imeto go smenija sdsm. vmro ke go vrati. poloso od firom nema.
Државниот врв што ќе потпише промена на името Македонија може да биде “секаков државен врв“,но никако не е Македонски државен врв.А пошто гледам дека ти не си од Македонскиот државен врв,значи си склона на одстапки под притисок.:smir:Нас? Јас сум дел од македонскиот државен врв?
Иначе, ќе има референдум за двојната формула што ја спомна Груевски или не?
Ќе мораат и Грците на крај да дадат слободен пристап на отворено море,барем според некои “планови“,потполно остварливи до 2050та ако не и порано.Мирно спиј си...тоа нема да се случи толку скоро..ај да не кажам и со децении некјои ќе почекаат..освен ако нешто ненадејно и од никого очекувано се случи..
И нема да биде така како сите мислат...можеби и грците накрај ќе мораат кај нив да менуваат нешто..колку за „рамнотежа„....
:nenene:
Овој а и Грујо забегааЗаев – мора отстапка за името
Скопје /24/08/ 11:57
Македонија мора да направи отстапка во делот на меѓународната употреба на името, имајќи ја предвид тешката економска состојба во државата, како и извесното заострување на изолацијата однадвор, а особено од страна на Грција и нејзините поддржувачи.
Ова го изјави потпретседателот на опозициониот СДСМ Зоран Заев во интервју за Радио Слободна Европа.
http://www.makfax.com.mk/look/novina/article.tpl?IdLanguage=10&IdPublication=2&NrArticle=122681&NrIssue=747&NrSection=10
Па инаку немаше да “догураат“ дотаму каде што се.Овој а и Грујо забегаа
negovite intervjua i mislenja veke nemaat nikakvo vlijanie ...abolirana bezglasna bukvaЗаев – мора отстапка за името
Македонија мора да направи отстапка во делот на меѓународната употреба на името, имајќи ја предвид тешката економска состојба во државата, како и извесното заострување на изолацијата однадвор, а особено од страна на Грција и нејзините поддржувачи.
Ова го изјави потпретседателот на опозициониот СДСМ Зоран Заев во интервју за Радио Слободна Европа.
http://www.makfax.com.mk/look/novina/article.tpl?IdLanguage=10&IdPublication=2&NrArticle=122681&NrIssue=747&NrSection=10
Еј не е важно дали е аболиран или не. Сега му е шанса пак да се врати во политиката и си најде тема. Тема за која не смее да лупа вакви глупости. Овие лудаци не знаат дека некогаш е подобро да си ги затнат тие смрдливите усти пошто навистина ми е преку глава од глупи изјави на оваа тема. Лудациве забегаа и тоа без срам се појавуваат пак на тв и по весници наместо да се скријат. Не е важно кој од која партија се ИМЕТО НА ДРЖАВАТА НЕ Е ПАРТИСКА ТЕМА... WAKE UP!!!negovite intervjua i mislenja veke nemaat nikakvo vlijanie ...abolirana bezglasna bukva
Всушност името е главна тема која ги полемизира Македонските граѓани веќе 16-17 години едни против други,што е и целта на оние кој сакаат да не “снема“.Еј не е важно дали е аболиран или не. Сега му е шанса пак да се врати во политиката и си најде тема. Тема за која не смее да лупа вакви глупости. Овие лудаци не знаат дека некогаш е подобро да си ги затнат тие смрдливите усти пошто навистина ми е преку глава од глупи изјави на оваа тема. Лудациве забегаа и тоа без срам се појавуваат пак на тв и по весници наместо да се скријат. Не е важно кој од која партија се ИМЕТО НА ДРЖАВАТА НЕ Е ПАРТИСКА ТЕМА... WAKE UP!!!
Се согласувам делумно... малку и народот си подзаспа... Се сеќавам имаше една емисија зборуваа Киро и Стојан и демек како тие ја двоеле Македонија од Југославија и како народот се восхитуваше.... Се сеќавам на новинарите, на луѓето, на коментарите што ги даваа... СТРАШНО... И после оп шала беше тоа се... Значи народот не очекуваше дека ќе дојдеме до ова дереџе. Имаше протест за зачувување на името и се појави многу малку народ, ако му сметаше на некого ќе дојдеше за да си каже или требаше само да стои и ништо повеќе. Народот има преголема доверба во политичарите а тоа е најлошо што може да му се случи... ЗНАЧИ ЗАКЛУЧОК НАРОДОВ СЕУШТЕ СПИЕ И ЧЕКА ДРУГ ДА МУ ЈА ЗАВРШИ РАБОТАТА А АКО ПОСПИЕ УШТЕ МАЛКУ ЌЕ МУ БИДЕ УШТЕ ПОКАСНО И ЌЕ ГО СТРЕФАТ УШТЕ ПОЛОШПИ РАБОТИ НЕ САМО СМЕНА НА ИМЕВсушност името е главна тема која ги полемизира Македонските граѓани веќе 16-17 години едни против други,што е и целта на оние кој сакаат да не “снема“.
овој уште има лице да зборува ??? ццццццЗаев – мора отстапка за името