Привремена парализа после будење од сон или луциден сон (астрална проекција)
Да!!!! во тој момент помислив дека сум се парализирал, не можев ни да викнам по некого да ми "помогне" седев така укочен солзи на очи ми дојдоа од страв паника и немоќност.Никогаш во животот толку не сум се исплашил болно,многу ЈЕЗИВО искуство!
Ова ни на најголемиот душман не би му го посакал, не сум некој што се плаши многу лесно или слично, ама ваквата состојба е нешто многу тешко да се игнорира тргнувајќи од фактот дека сеуште не си свесен и неможеш да се смириш така лесно (не можеш правилно да размислуваш)
Ако воопшто размислуваш..
Луѓе не се потресувајте многу од оваа појава разбирам дека е страшно, но исто така е и нормална работа. Во текот на сонот може да се случи да се разбудиш, т.е. свесен си дека сонуваш, а тоа се вика астрална проекција. Тоа значи дека едно од енергетските тела се одвоило од физичките и твојата свест се префрлила во него (како во филмот Аватар) . Штом ви се случи таква работа - уживајте и забавувајте се.
Проблемот (кој не е проблем) настанува во моментот кога ќе се вратите во физичкото тело т.е. ќе се разбудите. Понекогаш може да се случи да се умот да ви се освести пред мозокот да го разбуди телото - затоа се случува таа привремена парализа. Како прво немој да паничарите, а како второ, најдобро нешто што можете да направите е ПАК ДА ЗАСПИЕТЕ. Затоа што следниот пат кога ќе се разбудите се ќе биде во ред и мозокот ќе ви се ресетира во нормален работен модус т.е. бета фреквенција на мозочни бранови.
А ако некој е превознемирен за да заспие, пак нема проблем едноставно причекајте додека телото повторно да се разбуди. Тоа е нормален процес - кога спиете мозокот дава команда во телото да се лачи некаков вид на анестетик, кој ви помага да заспиете и во тоа да не ви смета тоа што нешто ве буцка или чеша по телото. На мозокот едноставно му треба време понекогаш да испрати Wake Up call ако го предухитрите со неочекувано излетување од РЕМ фазата на спиење.
Се надевам дека ова ќе му помогне на некој посмирено и попријатно да го доживее ова искуство.