Црвен кармин-кич или тренд?

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Мене ми се допаѓа како црвениот кармин ја истакнува белината на забите.

И не е кич ако е со добра комбинација на облека и шминка. Само, ако се стави руж треба да е прееемногу нежно нанесен (речиси незабележливо), бидејќи може да се добие спротивен ефект и наместо да прилега, ќе изгледаш како кловн нашминкан.

И не ми е некако за девојчиња од 15-16 години.

*P|nK_G|rL*

~Pretty in Pink~
Член од
21 мај 2006
Мислења
761
Поени од реакции
5
Не користам кармини, туку само сјаеви.. Па и мислам дека не ми доликува на годините да ставам црвен кармин.. Баш и нема да стои привлечно.. Приметив дека црвениот кармин е во тренд во последно време. Речиси секоја втора девојка носи. Убаво стои но ако убаво се искомбинира.. А на плави девојки не изгледа многу убаво... Некако премногу паѓа во очи.. Пренападно доаѓа.. Мислам дека на бринети најубаво стои.

Еве за пример..

pinky**

..all over again..
Член од
16 декември 2005
Мислења
383
Поени од реакции
4
Crven karmin rulezzz ama onli navecer mi e samo prifateno nekako glupo mi e denski
:D

Ч

Чек Он Ит

Гостин
Кога би ставала кармини, изборот би ми бил секако дречка црвено. Ја обожавам црвената како нијанса, уште и пред да дојде модава :bilor: Само што мислам дека не ми е стил, а нема па ни некои пригоди каде што би можела да носам црвен кармин. Значи ми се допаѓа како ми стои, ама само за пред огледало ... За надвор некаде не ...

А за ефекти ги зголемува усните и ја истакнува белината на забите, Дефинитивно :helou: ...

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Нејќам никаква шминка што се гледа од 5 километри, па така го нејќам и црвениот кармин ... пренападен ми е и никогаш не би го користела. Повеќе сум за нежни или темни бои на кармин (во зависност од сенката на очите нали), но никако нешто дречливо.
Туку еве да ви доловам преку неколку сликички од познатите фацки, што ми е убаво мене, а што не ...

Хаос!

Лошо.

Типкава е ужасно грда и претпоставувам дека нема нешто што и стои, но оваа боја на црвен кармин ми е во ред донекаде.

Одлично.

Добро.

Супер е и оваа боја накај бордо.

И така ... :igra:

RealGirL

My LiFе...My ST0Ry
Член од
13 февруари 2006
Мислења
2.348
Поени од реакции
19

Е на девојкава стварно одлично и стои црвениот кармин!

Се надевам дека Весна нема да се налути!:smir:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
A be i jas bi i stoel na nea ubavo, se bi i stoelo ubavo, ama sepak ne protpoccitam crven karmin, nekako mene licno mi e nevkus.

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Ми го зеде муабетот Real! Само што сакав да побарам која слика да ја ставам тука. На Весна прекрасно и` стои црвен кармин, без разлика која нијанса (сум ја видела и со бордо и со посветла нијанса).

Oкото и јазикот од типов :pos:

Moдераторката на Мода и убавина! Е, неее!

doti4nata

Drama Queen
Член од
25 септември 2005
Мислења
3.390
Поени од реакции
35
Зависи...јас на пример не користам уопште де кармини, али во зависност од комбинација на облека, коса, а и нијансата на црвената боја на карминот може да стои добро...многу добро! :)

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
*P|nK_G|rL* напиша:
А на плави девојки не изгледа многу убаво... Некако премногу паѓа во очи.. Пренападно доаѓа..

Е ај сеа и ти...
Што, на оваа не и` стои убаво?

Еве и уште една слика, ма да и не ми е баш најцрвена бојата...

Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.768
Поени од реакции
31
црвени усни мхмхмх според мене во моментов црвен кармин и црвен лак ми се нешто неописливо секси и бидејки имам бела кожа сакам да ја истакнувам со црвената боја.Факт е дека црвен кармин не му стои на секого баш поради бојата на кожата...Пред некоја година беше страшен кич да носиш црвен кармин но сега сменето е тоа

С

Сатори

Гостин
Плавуша и црвен кармин и црвени нокти...да може.

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Чиста класика е црвениот кармин , јес од зимата е тренд и почесто се гледа надвор но сепак од дамнина бил класси, лично го користам кога како , никогаш не дречи на мене пошо сум како ѓупче црно ....

Тањушка

pretty mama
Член од
17 јануари 2006
Мислења
365
Поени од реакции
29
Црвениот кармин и лак се тренд, но и нешто што никогаш не излегло од мода.Евергрин. Класика. Лесно може да премине во тежок кич ако се ноктите премногу долги или ако си нашлапан ко Индијанец по цело лице. Овие два детала бидејќи се исклучително силни сами за себе, бараат префинетост и минимализам. И да. Црвени балеринки на ноџињата :pipi:.

Kajgana Shop

На врв Bottom