Што ви е најчудно во сонот?

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
не гледај насабајле низ прозор .. сеќавањата од сонот се губат :pos2: озбилно
Не е така....имам читано дека ако се разбудеме 5 мин по сонувањето ке памтеме 30% од соно ако се разбудеме по 10 мин 50 % а ако продуземе да спиеме до сабајлето уопште нема да памтеме шо сме сонувале.Сите сонуваме преку целата ноќ ама ретко се будеме во сонот и за тоа не ги памтеме сите наши сонови.И јас шо сонувам стварно тоа се случе...има ги такви луге.И баба ми е иста....тоа е како 6то сетило

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
најчудно ми е што нема логика тоа што го сонувам. сонувам дека сум со некои другари и одеднаш се вртам зад мене сосема трети луѓе и јас си го продолжувам истиот муабет како со едни исти да си правам муабет:toe: и не знам кај прочитав ама сите личности во сонот и ,,непознатите,, всушност ние ги имаме видено некаде, можеби само на минување во друг град ваму таму ти не ги паметиш ама во сонот сепак ги сонуваш. малку ми е чудно ова ама ете.оти стварно има и многу непознати во моиве сонови . сакам да ги заборавам соновите оти се стварно глупи ама некои ги паметам уште од 5 год што ги имам сонувано :nesum:

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173
Чудно ми е тоа што кога имам температура секогаш го сонувам истиот кошмар кој едноставно неможам нити да си го преставам кога сум буден ниту да го опишам.

Можеби е дејство на хемикалиите од лековите па ствараат различни слики во подсвеста нема што друго

S

Sheldon Cooper

Гостин
Jас сабаjлето знаев што сум сонувал, а сега неможам да се сетам :(

Neporazen

Time Lord
Член од
25 јануари 2009
Мислења
545
Поени од реакции
22
Abe najcudno e nekogas so se slucuva nekoj son da go sonuvash poveke pati.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Најчудно ми е што некои моменти од сонот, подоцна ги гледам на јаве :vozbud:

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Најчудна ми е бојата во сонот, се е замаглено, сиво.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Најчудно додека сонувам е нешто кое го зборев пред некој ден со две другарки. Мешањето на сонот и јавето. Навистина ми е чудно како може во моментот кога ќе ми ѕвони телефонот, јас да сонувам дека ѕвони, се јавувам и си правам муабет. Откако ќе спуштам, сфаќам дека уствари телефонот сè уште ѕвони :wink:
Во врска со сонувањето, не ми е јасно како може да се одговара точно на прашања додека спиеме. Зар сонот делува како еден вид на серум на вистината:toe:

А нешто што најчесто сонувам е како се гледам во огледало. Позади мене се појавува човек со злобна насмевка. Јас пробувам да викам, но немам глас и почнувам да бегам. И пак, пред огледало, овој пат човекот со зацрвенети очи и злобна насмевка.

Член од
5 септември 2009
Мислења
7
Поени од реакции
0
sepak sonot e malku ispitana rabota nekoj naucnici vikaat deka sonistata se tvojte najgolemi stravovi a nekoj vikaat ne ispolneti zelbi sepak naj cudno nesto so sum go sonuval e deka sum ostaven vo suma so zobija i deka imam samo edna sekira so koj gi ubivam ama me fakjaat i pred da me izedat se razbudiv ( jbg)

Duduk

Korg Maniac
Член од
8 јули 2009
Мислења
953
Поени од реакции
99
не знам дали ќе ме разберете што сакам да кажам но... сонувам тоа што ќе ми се деси следниот ден..... но сепак не го сонувам тоа... пазете.. ја сонувам ЦЕЛАТА потполно целата случка... само со различни луѓе т.е со сосема трети четврти што ти ја знам таму..... а утре дента од кога ќе станам истата случка ми се случува најчесто сум приметил накај 19ч и 43мин..... точно во тоа време, само што ми се дешава тоа со сосема различни луѓе кои ги имам видено во сонот.... фак.. ги истражувам овие срања веќе подолго време, затоа и саатот го запамтив..... последен пат ми се деси тоа на одмор годинава во Будва.... сонував нешто ... онака ко што објаснив.... и дента.... оп тоа се оствари, само со сосема единаести луѓе....... weird... :vozbud:

Член од
5 септември 2009
Мислења
1
Поени од реакции
0
najcudno mi e koga sonuvam kako nekoj so crno dolgo palto isto i kapa me brka vo zapalena shuma podlogo vreme.. vo sonot gledam kako sto gleda TOJ kako jas da sum toj.. i od so sum preumorena zastanuvam.. i toj zastanuva.. ( se sekavate kako gledav-- toa sto toj go gleda--) .. i poleka TOJ ja priblizuva negovata raka nakaj moeto desno ramo a jas poleka ja vrtam glavata i ja zabelezuvam sivata ispukana raka.. :icon_conf i se zavrsuva.. a jas se budam uplasena :S omg.. E sega so bese najcudnoto.. ovaj son go sonuvam poveke pati vo godinata i toa uste od 1vo oddelenie ..toa e nekade 11 godini :D .. ako znaj nekoj so e kako e .. i zosto e .. POVELI KAZI .. :vozbud:

Milla*

100% Milla
Член од
15 јуни 2009
Мислења
254
Поени од реакции
41
Епа мене најчудно ми е кога сонувам неповрзани работи, од едно место се префлам на друго, се испревртуваат работите и не можам да сватам и разберам што всушност сум сонувала. Исто така кога сонувам како паѓам и се влечам по креветот или се стресувам како стварно тоа да се случило :wink: Ѕ последно време имам многу кошмари и така да се нервирам кога треба да легнам да спијам зошто знам што ме чека :)
А и чудно ми е кога спијам на пример од левата страна на креветот ке сонувам пеперутки цветчиња и сл. а кога спијам од десната страна само така космари имам и то а никако да си го разјаснам зошто е така :)

Kajgana Shop

На врв Bottom