Што ако би ти кажале дека умираш!?

Член од
22 март 2010
Мислења
54
Поени од реакции
2
Сите што викаат дека во тие последни мигови/денови/месеци
ќе се сменат, дека ќе направат се што немале храброст до тогаш
или пак дека ќе "лудуваат" - се лажат.
Во тие моменти само размислуваш за својот изминат живот и за тоа
колку ќе пропуштиш. Се паѓа до тешка депресија. Потоа почнува прифаќањето на фактот дека ќе умреш.
И на крај веќе е поправањето на работите околу себе пред да заминеш..

Член од
23 септември 2008
Мислења
313
Поени од реакции
7
Сите што викаат дека во тие последни мигови/денови/месеци
ќе се сменат, дека ќе направат се што немале храброст до тогаш
или пак дека ќе "лудуваат" - се лажат.
Во тие моменти само размислуваш за својот изминат живот и за тоа
колку ќе пропуштиш. Се паѓа до тешка депресија. Потоа почнува прифаќањето на фактот дека ќе умреш.
И на крај веќе е поправањето на работите околу себе пред да заминеш..
Аналогно на болдот - ќе си ја довршам книгата, со надеж дека со тоа ќе останам запаметен, дека ќе ме паметат и оние кои не ме познавале лично туку и многу други.

СрбоЛегенда

Сами против свих
Член од
24 декември 2008
Мислења
2.694
Поени од реакции
123
Умираш ти секојдневно, со секоја изминута секунда се си поблиску до неизбежното. Life sucks.

Член од
24 април 2010
Мислења
34
Поени од реакции
2
Ако ми кажаТ дека умирам?Ке го посветам денот на најблиските за да им кажам дека ми значат.би се збогувала со сите...и би му кажала на него се што мислам......и се што чуствувам за него..ке се извинам на сите што сум им згрешила нешто...и ке се утепам од плачење.пошо нема да сакам да умрам :(

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
Ништо,што и да направам ќе биде залудно,умирам....

Член од
23 мај 2010
Мислења
1
Поени од реакции
0
Епа вака ... Кога ке ми кажат за такво нешто најпрво би барала докази.Ако е вистина тогаш ке размислам што навистина сакам во животот и сите оние нешта кои не ми се остварени би биле реалност...... А дали ке им кажам на блиските? Да бидејки имаат право тоа да го знаат....А што потоа? Хмм па би живеела како и до сега така и понатаму со мали искучоци( да си ги остварам сите сонови, нормално со мала помош од саканите) бидејки секој што се родилл на светов секој и умира, некој порано некој подоцна, но сепак сите умирам. Така?.......А што ако ова му се случува на некој мој близок? Секако ке ми биде жал но емоциите не би ги покажувала пред него/неа. Се што ке посака ке гледам да го исполнам..... но сепак не би сакала ова да се случи на некој близок ниту пак на мене :icon_bigg

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Абе, вие да сте живи и здрави, та за мене...

M

MIL

Гостин
Ако на мене ми кажат такво нешто недај боже знам дека ќе се убивам од плачење , ќе направам се што сум сакал а не сум направил до сега , '' ќе го уживам секој момент'' едноставно ќе го живеам секој ден како последен дури тогаш ...

Член од
12 март 2009
Мислења
205
Поени од реакции
13
Ќе легнам и ќе почнам да ги разглабам сите ситуации и проблеми, сите згоди и незгоди од мојот живот.
И тоа некаде далеку каде што никој нема да ме гледа.

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.157
Поени од реакции
18
pojma nemam,duri i da pomislam na takvo nesto strav me fakja a ne pa vo faca da mi plesnat:jaj:

К

Кики.

Гостин
во моментов тоа би ми дошло супер онака да се тргнам од сите проблеми и сл. само би ми било жал за моите дома. и би се извинила на неколку луѓе на кои сметам дека не сум им посветила повеке внимание, а требало. и да има една личност на која би и кажала се ама баш се што ми лежи на душа и да си умрам спокојно без тајни и слични глупости.
иако најпрво би си се исплакала многууууу :)

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.743
Поени од реакции
4.506
I would keep eating pizza everyday.hahaha ako ne e neso da me limitira fizicki so znam amputirana noga raka ili psihicki bi produzil kao dosega mozebi po nekoe patuvanje vamu tamu i ako znam otprilika koga ke umram bi smislis neso interesno za umiranje (ne mi teknuva sega ima vreme)

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Ќе оам ќе се изнаебам така јако и за на другиот свет да има...толку...а за плачење за жалење..тешко

Kajgana Shop

На врв Bottom