Dzish
unlike any other...
- Член од
- 15 февруари 2007
- Мислења
- 13.994
- Поени од реакции
- 2.689
Од секогаш. Не џабе рекле ќотекот е излезен од рајот.ВОСПИТНО-ОБРАЗОВЕН систем, а од кога тоа децата се воспитуваат со ќотек?![]()
Од секогаш. Не џабе рекле ќотекот е излезен од рајот.ВОСПИТНО-ОБРАЗОВЕН систем, а од кога тоа децата се воспитуваат со ќотек?![]()
За твое доброShakaZulu Значи ти дозволуваш доколку некој ученик не носи опрема на час по физичко а притоа има добирно единица од професорот и забелешка професорот има право да го удри???? И еве ајде да не зборуваме само за професорот по физичко, што се случува со класните раководители дали и тие имаат право доколку некој ученик СЕ ПРЕМЕСТИ ОД МЕСТОТО КАДЕ ШТО МУ КАЖАЛ ПРОФЕСОРОТ и седне на друго место, дали тогаш класниот има право да го утепа со клоци и боксови како што бесе случајот пред некое време во мојот клас, но тој ученик дали затоа што е глуп или е нешто друго причината само се врати на местото и си седна како ништо да не било (пред тоа му кажа на професорот дека ке се жали на директорот а професорот му вика јас тоа го правам за твое добро! ).
а зошто тогаш е забрането физичкото насилство? (ќотек = физичко насилство)Од секогаш. Не џабе рекле ќотекот е излезен од рајот.
Не се прави паметен,можда му умрела мајка му,па заборавил на физичкото.Од кај знаете вие све бе,брее што ти било комунизам,све ве учеле пред време,глеаш и сте продавале опрема за во вселена на американцине,чудо сте биле вие,сте си ибале мајката еј.Ти мене ме дупиш во здрав мозок или ми се прајш мангуп?
Заборајл да однесам, џанум имав 5000 работи денес да напрам, остана шлеперот на граница, детето не ми беше арно трчав по лекари, колата ми се расипа... па не стигнав од дома дресот да го земам. Освен едно училиште шо обавези имате? Ништо... и пак заборајв да однесам. Оти не заборајш дека мочањето се прави во ВЦ, па наместо таму да се измочаш в гаќи?
Од една страна училиште е едно, работа е друго. Колку шо ме држи умо, се викаше физичко и здравствено образование предметот, а целото тоа училиште иди од училишно - воспитен процес кој шо сите треба да го поминат. Работата е неморален систем, пошо можам и да си одам ако не ми е по ќеиф.
Еве ти и тебе, исто.... работа и училиште е мешање баби и жаби
Од друга страна, шо ако сум јас шефот?
Тера Мара овце на бициклу"Тера Мара овце на бициклу."
Забеган беше Мечо...строг за опремата, ама кога и да удреше ученик беше неоправдано. Поради таквите стари професори што се однесуваа како закон и устав на часовите почнав да го мразам физичкото. Запишуваше неоправдани ако задоцниш со облекувањето опрема, а се облекувавме на 2 клупи пред салата, играјќи стриптиз пред цело школо оти немавме соблекувални.. Буквално се тепавме кој да биде дежурен, ако ти дојдеше редот ни пари немаше да те натераат да вежбаш на час![]()
Не бе, секој час мајка/татко/брачед умира, најчесто во јануар/февруар се оди на матура кај подалечни роднини и така цела година се наоѓаат оправдувања.Не се прави паметен,можда му умрела мајка му,па заборавил на физичкото.Од кај знаете вие све бе,брее што ти било комунизам,све ве учеле пред време,глеаш и сте продавале опрема за во вселена на американцине,чудо сте биле вие,сте си ибале мајката еј.
