Што бизнис би отвориле без разлика колку треба да се вложи?

Член од
14 мај 2009
Мислења
1.581
Поени од реакции
1.853
INDEXOT OD 2007 DO SEGA PADNA TRIPATI! MISLAM....!? KOLKU PATI DA POVTORAM!? NEKA DEMANTIRA NEKOJ DEKA INDEXOT TOGAS NE BESE 7-8.000! NEZNAM ZA STO MI ZBORUVAS? JAS ZBORUVAM ZA FAKTI! FAKTI! OTVORI 2007 KOLKU BESE INDEXOT, KOLKU E SEGA 2.600- 2.700.- ZA KAKVO DUPLIRANJE MI ZBORUVAS COVECE? NITI SUM BIL ZAINTERESIRAN NITU SUM SAKAL DA VLOZUVAM I 2006..7..8..9! DA VLOZEV 2006 NA BERZA I DA SLUSAV "EXPERTI" KE IMAV SEGA "MUDA GOLA" :pos2:.... FILMOVI SAMO NISTO DRUGO!
STANOT? DA, AMA TREBA DA SE ZIVEE NEKADE COVECE 7-8 GODINI, A TI KVARTALNO VADIS 10%!!! ZATOA TI REKOV STANOT DA GO PRODADES! AKO REINVESTIRAS, ZA DVE GODINI GI VRAKAS PARITE!:drk:....
KOLKU PRIKAZNI SE IZNASLUSAV! SAMO TI SI USPESNA PRIKAZNA, A DRUGITE KELNERKI I CVEKARI!!! DA MU PUKNE ZILA NA COVEK I TOA ONAA STO JA NEMA! SITE SE ZAGUBARI, SAMO JAS KARIV! INTERESNO! MNOGU SREKA MLADICU!

Wizz.

TheBest
Член од
27 септември 2009
Мислења
262
Поени од реакции
69
ФМ Радио. Секој може да те слуша.

Член од
14 мај 2009
Мислења
1.581
Поени од реакции
1.853
Zaboravi da gi spomnes tvoite palacinki. Ama eve jas ke ja realiziram tvojata ideja i po golema zasluga ne tebe pocnav da veruvam deka ne mislele site crno, so vakvi momci ko tebe nikoj ne treba da se plasi za idninata na Makedonija
Mnogu vregjas.... covece!
epten me "pogodiva" tvoive zborovi Origjanec!
:pos2:.... citaj momak i furaj dalje!

Член од
24 септември 2009
Мислења
28
Поени од реакции
3
A be zmigo sto baras na forum ekonomija koga pojma nemas od ekonomija i ekonimski tokovi....:tv:

Член од
14 мај 2009
Мислења
1.581
Поени од реакции
1.853
А бе Били Д Кид ! Филмај се колку сакаш дека си експерт за токови!... Што барам јас овде - ете забава човече!.... И експертски мислења да прочитам, од *стручњаци* за берза!!!
Што бараш ти тука? На форумов на тема *БЕРЗА* (онаму каде сто треба да продаваш фаљамфуртуси) гледам последниот пост пред осум дена, читам таму исто *басни* пишуваш.... ама немаш публика (никој несака да чита) па си дошол на оваа тема *БИЗНИС ИДЕЈА* да зборуваш за берзата.... Зошто немаш публика таму младичу? То цвеќари и фризерки таму нели.. офлеле мори мајко! хахаха!...
Шо да праиш - МРТВА РАБОТА... ова берзата!
Е па мртва по ѓаволите!!! Собраа кајмако овие големиве играчи, некои хрватски и словенечки инвеститори, разни шпекуланти од овдека, како Штерјо, Хари.... Мата Хари! Пуштава патки дека Комерцијална ке се продаде дупло на странска банка, дека оваа или онаа фирма исто така.... купуууууваааај! Со цена од 7-8,000 (комерцијална)... Само не ти! Ти си експерт за ТОКОВИ! Фризерките тоа купуваа! И тие економски неедуцирани како мене! :pos2: ...
И веројатно повеќето сватива дека сега-засега мртва работа ова берзата! Инаку зошто не би бил активен форумот на тема БЕРЗА
Ама ќе ја биде работата, ќе тргне! Еден сончев топл ден...
Опрез момак опрез! Еве едно аматерско размислување.
Пад на индустриското производство од цца 10%.... Политичка криза внатре (академците усраа, овие ќе палат!).... И почнава изгледа да палат (не само знамиња)!?.... Пукотници на гранична патрола....Се приближуваат пописите! Истиве несакаат попис и се ке направат да го нема (веројатно последниве случувања се почеток на сценариото).... Натаму надворешна политичка криза со Грциве... светска економска криза.... немање странски инвестиции.... немање датум за преговори.... и тн и тн. Тешко индексот да се движи нагоре!
ПРОДАВАААААЈ!
Еее јеби га и у банка не се 100% сигурни! Ама барем државата гарантира за влогот... сега, ако ја нема државата, ке не нема и нас! Ниту влоговите!
Да,,, кога сум кај банките! Ме праша па да ти кажам!... 5-6 години СТБ го има продуктот 12/13 проверив и пред 5 години со 8,75% годишна. Со 13 тата исплата на камата тоа е 9,5%! Го користам овој пакет се до годинава (значи 5-6 год.)!... Со оваа камата главницата се дуплира за 7 години! Мене, сосем доволно!

