Што ако би ти кажале дека умираш!?

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.127
Поени од реакции
25.201
Ништо. Може малце ке се исплашам и на почеток нема да ми се верува али после тоа ке се помирам со фактот дека за некое време ке умрам. А што би правел со времето поминато, па би се однесувал нормално и нема на никој да кажам. Ке гледам што повеке да имам срекни моменти, и ке гледам што повеке да бидам со најблиските.

Член од
20 мај 2007
Мислења
1.139
Поени од реакции
153
Ако ми кажат дека умирам, ќе умрам од шок. :D

С

Сатори

Гостин
Среќна сум со животот кој што го живеам, исполнета сум и благодарна за тоа што секојдневно се надградувам и го правам она што го сакам со луѓето кои ги сакам и кога во било кој момент паднам мртва нема да ми биде за ништо жал.Кога би дознала дека наскоро ќе умрам, ќе продолжам да го правам она што го правам секој ден.Можеби ќе се одлучам да одам + на банџи додека сеуште имам време, па да умрам од адреналинскиот шок и со насмевка на лицето, но никогаш не би сменила нешто.
Кога би ја имала несреќата да станува збор за некој што го сакам, ќе ја почитувам одлуката која што ќе ја донесе, ама сака не сака ќе оди со мене на планинарење еднаш пред да ми умре. :)

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
неам некој поконкретни идеи, но знам дека човештвото кое ќе остане после мојата смрт добро ќе ме запамти :tv:
after all, после смртта ојме на after life party, не е се завршено :toe:
душманите опасно ќе наебат :devil3:

Hatred

save.exit.planet
Член од
17 мај 2010
Мислења
83
Поени од реакции
4
да бидеме реални и да сакам да праам нешо outside the limits(and law ofc)од дома ќе сакаат да те гушкаат и да те умрат пред време...најдобро е да им кажеш дека ќе го поздравиш дедо боже и куферите право за мајами..си плакнеш очи ко чоек :D

Кент

Професионалец
Член од
16 февруари 2010
Мислења
255
Поени од реакции
15
И тоа е дел од животот. Единствената разлика е тоа што тогаш ќе знаеме и очекуваме кога ќе умреме.

Тоа знаење не би променило ништо кај мене. Мислам дека повеќе би се оптоварувале тие околу мене, тие што ме сакаат, затоа би продолжил да се однесувам како ништо да не е.

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
И што со тоа, па факт е дека ние секој ден сме се поблиску до смртта. Зар некој ќе остане вечно во ова тело. Жално е што за тој факт човекот станува свесен кога ќе изгуби некој близок или ќе му кажат дека боледува од смртоносна болест. Е тогаш ќе се освести и ќе посака да го живее денот како да му е последен. Навистина би било корисно кога почесто би се потсетувале на овој неизбежен факт, само со единствена цел да живееме корисно и за нас и за другите-не мислам без контрола.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Жената, децата и правец Немачка

G-Ms|

I'm Popeye the sailor man
Член од
2 ноември 2009
Мислења
60
Поени од реакции
3
Прво ќе почнам да се смеам, после ке го извадам и ке му се измочам на докторо у фацата , посЛе ке одам далеку , ке се оддалечам од сите мои блиски . . . и ке умрам..

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Прво веројатно шок, после кога ќе подразмислам убаво ќе видам дека ќе умрам секако па ќе го искористам останатото време да поуживам уште малце. Ќе направам некои работи што никогаш не сум ги направил, ќе ги запоставам сите обврски и ќе го искористам времето максимално како што мене ми чини. Па еднаш нели се живее...

Член од
6 септември 2008
Мислења
1.049
Поени од реакции
367
Ќе ги карам затоа што ми кажале дека умирам :blabla:

?

..........

Гостин
Ке лудувам, ќе живеам максимално 60000 на саат, ке пробам секаква дрога ќе ограбам неколку банки ке убијам неколку политичари и т н ////

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Колку едноставни и непромислени коментари на една ваква тема. Како да сте прашани што би направиле ако ви украде некој 10 денари. Јас лично немам појма како би реагирала доколку би ми се случила една таква трагедија. Од кај би знаела. Ништо слично немам доживеано, за да знам до кој степен би ме уништил еден таков момент. Можам само да се надевам дека никогаш нема да дознаам и знам дека сега живеам како сакам, па сигурно нема да сменам нешто во тој поглед. Посебно нема да крадам, да убивам или да правам работи кои сега не ги правам. Глупаво ми изгледа тоа. Ако го сакам животов, го сакам и без да знам кога точно ќе умрам. Исто би било и кога би дознала нешто такво за моја блиска личност. Веројатно малку полошо, затоа што кога сум немоќна да помогнам, се осеќам најбедно и најтажно на свет.

Kajgana Shop

На врв Bottom