Така треба да прават професорите, а не како еден што го имав во основно еднаш не понесов опрема и му велам не понесов за тоа и тоа и он ми стави неоправдан и плус ме удри јас го прашувам зошто ме удри тој ми вика тоа ти е да не заборавиш нареден пат а јас му велам па нели може да се присетам од неоправданиот а он ми вика изостаноците вие брзо ги заборавате ќотекот се памтиДа ви кажам јас мое искуство со неносење опрема на физичко. Влегов во сала со фармерки, професорот ме запиша како отсутен и ми вика можеш да ја напуштиш салата. После класната ми бапна неоправдан, па следниот час фино лепо си дојдов со опрема.....и сите среќни и задоволни, а ако ме удреше професорот, сеа немаше да биде на работашто е подобро за него?
![]()
Не така треба да прават, туку МОРА да прават, а ако не - ти кажав веќе што да направиш ти или твојот другар. Првин ќе го пријавиш кај класниот и директорот, потоа во полиција и ќе му опнеш една тужбаТака треба да прават професорите, а не како еден што го имав во основно еднаш не понесов опрема и му велам не понесов за тоа и тоа и он ми стави неоправдан и плус ме удри јас го прашувам зошто ме удри тој ми вика тоа ти е да не заборавиш нареден пат а јас му велам па нели може да се присетам од неоправданиот а он ми вика изостаноците вие брзо ги заборавате ќотекот се памтие тогаш да ми е бил овој памет немало е така да излезе ама тоа е...
Немој да се навредиш што ке те наречам така но тоа е...Мене Мината ме удираше со летва кога сум се смеел на час (кој учел индустриско знае) . Киро по руски какви шлаканици делеше. Правам муабет за до пред 3 години кога бев средно. Денешниве деца биле мн нежни ебаго
И јас играм у незатоплени сали,8 години другаре.баскет играм на терен надвор,кога има снег чистам со лопата/метла.И јас сум се тепал на ферки,и никад не сум идел модар дома.Не сте го правеле само вие тоа,муабетот ми е да не донесувате заклучоци пред време,и ако примети,ова му се случило еднаш,а не секој јануар/февруар.Не бе, секој час мајка/татко/брачед умира, најчесто во јануар/февруар се оди на матура кај подалечни роднини и така цела година се наоѓаат оправдувања.
Ме мрзи да го клам Кили и фамозното Не ме јеби...
И не сме биле ние некакво којзнае какво чудо, ама за овие плачипичковци сме биле U.S. Army. Спартанци... Колку фудбали имам играно на снег, кошарка во незатоплена сала на -10, колку пати си иам одено дома со сино око од договорени тепачки после часови... па нити на А1 не снимаа, нити класниот дозна, нити директорот.
Или пак знаел да почитува авторитет, особено ако си ја има мувата на капата.Немој да се навредиш што ке те наречам така но тоа е...
Ти или си бил мнооогу ГЛУП или нешто друго не си бил во ред па да дозволуваш професор со летва да те удара и шамари да ти делитолки ли не си размислил дали тоа е во ред што ви го прават професорите и дали ако сакате дека имате каде да се пожалите или ви е било сеедно дали ке ве удри некој или не
![]()
Супер. Шо е тогаш проблемот да се прифати еден авторитет и да се поќути на постар? Мора на секое лонче да клајте капаче?И јас играм у незатоплени сали,8 години другаре.баскет играм на терен надвор,кога има снег чистам со лопата/метла.
Е шо сеа, сакаш да кажиш дека тепач си, и дека не си изел ќотек? Со сув газ риби не се фаќаат, така ми велеа мене...И јас сум се тепал на ферки,и никад не сум идел модар дома.
ова оди во пост кој ме изнасмеалНемој да се навредиш што ке те наречам така но тоа е...
Ти или си бил мнооогу ГЛУП или нешто друго не си бил во ред па да дозволуваш професор со летва да те удара и шамари да ти делитолки ли не си размислил дали тоа е во ред што ви го прават професорите и дали ако сакате дека имате каде да се пожалите или ви е било сеедно дали ке ве удри некој или не
![]()