Pred 2 meseca bratucetka mi od Hrvatska bese na gosti kaj mene, i ja sonuvav deka e 6ti mesec trudna i i kazav i se iznasmeavme! Mi kazaa deka toa znaci deka ona ke ima nekoja tezina za 6dena, nedeli, meseci ili sl demek. I op za 6 dena i se desi haos sve u ist den- ja izgubi kreditnata karticka, gi skina cizmite i od Hrvatska i javija deka i zakazale da brani diplomska za samo 1 nedela (a ona use bese u Skopje). Grevce!
Ova ne e nisto za mene- na majka mi sonistata se kako predviduvanja. LUDNICA! Eve nekolku primeri (jas licen svedok na primer br.3 i 4):
1. Pred 15tina godini sonuvala deka brat i se seta so svrsenicata, pa on zastanal i se fatil za srceto, pa posle svrsenicata otisla na druga strana i se sretnala so drug covek. Epa posle toa se desilo brat i (vujko mi) se setal niz grad i go udrilo infarkt i pocinal. Svrsenicata negova otisla kaj nejze doma, i posle nekolku meseci se zapoznala so drug covek i se zemala so nego.
2. Pred 10tina godini ja sonuvala vujna mi kako i doaga na balkon i i vika spremi se, i dojdi da me ispratis, samo nemoj da me gledas, ne sakam takva da me pamtis. I istiot den i javija deka vujna mi pocinala.
3. Pred 5 godini go sonuvase kumasinot moj kako vozi kola i deka odednas ne mozel so ednata noga nisto da pravi. Posle 1 nedela kumasinot moj imase sobrakajka i nogata mu bese ispokrsena, mu trebase meseci da se oporavi.
4. Go ima sonuvano pred da se desi zemjotresot u Turcija so se sluci pred nekolku godini kade imase mnogu zaginato.
Iskreno ne mi e jasno kako e toa mozno, ali me faka nekad strav koga ona pocnuva da kazuva sto sonuvala. (sreka 90 posto od sonistata i se onaka bezveze) LOL