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
кога би имал милиони на располагање, би зел некој клуб фудбалски негде у бугарија или полска втора лига и би местел натпревари!
Иначе вака би отворил кладилнца со повисоки коефициенти од другите!

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Имам идеја за бизнис не ми требаат пари пошто програмер сум имам знаење да го реализирам.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Без разлика колку пари треба?
Па прво што ми дојде на ум е авиокомпанија.

Бајаги капитал треба, профитот рака на срце не ти е загарантиран, како и во секој бизнис треба да испотиш гзот троа бајаги. Но ете ми делува како интересно после од деловен аспект.

Башка ќе бидам главен у комисија за вработување на стујардеси :drk: :pos:

Член од
24 септември 2009
Мислења
28
Поени од реакции
3
......Еее јеби га и у банка не се 100% сигурни! Ама барем државата гарантира за влогот... сега, ако ја нема државата, ке не нема и нас! Ниту влоговите!
Eh zmigo zmigo..ti velam jas pojma nemas od ekonomija a ovde se pravis nekoj ekspert..
Bankarskiot depozit ne go garantira drzavata tuku solidaren bankarski fond kade se osiguraat sredstvata i toj garantira 100% do 10 000E, a nagore garantira 90% no ne povekje od 20 000 E...Odi i prasaj vo tvojata banka...a za indexot dali kje odi nagore ili ne ti ic ne mu se sekiraj..
Vo fevruari -mart Makpetrol kostase 20 000 denari-sega 41-43 000, tutunska banka 3600 sega 4600, alkaloid 2800 sega 5150 ,granit 380-400 sega 800-900, telekom 300 sega 450 i da ne nabrojuvam vekje.Ova se sve kompanii koi kje propadnat koga kje propadne i tvojata banka- i plus isplakjaat dobri dividendi..
E sega vo mart mesec ekspertite kako tebe gi nekjea po tie ceni, a vo septemvri se tepaa da gi kupat..
Sto znaes moze i ti kje vlozis na berza ama kje go kupis Makpetrol po 180 000:pos2:

alek34

Многу искусен форумџија
Член од
23 јуни 2009
Мислења
451
Поени од реакции
25
Eh zmigo zmigo..ti velam jas pojma nemas od ekonomija a ovde se pravis nekoj ekspert..
Bankarskiot depozit ne go garantira drzavata tuku solidaren bankarski fond kade se osiguraat sredstvata i toj garantira 100% do 10 000E, a nagore garantira 90% no ne povekje od 20 000 E

само да те поправам - фондот е државен, а ако нема пари во него, државата ќе го наполни, така да во право е човекот што рекол дека гарантира државата (во рамки на износите кои точно ти се наведени)

H

hogar

Гостин
стриптиз бар во сред центар на скопје:smir:..само незнам дали е легализирано тоа кај нас

Член од
14 мај 2009
Мислења
1.581
Поени од реакции
1.853
Bankarskiot depozit ne go garantira drzavata tuku solidaren bankarski fond kade se osiguraat sredstvata i toj garantira 100% do 10 000E, a nagore garantira 90% no ne povekje od 20 000 E...Odi i prasaj vo tvojata banka...

А бре Били били Д Кид! Стварно си дете, само деца веруваат во бајки!
Слушај батка, ама ич не ме интересираат твоиве приказни волку биле сега се толку! Од оваа компанија волку беа, сега се толку! Да имаше баба *туле* ќе беше дедо!... Тоа се само се филмаш човече и се палиш! Што, да не купи ти кога биле таму незнам кои 300 а сега се 3,000! :nenene: .... Смешки си Били! Сам си ги пишуваш индексите сам си ги читаш! На кого му значат бројкиве што ги пишуваш? Те прашав каде ти е публиката на форумов која обработува тема БЕРЗА.... нешто ти се растури таа публика! Од што ти веруваат луѓето премногу не те читаат веќе!?

А берзата.... Црвенило! Индексиве мислам.... тенденција, веке две години! Што да правиш!?.... Тоа е! .... И сега што? Неможеш да продадеш? А зошто не ги слушаше тие што ти збореа да продаваш? :pos2: ... Ајде ајде, има надеж! Ти реков јас, ќе тргне.... еден топол сончев ден!
И за фондот грешиш! Баш ме насекира сега! 3-4 години е законот! Цитат од законот.

Државата целосно ќе ги враќа штедните влогови до 10.000 евра на граѓани чии заштеди би пропаднале ако банкротира банката во која штедат. За граѓанските влогови од 10.000 до 20.000 евра државата гарантира дека ќе врати 90 отсто од вложените пари преку државниот Фонд за осигурување депозити. Досега државата гарантираше враќање само на граѓански заштеди до 3.000 евра. Ова се главните новини на усвоените измени на Законот за Фондот за осигурување депозити.

Еј слушај, купувај од Макстил! (од сигурни извори)! Ми кажа Митал, не не ми кажа Минчо! Ке се врателе на предходното ниво! Негде на 80,- денари! Купи за сите пари! Сегааааа! Купувааааај! :pos2:
Иххх шо ти е узбудљиво то берзава (то адреналин шприца).... ко Амерички филм! Не не, ко кладилница!

Kajgana Shop

На врв Bottom