Што е љубовта?

zak

Член од
22 август 2007
Мислења
63
Поени од реакции
0
mn ubavo e custvoto koga si zaljuben i ne se opisuva so zborovi
 
Член од
14 август 2007
Мислења
93
Поени од реакции
0
Mozam da napravam komparacija so eden mnogu glupav primer::back:

-Da zastanes i da se vrtis vo krug, da se vrtis mnogu brzo,:vozbud: i ako ne go fiksiras pogledot na nesto postojano, gubis ramnoteza, ne znaes sto se slucuva naokolu tebe i mozes da padnes...:nesvest: :wink:

...ete takva e i ljubovta...
 

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Љубовта е чуство кое те лаже да мислиш дека си бесмртен, поради љубовта си насмеан по цели денови и ништо апсолутно ништо неможе да те онерасположи да ти ја тргне таа насмевка.
Се чуствуваш сигурен во себе, си милиш дека ако скокнеш од среќа што си заљубен а таа љубов е возвратена дека ќе го допреш небото.

Но ретко кој ја има таа вистинска возвратена љубов обично се работи за платонски моменти. После некое време откако апсолутно ќе сватиш дека не можеш да живееш без таа личност затоа што веќе секојдневието ти нема смимсла-ќе почнеш да тонеш. Целиот твој свет што ти и твоите сакани сте го граделе за тебе станува веќе не е твој. Тоа е веќе свет на вашата оспесија ваша љубов. Во тој момент гледате дека никогаш нема да ја имате, тука веќе станувате самоубиствени.

Првите симптоми се стандардни не јадете со денови, не зборувате со никој, навечер се криете ко мало дете и плачете во перница. За одредено време ова кај тинејџерите што мислат дека се заљубени затоа што тоа е кул ова поминува, не подолго од месец дена.
Но кај тињ што вистински се заљубени тоа не поминува-само се зајакнува. Не сакаш да разговараш со никого затоа пто веќе знаеш што ќе ти кажат "човече заборавија не те заслужува" знаете стандард клиже муабетите што и вие некогаш сте ги дале и ќе ги давате.
Но што знаат они-не знаат како боли, како пржи во градите како цело тело е неподвижно. Каков ручек бе мамо јас душата не си ја чуствувам дека е во мене а камоли стомакот!!!!

Ова е проблемот со љубовта-редок но се случува. Не на сите привилегирани се емоционалните личности само тие влегуваат во елитата да изгубат воља за живот. Ех и јас сакам да сум политичар или некој како другариве мој кој што само секс им се врти низа глава но тоа е тоа.

Не можам ова да го довршам сега-подоцна ќе се вратам да го допишам.
 

Pretty bItCh

..::feel the ♥::..
Член од
20 септември 2007
Мислења
317
Поени од реакции
1
Ljubovta e kako fudbalska topka-site ja brkaat da ja stignat,a stom ke ja stignat -ja sutnuvaat:toe:
Dali se plasite da se vljubite?Bidejki ljubovta vo odredeni momenti bara zrtvuvanje,odrekuvanje,stradanje,bolka...
ili pak podobro vi e da ziveete bez ljubov?
koj e vasiot izbor zivot so ljubov ili bez nea?:helou:
 
Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
163
Со љубов нормално! Со љубов се живее! Без љубов ќе бидеме како животните ...
 

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Досега многу пати ме повредиле и љубовта (речиси) секогаш ми била невозвратена и имам во себе доза страв да за заљубам, бидејќи не сакам пак да проаѓам низ пекол и солзи.
Но, мојот избор секогаш е љубов љубов и само љубов .Ако не ризикуваш во љубовта, тогаш правиш огромна грешка, бидејќи во тој случај никогаш нема да дознаеш што си можела да добиеш.
Не би можела да живеам без љубов...мојот основен двигател.
 
Член од
8 мај 2007
Мислења
250
Поени од реакции
1
Љубете, и да ве повредат продолжете да барате љубав ... прекрасно е на крај кога ќе биде возвратена, кога ќе ја најдеш сродната душа
УЖИВАМ
 

Ред хот!

***candy girl***
Член од
6 март 2007
Мислења
593
Поени од реакции
12
Нормално дека живот со љубов...без љубов каков би бил тој живот,човек како машина,без чувства,несполнет целосно.Сум страдала во љубовта,но никако не се откажувам од неа,сакам да сакам и да ме сакаат.Не се плашам од фактот дека повторно можам да бидам повредена,туку гледам на тоа како уште еден дел од мојот живот,кој ако заврши неубаво,после некое време ќе помине и јас повторно ќе бидам спремна за нова љубов.Едноставно,така функционирам.:wub::pipi:
 

Mad Maxx

SSG3000
Член од
4 мај 2005
Мислења
1.235
Поени од реакции
64
Преценета работа,низа хемиски реакции со резултат-глупи одлуки.
 
Член од
27 јуни 2007
Мислења
2.157
Поени од реакции
507
можеби љубовта е најлигавото чуство што човекот може да го има!но истовремено и тоа е најмистериозната работа на светот според мене!Не сум човек кој верува во среќна љубов.Незнам можеби на тоа ме натерал мојот неуспех и пораз во врска со неа!
а и мислам дека сите големи љубови завршувале на овој или оној начин несреќно!што е уште една причина да не верувам во љубовта како што ја опишуваат-вечност!
подобро никогаш повторно да не се вљубам,одколку да се вљубам и да изгубам!колку што може да те прави среќен,неколку пати повеќе може да те направи понесреќен!
 

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
21
Како и сите работи(нормални) кои ни се случуваат во животов, така и љубовта има и лоша и позитивна страна.

Лоша-кога љубовта е невозвратена-поточно се влубуваш во погрешна личност-т.е личност со која немаш исти потреби, личност со која не можеш да го делиш животот зАедно.
Позитивна-Единствено ќе речам дека кога си заљубен, љубовта едноставно го храни човекот. Поубаво чуство сигурно нема. Возвратената љубов, да се осети на сопствена кожа е можеби и тешко некогаш, но е нешто што вреди навистина.

Така да, никогаш нема да се плашам за се заљубам вистиски (но претходно со добро познавање), бидејќи мора да има падежи за да научиме да бидиме посилни, и се разбира, на крајот, секогаш доаѓаме до до тогаш она бараното.
Љубете и ќе бидете љубени. Ако не љубите, не очекувајте вие да бидете љубени. :smir:
 

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Од љубов не се живее, без љубов уште помалце.... Како сакате гледајте, но тоа е едно уникатно, искрено чувство кое кога ке го почувствувате... Нема да можете без него.
 

Drama Queen

Sky Catcher
Член од
2 септември 2007
Мислења
1.739
Поени од реакции
64
Bez ljubov ne se zivee,zivotot nema da go dobie svojot sjaj...kolku i da e bolna ljubovta i kakvi posledici da nosi sekogas ke ja ima vo mene,zosto ke se potrudam da ne stradam tuku da bidam sakana i da sakam,nekogas nema da mi uspee ama toa e toa,zivotot e takov magicen krug koj sekogas se vrti...
 

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Зашто да ми е страв да се вљубам? Зашто да ми е страв од најубавото? Сакам да сум вљубена и секогаш сум зашто таа појава ме исполнува и се чувствувам целосна.
 
С

Сатори

Гостин
...

Ljubovta e kako fudbalska topka-site ja brkaat da ja stignat,a stom ke ja stignat -ja sutnuvaat:toe:
Dali se plasite da se vljubite?Bidejki ljubovta vo odredeni momenti bara zrtvuvanje,odrekuvanje,stradanje,bolka...
ili pak podobro vi e da ziveete bez ljubov?
koj e vasiot izbor zivot so ljubov ili bez nea?:helou:
Да, љубовта е каде каде повеќе од само збир на емоции, тоа е момент кога одлучувате да љубите.
Штом одлучите да љубите ја правите најголемата жртва на светот, треба да дадете нешто свое и да примите во себе нешто туѓо.
Моменти кога се прашувате дали тоа е вистинската работа и колку вреди да се борите за нешто ако само по себе не е реално.
Потоа следат моментите на прифаќање на другата единка, жртвување и менување ... колку некој е способен да даде од себе и ПРЕД СЕ да дозволи да му се даде.

Да живеам без љубов?
Да се одудам сама себе на мизерен и патетичен живот?

Не!Тоа никогаш не би си го направила.Цврсто држам до тој принцип дека љубовта ми е неопходна за многу функции, за да бидам океј.
Не не ни сакам да замислувам што би било кога ми ја немала, објектот на љубов се менува, но љубовта е таа што е вечна.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom