Bas go procitav Isaija 14. Tamu ne zbori za Satanata, nego za Vavilon i osloboduvanjeto na Izraeltrilobite напиша:Интересна,ама неточна.
Како што ти познато ваљда,он ги имал сите привилегии,целокупната мудрост,лепота,сила, од сите створенија во небесата.Никакво ограничување немал,баш поради можноста,изборот да биде свој.
Слободна воља е терминот што често се (зло)употребува,но тоа е тоа.
Се возгордеал,и му се јавила сулуда идеја,"да се вивнам до Тронот,да бидам како Севишниот",така некако идеше текстот од Исаија 14:12(парафразирам,не е така буквалниот текст,ова дека набрзина )
Остатокот е познат.
Баниран е.Вечито.
Ако претпоставениот цени вредности и знае правилно да размислува,ти ако добро работиш ќе те унапредуба до највисока степен и ти ако се докажиш дека заслужуваш да имаш своја сопствена компанија и не си зависна и љубоморна на претпоставениот и работиш чесно,тој ќе ти помогни да ја основаш истата оти ќе знае дека ја заслужуваш.Но ако си зависен и љубоморен и правиш валкани работи се ќе ти оди наназад и ништо нема да ти биде аир во животот=ЛУЦИФЕР П.С согласен сум дека има гадни шефови и не ти ја ценат работата ама на таквите брзо му пропаѓа фирмата или се несреќни во животот ПОЗДРАВRealGirL напиша:И јас имам слушнато за ова!Иако не верувам во вакви работи,на страната на Лицифер сум!
Исто е и во животот..додека му го лижеш гзот на претпоставениот ти си добар..ако му се спротивставиш или имаш поголеми апетити те гази и те фрла на дното-се е тоа метафора!:wink:
Овој текст(Исаија) и оној во Езекиел 28:12-18 всушност даваат паралела со кралот на Вавилон и кралот на Тир,но исто така реферираат и за духовната заднина зад овие кралеви,која стои иста личност,а тоа е шејтан.Забележи ги бројните (пошто читаш од америчка Библија):"I will..."изјави кои ги опишуваат сипмтомите пред падот на сатаната-гордоста.[FONT=Arial, Arial, Helvetica][/FONT]short1 напиша:Bas go procitav Isaija 14. Tamu ne zbori za Satanata, nego za Vavilon i osloboduvanjeto na Izrael
Biblijata mi e makedonska. Ostanatite knigi mi se americki. Vo Isaija 14.12-14.14, zar ne zbori fakticki za Vavilonskata kula?trilobite напиша:Овој текст(Исаија) и оној во Езекиел 28:12-18 всушност даваат паралела со кралот на Вавилон и кралот на Тир,но исто така реферираат и за духовната заднина зад овие кралеви,која стои иста личност,а тоа е шејтан.Забележи ги бројните (пошто читаш од америчка Библија):"I will..."изјави кои ги опишуваат сипмтомите пред падот на сатаната-гордоста.