Сексот е предигра за љубовтаljubovta e predigra za seks
Животот е убав само ако е исполнет со љубов, бидејќи љубовта е силата што не движи низ животот и ни го разубавува. Мојот избор секако е живот со љубов, без разлика што сум претрпела многу разочарувања, оптимист сум дека по страдањето и болката конечно и за мене ке се појави "она вистинското"...Ljubovta e kako fudbalska topka-site ja brkaat da ja stignat,a stom ke ja stignat -ja sutnuvaat
Dali se plasite da se vljubite?Bidejki ljubovta vo odredeni momenti bara zrtvuvanje,odrekuvanje,stradanje,bolka...
ili pak podobro vi e da ziveete bez ljubov?
koj e vasiot izbor zivot so ljubov ili bez nea?
А демек со љубов нема да умреш?:pos2:Zosto mislis deka zivotnite ne znaat sto e toa ljubov bilo da zboruvame za ljubov pomegu edinki od ist vid ili ljubov na zivotnite kon covekot
Eden poet rekol...bez vozduh se umira za nekolku minuti,
bez voda se umira za nekolku dena
bez hrana se umira za nekolku nedeli
a bez ljubov, umiranjeto e najdolgo i nikoga definitivno.
Aj sega da ve vidam dali nema da se zaljubuvate
И животните можат да љубат. Пример ти се лебедите.... кога еден од лебедите умира по некое време ќе се најдат повторно во другиот свет со сродната душа, поради тоа што без таа љубов не може другиот лебед да живее и умира од тага.Со љубов нормално! Со љубов се живее! Без љубов ќе бидеме како животните ...
So i da izberes ljubovta ke ostane vo tebe, tvoe e dali ke ja primenis ili ne. Ljubovta nema definicia, sve zavisi od licnosta i od iskustvoto. Vo ljubovta ne e vazno dali ke bide vozvratena vazno e ti da ja davas iskreno od se srce, a so tek na vreme ke dojde toj so ke ja vozvrati. Kako ke sozdades ljubov ako ne probas ( za ljubov se potrebni dvajca ).koj e vasiot izbor zivot so ljubov ili bez nea?:helou: