сакаат добра приказна, ова е тоа!
И не е само приказната, гејмплејот е одличен исто така. Главно е стелт кој потсеќа на Dishonored, но има доста и puzzling во стилот на GoW.
А не фали ни графика фала Богу. Графиката е врв, што значи играва е фул пакет. Многу сум задоволен што значи вредат тие... Да, вредат тие 15 минути даунлоад од Замунда :icon_mrgr:

Да продолжиме поматаму :)
Во меѓувреме почнав со ова-
IMG_20211226_175329.png
Така да до 8-ми ќе имам многу од ова "меѓувреме".

А само што помислив дека ми се натрупаа многу игри за играње и нема да стасам... За 3 дена ја завршив:
1640708879555.png
Не ме остави впечаток како претходната за жал, а очекував повеќе.
Претходната имаше повеќе акција, повеќе адреналин и хорор елементи, оваа им е направена нешто во стилот на Фаркрај. Акција ИМА, но јас сакав повеќе мутанти и чудовишта, џапмскери па макар и клише да бидат.
Али морам да ги пофалам за оптимизацијата. Браво, вака се прави игра со ваква графика и за стар хардвер. Не ни зузна десет-шеесеткава, буквално статер не приметив на хај сетингс.
........

А сега морам да се вратам повторно на Секиро, морам да истерам некој од пропуштените ендинзи.
 
Последно уредено:
Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.702
Поени од реакции
24.167

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
9.080
Поени од реакции
21.978
Исто. Можеле да подобрат некои ситници, ама играта во целост е лудило! Приказната ми прави ментален оргазам, ова повеќе од идеолошки аспект.
Че Гевара на апаратима :uzi:
 
Член од
14 ноември 2013
Мислења
6.191
Поени од реакции
19.275
Ја свртев Pillars of Eternity II: Deadfire и приказната ми беше предобра. Две маани за играта имам само - главниот квестлајн е препрекраток и другарите се досадни.

Screenshot (23).png

Сега ќе го почнам кецот со нов карактер кој ќе го импортнам во двојката, ќе екпериментирам со мелее магус.
 

wot

њ
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.483
Поени од реакции
33.585
Vcera i denes igrav Oxenfree dur se zakacam na nesto ozbilno.

5-10 casa igra, zavisi ako sobiras trofei.

Prilicno genericka prikazna ama nikogas dosta od vakov stil, kade krajot zavisi od tvoite izbori pomesano so time looops, misterija na ostrov, bla bla. Bi rekol 7 od 10 bidejki e kratka i ne se osekas kaznet ako izgubis mnogu vreme na takva a e samo uste edna od mnogute.

Ja igrav i koga izleze ama togas ne do kraj bidejki bese bavna, duri i za 2d platformer. Nekolku godini podocna, me progonuvase i morav... sega sun spremen za najavenata dvojka od pred nekoj mesec Oxenfree: lost signals

Trejler od kecot, preporacuvam ako ste po ovoj stil na igri.


Life is Strange 2, ги снимив сите 5 епизоди за YouTube. Ако знаете некој сличен серијал, препорачајте. :noze:
Ne znam kolku e za jutub, vo edna dve epizodi moze ama dzirni ja, moze ke ti legne.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom