Што ви е најчудно во сонот?

Член од
6 декември 2009
Мислења
235
Поени од реакции
18
Често кога сум сонувала многу лош сон, како да пробувам да се разбудам, али нешто ме гуши и не можам, така што ме фаќа паника и не можам да дишам :nesvest:
Или некогаш сонувам како сум станала од спиење (накај 3-4 сабајле најчесто) и ми се дешаваат многу чудни глупости...па после стварно коа ќе се разбудам страв ми е да мрднам од кревет..
Друга чудна работа...што ми се десило да се 'заљубам' у сонот во некој што не постои, т.е. не го знам...

C

Cool Hand Luke

Гостин
Се случило ли некому да се разбуди во кревет и да не може да мрдне? Тоа е кога умот се разбудил пред телото кое сеуште спие, и може да биде гадно гадно страшно. Може да мисли дека демони го држат и такви работи.

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Се случило ли некому да се разбуди во кревет и да не може да мрдне? Тоа е кога умот се разбудил пред телото кое сеуште спие, и може да биде гадно гадно страшно. Може да мисли дека демони го држат и такви работи.
Еднаш.
Мислев дека сум умрела :pos:
Да, језиво глупо чуство и после тоа страв ми беше да спијам :)

Член од
6 декември 2009
Мислења
235
Поени од реакции
18

Да, ми се има случено и не можев воздух да земам, или барем така мислев...

Член од
7 декември 2009
Мислења
3
Поени од реакции
0
Na primer mene vo sonot mi e najcudno toa sto go sonuvam posle nekoe vreme realnost e momentot sto sum go sonuval vo son mi se ostvaruva . . . toa sum go primetil 1000 pati !

Lucio

титула по желба
Член од
26 јуни 2006
Мислења
871
Поени од реакции
42
Мислам дека еднаш или 2 пати.
Првиот пат мислам дури како да излегов од под вода, задишан бев. :nesvest:
Вториот пат сестра ми седеше на компјутер, ја спиев у дневна. И се будам, гледам со очите, не можам да мрднам со ништо, пробам да викам и само Ммммм се слуша, не можев ни со уста да мрднам. 3-4 секунди отприлика така.

И денес во школо сум задремал на час. А и не сум сигурен дека сум задремал. Чекав да ѕвони, имаше уште 3-4 минути. И се тупкав со чадорот по рамо за да не ме примети професорката дека спијам. И одеднаш во сонот којшто беше сцена со одбојка на плажа, една топка беше упатена кон „делот којшто го дели моето тело на горна и долна половина“ и штрепнав, отскокнав дури од столот таман пред да ме удри. И овој до мене што седеше потврди дека до истиот момент сум се тупкал со чадорот, а професорката се згази од смеење. :kesa:
И за ова сум сигурен дека се случува на повеќе луѓе. Во повеќето случаи (и мене исто) како луѓето да сонуваат како паѓаат од зграда и таман да се удриш од „чементо“ и се будиш, може скокнеш од кревет и осетив како да ми се утрпнати* нозете.

*if you know what I mean

The One

Оној шо ќутит а све знајт
Член од
16 март 2008
Мислења
189
Поени од реакции
39
Ова ретко ми се случило но напати добивам контрола над сопствените соништа и знам дека сонувам и се случува се што ке посакам.Ако некој знае како да го направам ова по волја да се случува, со некој си метод нека пише :helou:

Член од
1 септември 2009
Мислења
166
Поени од реакции
56
Пробај пред спиење да исфантазираш како влеуваш во лифт, притискаш на најгорниот спрат и лифтот тргнува. Но не запира туку излетува од зградата и продолжува да лета се додека не слета на некое место по твој избор. Откако ќе слета, излегуваш од лифтот и замисли си дека во тој момент се освестуваш во сонот сваќајки дека дека сонуваш.

Лифотот нека биде од оние проѕирни од стакло за да можеш да гледаш каде лета.

(Сценариово потсеќа на последната сцена од "Willy Wonka and the chocolate factory" оригиналниот филм со Gene Wilder)

Штосот е да се уфилмаш до толку што тоа истото, откако ќе заспиеш, навистина ќе почнеш да го сонуваш се до моментот кога излегуваш од лифтот кога би требало да се случи тоа што си програмирал - да се рзбудиш во сонот.

П.С. Пиши ако ти успее :wink:

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Имам од негде слушнато дека сонот траел само 1 секунда.
Колку е тоа вистина?

marko_d

Ретард
Член од
10 април 2009
Мислења
430
Поени од реакции
18
Повеќе трае од една секунда, зависи , работата е во тоа што секој ден сонуваме ама ретко кога ги памтиме соништата, тоа што ние го памтиме е само фрагмент

The One

Оној шо ќутит а све знајт
Член од
16 март 2008
Мислења
189
Поени од реакции
39
Пробај пред спиење да исфантазираш како влеуваш во лифт, притискаш на најгорниот спрат и лифтот тргнува. Но не запира туку излетува од зградата и продолжува да лета се додека не слета на некое место по твој избор. Откако ќе слета, излегуваш од лифтот и замисли си дека во тој момент се освестуваш во сонот сваќајки дека дека сонуваш.

Лифотот нека биде од оние проѕирни од стакло за да можеш да гледаш каде лета.

(Сценариово потсеќа на последната сцена од "Willy Wonka and the chocolate factory" оригиналниот филм со Gene Wilder)

Штосот е да се уфилмаш до толку што тоа истото, откако ќе заспиеш, навистина ќе почнеш да го сонуваш се до моментот кога излегуваш од лифтот кога би требало да се случи тоа што си програмирал - да се рзбудиш во сонот.

П.С. Пиши ако ти успее :wink:
Фала баш ќе го пробам ова :wink:.

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Имам од негде слушнато дека сонот траел само 1 секунда.
Колку е тоа вистина?
јас имам слушнмато 1 минута но како и да е 1мин или 1 секунда е малку а имаш чувство како цела ноќа да сонуваш, со саати... е тоа е најчудното во сонот!

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Се тоа е поврзано со нашата психа. Јебига не сум психолог, но знам дека преку текот на целиот ден, работите кои ги правиме, работите за кои мислиме, дури и работи кој се несвесно дел од нас, ги “реализираме“ во нашите соништа. Ова знам се случува во 50% од соновите. Другото е сеуште мистерија (барем за мене)

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
ехх колку забегани работи ми се дешаваат у сон... неможам да го објаснам тој осечај...
али најак филинг е лебдењето, ко да си јадел меџик машрумс :pos2:
најбедно е тоа што секад мислам дека сум во риал лајф па често се воздржувам за некој работи кој во риал лајф никој не би помислил да ги направи... затоа секад пред да си легнам се потсеќам дека е тоа само сон и можам слободно да ја силувам секоја риба што ми е по мерак а ја има во тој тренутак. :wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom